Friday, April 2, 2010

Lagu >>> Versi Instrumental

kadang2 bila dah bosan dengar lagu..
aku hanya dengar versi instrumental sahaja...
hanya iringan muzik...
(click pada nama2 di bawah)

MUSE - Time is Running Out 
(ini memang best, versi quartet)

 MICHAEL JACKSON - You're Not Alone
(best juga, sebab Naoto yang main violin ni)

EVENESCENCE - My Immortal
(kalau nak tidur, boleh la dengar versi quartet ni)

PANIC AT THE DISCO - build god, then we'll talk
PANIC AT THE DISCO - i write sins, not tragedies
(lagu panic dalam album pertama, bila buat quartet version semuanya sedap)

kemudian, bagi lagu Jepun pula...

PLANETARIUM - Ai Otsuka
(kegemaranku sepanjang zaman, hohohooo)

EXILE - Futatsu no Kuchibiru
(siapa yang tengok Tokyo Dogs tu, tahu lah lagu ni. best mamat jepun ni main piano)

Bagi Soundtrack dalam drama/anime pula...

cerita Perancis AMELIE - La Valse D'Amelie
( kalau korang tengok cerita rona roni macaroni, ha ini lah soundtrack nya, mula2 dengar, ingatkan Hp aku la yang berbunyi, rupanya datang dari TV daaaa, aku suka gila dengar soundtrack cerita Amelie nih, walaupun cerita tu amat pelik dan aku sampai sekarang tak faham haha)


cerita Italy The Cave Of the Golden ROse
(ala, takkan tak ingat kot cerita Fantaghiro dengan Romualdo tu. cerita ni memang sangat femes. siapa yang tak tengok memang rugi ler sebab heronya HANDSOME giler! )


cerita anime Jepun Vampire Knight - zero soundtrack

(dalam anime ni, setiap watak ada soundtrack masing2, aku suka dengar muzik ni, tapi bukan waktu malam lah..hahahah)

oh ye, ada lagu Linkin Park versi Quartet lagi tau...
hahah cuma korang kene membayangkan lagu ni bukan lagu rock, bila dengar muzik ni..
sebab...memang pelik gak lah..
yang sedap sikit bagi telinga aku - NUMB 
tapi lagu In The End,dan FAINT agak pelik dan kelakar...hohooo
 
ok lah, itu aje. aku ni semua jenis muzik aku dengar, asalkan sedap (tapi bukan dangdut)

15 Masuk GoaLLLL:

KaCaNg87 said...

dangdut miss pejai suke..wkakaka

rossoneri said...

hahaha tau xpe, itu lagu utama dia tuh..

fitri oh fitri said...

seyes sya rina!

memang best kot yg muse. ev, and mj! sgt suka ev btw! haha

rossoneri said...

mwahaha, yang muse tu siap ku jadikan ringtone lagi (tp skrg dah tukar ler)...

Anne Boleyn said...

hye..tau tak katne nak dptkan lagu2 instrumental file mp3 punya??? kadang2 layan gak dengar..hehe

hmm..jalan2 kat sini. salam kenal. da follow btw. hit me back kayh :)

ザ-sylver-shooter said...

addition for japanese song:-
ichibutozenbu(instrumental)-B'z

denga skali pasti nk denga lagik..

rossoneri said...

hehe sylver,will check it out later.. u noe lah when using wifi, soo 'fast'

rossoneri said...

anne, kamu bley download kat utube guna software dvdvideosoft..okey

Anne Boleyn said...

ahahaha...dak UM ke. tak sangka lak u tngk ktrgnye performance. Memang terbeliak lah mata korang tengok ek..hehe :p kay2..i noe, the mistake is, we wear short pant..rasanya kalau pakai yg smpai lutut still boley consider lagi kot. hahaha :p

rossoneri said...

xpe,at least we noe the mistake now n next time must get champ tittle..

tapi serious kita suka perfomance korang, lawa sangat..warna costume pun dah cantik, kene sangat merah putih, still terbyg2 lagi tau raja burung tuh dengan megahnya haha..next time do the best, tp kita dah habes xada kat ukm dah :(

mohanis said...

sesuatu utk membahagiakan kamu XD

kueyteowkungfu said...

ak tgk tokyo dogs!(^,~)

cm klakar lk lgu2 LP y rock2 2 di'instrumentalkn.bes ke beb?
ksi ak dgr.(^,~)

rossoneri said...

ko click lah kat hyperlink faint, the end,numb tuh...serius pelik.. hohooo

kueyteowkungfu said...

ye???okies!hahahaha.

Anne Boleyn said...

hehe tq :) Alaa..dah habis pun still boleh datang tengok... :)