Tuesday, April 13, 2010

Ricardo izescon Dos Santos Leite

Kenal tak nama nih?
tak Kenal???
pergilah Google sendiri...

aku punyalah minat mamat nih,
sampaikan nama dia yang panjang tu aku hafal tau,
aku minat masa world cup 2002, dia yang paling muda main untuk Brazil..
tak tahulah kenapa aku minat dia masa tu..
comel kot...
Pastu tiba2 memang dia masuk Ac Milan..
memang lah aku excited  betul...

Pastu aku siap kecewa patah hati dan lara tau,
MySpace
bila dapat tau dia nak tunang dengan Caroline..
Cun~ dan berpelajaran tinggi, tak ingat dia Universiti mana..
dan masa aku google gambar2 nih,
Tiba2 baru aku tahu dia dah dapat anak lelaki, Luca

Eh, aku dah tunjuk gambar dia rupanya, Jadi dah tau lah kan..
Kaka' lah empunya nama yang panjang nih..
biasalah orang Brazil kan nama panjang2..
Dia dulu rapat dengan Sheva (Shevchenko)..
masa Sheva pergi chelsea, dia kalau boleh tiap2 minggu nak cerita pasal Sheva kat press conference..
Dia berhenti cerita pasal Sheva bila Sheva diloankan ke Ac Milan 2008/09..

Lepas tu, masuklah Kaka ni ke Real Madrid..
dulu aku dah lah tak berapa suka Real Madrid..
(player gempak je ramai, tapi hampeh)...
tapi sekarang aku dah tak kisah sangat dengan Real Madrid..
(sebab dah tak gempak pun)..
apa-apa pun dia pernah bermain dan mendapatkan trofi kemenangan bersama Ac Milan..

(credit stated @ watermark, the other 1, already in my document hahah)

aku tak letak gambar dia bersama Real Madrid sebab sekarang kan dia main untuk kelab tu,
Jadi tengok je lah dia main untuk kelab tuh...
hahahahah..

oh ye, aku ada baca di blog Suaidah dan berita harian..
Mungkin Real Madrid nak datang Malaysia...
hohohohoooo...(sebenarnya ini benda utama aku nak bagitau haha)
agak2 mahal macam tiket Chelsea dulu tu tak ek?...
Nak sambut dia kat airport boleh??
MySpace
hahahahaha...



13 Masuk GoaLLLL:

kenwooi said...

kaka is a cool player! =)

rossoneri said...

ngeeeeeee yup he always cool n calm~

AISHA SAAD said...

tatau mau komen apa!!

tak minat bola!!! huaaaa~

tapi.. nice entry!!

eQuRlz said...

xminat sgt lah ngn bola..hehehe :)

rossoneri said...

ngeee aisha n eqa, xpe, baca entry yang lain ...xsmua pasal bola :D...

risal's blog said...

wah...peminat sepak bola ya....
maf ya sob...koment kamu tadi terhapus...ini ketidak sengajaan....kalau boleh koment ulang ya sob....salam sukses selalu

kueyteowkungfu said...

adoi~~~ klu da kaki bola cmni la...adei~~
ak igt ko 'carrot' pe la td,upenye nme c KAKA.huhuhu.'pendek' ek nme die.huhuhu. die ngn psgan die sme comey lor...huhu.

Azrul Hisham said...

salam ziarah....saya dah letak awk punya blog badge yg Azfar90 buat kat blog saya...sama2 promote blog awk kepada other readers...happy blogging :)

rossoneri said...

hkahkahkahka kueyteow,banyaklah ko punya carrot..itu lah, wife dia muka pun sama cam dia...cuteeeeeeeeeee...

Mr azrul, waaaaaa thank u yeeeee

F U N F A B U L O S I T Y said...

alamakkk-jangan keciwaa ye cik rina..
ade je lelaki yg iras2 kaka kt msia ni-(ade ke?)huhu ;D

rossoneri said...

dex, serious ADA!..tapiii,just add dia kat facebook, dan xkenal pun dia, kawan lah bgtau n suh add dia..huhuhuu..

Khairi said...

ala kaka tu ensem ke haha. ensem lagi adebayor.

rossoneri said...

hahahahahahahah banyaklah adebayorr!!!