Monday, April 26, 2010

Pagi-pagi lagi dah jadi macam ni...

Sesiapa yang mengikuti perkembangan bola sepak liga Italy, Serie A,
pasti akan tahu ranking sekarang sudah berubah..

haish, pagi2 lagi aku buka blog, tiba2 nampak message di Cbox ni,
dari Coretan Perantau menyatakan Roma Kalah...
aku terus mengeluarkan kata-kata yang tidak terdapat dalam kamus Dewan Bahasa dan Pustaka..
Maka, bermulalah penciptaan kata-kata yang baru dari mulut aku..
Yakni, kata-kata yang tidak suci...
oh tidakkkk~....

Setelah Empayar Roma mengalami kekalahan yang mengorbankan 2 bom masuk ke kawasannya,
dan Tentera rom hanya mampu mengebom SATU biji sahaja...
Maka, Inter dan juga si Mouren itu dengan bangganya menaiki Takhta nombor satu...
Tatkala itulah aku terus berdoa dan berharap...
'Oh Barca, tolonglah menang di Tempat kau sendiri kalau kau tak nak kena baling telur dengan peminat korang. Messi, tolonglah jaringkan 4 gol terus'...

8 Masuk GoaLLLL:

jane said...

tak tau nape aku gelak bc entry ko ni

hahaahah

rossoneri said...

huuuuuu,tapi dihatiku ini mengalir lara bak sungai yang jernih..ohhhh

pawaka19 said...

layan jgak bola yek

zairie said...

hebat lah bahasa sis nie.. bahasa sejarah + bahasa bola.. hehe

rossoneri said...

pawaka, hehe minatlah gak..

zairie, hakhakhak..

ParkAir said...

barca tulung la menang yek. walaupun xde kaitan pasal team aku dah outtt..

rainoserez said...

aku pon nak gelak.. adehh..! *geleng2 pala*

rossoneri said...

heehhe ParkAir, marilah kita berdoa bersama2..

rainoserez, :p