Tuesday, April 13, 2010

Peristiwa dalam keretapi 1



Kalau aku keluar berjalan-jalan,
biasanya aku menggunakan pengangkutan awam
(biasalah orang tak reti bawak kete atau motor, macam ni ler)
pengangkutan awam yang biasa aku gunakan ialah keretapi...
LRT Putra, Star, Monorail, Komuter, tak kira lah...

Tapi yang tak bestnya, bila waktu Puncak tuh,
pergh, ramai orang tak terkira dah macam sandwich yang disumbat salad,tomato, cheese, ham..ok dah!
Masa dulu-dulu lah, waktu tu aku Tingkatan 5 kot..
aku pergilah KLCC sebab ada date,
pastu balik dalam pukul 5 lebih...
dan masa nak tunggu LRT Putra tu pun dah macam sardin...
memang nak masuk pun tak boleh..
(dulu-dulu orang2 KLCC tak reti beratur, sekarang dah pandai sebab ada palang dan pak guard)
Kebetulan, ada lah sorang brother nih, borak-boraklah kejap dengan dia..(dia yang ajak borak)
pastu tiba-tiba dia cakap..
'awak telah menyumbang 0.01% pada kepadatan LRT nih'...
baikkk je dia perli aku, ye lah tau lah dia tu dah bekerja, baru balik kerja,
tapi LRT Putra tu bukan untuk orang yang Bekerja je ye,
Kegunaan Umum untuk SEMUA....
memang agak membara jiwa raga lah jugak masa tuh
(tapi sebab aku 'penyabar' kannn, aku 'cool'~ je)..
Selang beberapa minit, berjayalah kami berdua masuk ke dalam LRT tuh...

Hendak dijadikan cerita lah kan..
disebabkan dalam LRT tu sepenuh2 umat..
aku tak ada tiang atau tali atau penyangkut untuk aku pegang...
aku ni dah la jenis tak stabil..hahahaha..
brother tadi tu ada kat sebelah aku...
dia dapat pegang tiang, tapi aku tak...
Tiba-tiba, LRT tu dah sampai ke destinasi seterusnya dan berhenti..
faham-faham je lah LRT kalau berhenti boleh buat kita tergolek dok kalau tak pegang apa2..
MySpace
Maka, disebabkan aku tak pegang apa2...
aku pun nak terjatuhlah..
dan yang paling bestnya,
tangan kiri aku siap tarik beg mamat mana entah kat sebelah aku tuh..
pastu tangan lagi satu ni terpegang lah lengan brother  nih...
aiseyyyyyyyyyyy, dah la perli aku tadi, pastu aku nak jatuh plak..
masa tu memang malu gila tahap cipan..
sampai aku tak pandang muka brother tu langsung..
MySpace

sekarang ni sebab dah lama kan benda ni,
jadi aku dah rasa tak malu,
tu sebab aku cerita...hohohoooo...

aku tak tahu kenapa aku selalu malang dalam pengangkutan awam..
bersambung~

14 Masuk GoaLLLL:

F U N F A B U L O S I T Y said...

ape la bro tuu-buat onar.
dah name pun public trns..
pengangkutan awam kan?lain lah kalo ade jadual lak-mase2 utk org balik keje n nak jalan2 kan?ape punya buduss lah manusia tuu-ops-terleser sudahhh ;D

joegrimjow said...

masuk dalam ktm
terus jadi sardin

rossoneri said...

hahaha dex, bro tu mmg patut dilaserkan pun sbenarnya...

joe, hakhakhak betul2

gemuknine said...

hahaha..gelak rollig2..
kelakar giler

rizal jabai said...

rina..kalau la lrt kat msia nih mcm ketapi kat india,lau dlm ketapi penoh..kite panjat la bumbong...msti besh kite panjat atas bumbung,pastu nyanyi lagu industan..hehe

rossoneri said...

nine, ngeh ngeh bila ingat balik benda yang memalukan ni, memang lawak lar...

rizal,hahaha,tp kat malaysia xboley nak buat cam tuh, sebab terowong sempit,tp xnak lah,hahaha,nyanyi lagu hindustan kat malaysia pastu 'karpet murah karpet murah'

Sanusi Din said...

dah lama x naik bas n tren, paling x tahan bila ada B.O power. Boleh pengsan..

rossoneri said...

haish, pakcik,itu tok sah cakap lah, plg teruk kalo dalam komuter lah.. adeiiiiii

ASaDa RyutaRo said...

hahaha..

klakar seyh. tu la nk tunjuk hero sgt x nk pegang mana2. kan dh terjelepuk. nasib baik x tersembam.

malu seyh.. penah mengalami keadaan yg sama.. dah la ramai giler awek tengok.. uhh!

cover malu dgn x rasa apa2 n wat selamba. kahkahkah..

rossoneri said...

Ryutaro, eh bukan nak tunjuk hero, tp mmg dah xada benda nak pegang..dah full hahahahaha..adeii sian kamu juga, jatuh saham macho seketika..tp xpe, dorg bukannya kenal pon kan

KaCaNg87 said...

hahahaha...gelak guling2...

rossoneri said...

ngeeeee,ooo gelak eh, cuba la kalo kacang yang rasa..

kueyteowkungfu said...

hak3~ momo...momo...

xpe.pasni klu nk gmne2 nek KTM mke sure ko ajk ak k.ak kn tiang ko...hihihihihi.momo...momo...

btw...lme gle kn ko simpan cte ni.hahahahaha.sian die...=D

rossoneri said...

banyak lah ko, ini bukan ktm, ini lrt putra laa,xkan aku nak call ko yang kat langat tuh haaa...adeiii...

'sian dia'??siapa plak ko kesiankan nih..yer ah, malu owwwww..ada lagi 1 cite yang memalukan jugak..hakhaka nanti kalo dah x rasa malu baru aku post.