Thursday, March 25, 2010

Kenangan Bersama CADBURY


Kegilaan terhadap Cadbury ini, mungkin bermula dengan TIMEOUT...
kakakku ketika dia bekerja part-time di kedai VCD,
dia sering membawa pulang ke rumah, TIMEOUT...
kerana kedai VCD tu ada promosi percuma TIMEOUT..
(Best gila, tiap2 hari bawak balik penuh satu beg plastik)

Chocettes Dairy Milk, akan ku cari 'dia' tatkala aku tension...
kenapa mesti si Chocettes ini yang aku pilih...
sebab dia bulat-bulat dan boleh masuk dalam mulut laju-laju...
(hahahaah)
dan makan Chocettes ini ketika dia lembik..
Chocettes Black Forest, aku akan carik dia ni ketika aku bosan,
kenapa ketika aku bosan??..
sebab dalam Chocettes Black Forest ini ada dua rasa,
yang bulat itu jelly chery, yang lonjong itu biskutnya,
(kebiasaannya lah, tapi jangan marah aku kalau ada lonjong itu jelly)
jadi, bila bosan-bosan, aku boleh carik mana satu yang dalamnya jelly tu,
sebab aku suka yang jelly, yang biskut aku kasi orang lain makan..
(mwahahahaha)
bila dah lama tak makan coklat, sebulan ke dua minggu ke,
kerinduan ku terhadap Cadbury pasti akan membuak-buak,
jadi, untuk memuaskan hati, Dairy Milk Orange menjadi pilihan...
isi dalam orange tu yang memang tak menahan,
jangan makan ketika coklat ni beku,
tapi janganlah lembik sangat sampai boleh buat krim...
dan rasailah ke'oren' an itu...

setiap kali balik kampung, 
mesti singgah kat stesen minyak,
kedai kat stesen minyak ni memang tak sah kalau tak singgah,
apa lagi, belilah cadbury Caramello ini...
sedap caramel di dalamnya...
(sebenarnya ada Caramello yang roll itu, tapi tak jumpa pulak gambarnya...)
walaupun dia kecik, tapi berbaloi...ahax

Cadbury pure Dairy MIlk ini hanya akan dibeli ketika hendak buat cookies je..
iaitu ketika di bulan puasa..
(mestilah kakak aku yang buat )
dan semestinya ada banyak lebih..
untuk mengelakkan pembaziran, maka akulah yang menghabiskannya..
mwahahahha...
coklat ini aku makan ketika dia beku, sebab aku tak suka sangat..

bila tengok Drinking Chocolate ni, aku teringat adik aku..
nak tahu sebab apa??..
dia beriya-iya kata air cadbury ni sedap,
aku pun beli dan cubalah..
dan untuk pengetahuan umum, aku benci milo..
dan Drinking Chocolate ini, memang rasa milo..
kesimpulannya, aku tak habis, jadi aku bagi kat adik aku,
maka dia pun gembira...
(sangat hampeh)
nampak Bytes, teringat anak buah aku..
anak buah aku suka betul dengan Bytes,
walaupun aku tak suka Bytes,
aku memang tak suka Bytes..
ok, cukuplah bila aku kata aku tak suka

nampak gula-gula cadbury Eclair, 
tiba-tiba aku terasa gigiku sakit..
hahahaha..
walaupun di dalamnya ada caramel,
tapi mesti aku terasa gigi aku sakit walaupun aku belum makan lagi
tak tahulah kenapa,
bila birthday party budak-budak,
mesti ada orang bagi hadiah ni...
dan, aku sangat suka, sebab aku boleh join sekali..
wawawaahahahah

p/s:aku rasa macam masuk pertandingan cadbury pulak buat post nih..

29 Masuk GoaLLLL:

F U N F A B U L O S I T Y said...

dex 1st comentator ke ni?huhu
dex paling suka dairy milk!
tak tahu nape yg tu paling suka!walopun bagi cik rina utk wat kuih je kan?haha ;D

rossoneri said...

hakhkahkahakhakhahhahk.. adeii, nanti time raya dex singgah la rumah, gerenti banyak dairy milk time tuh..hahahah

F U N F A B U L O S I T Y said...

kecik tapak tangan dex nak amik coklat tu-lori tanah dex tadahkan-haha ;D

rossoneri said...

hahahahaha suka hehhh

KaCaNg87 said...

wahhhhhhh..da lme xmkn coklat cadbury..sdpnyerr

rossoneri said...

kat kedai h-mart dah ada jual cadbury..terliurr je tgk...ni ada yang tiap2 hari membelinya kang

Badak Comel said...

wah!! nak satu lori stok coklat ley??

kanip mito san said...

banyak nye coklat... aku pon nak

rossoneri said...

hahah Mr Comel, tunggu ak kawin dgn anak raja pastu bukak kilang coklat, then baru aku bg hang satu lori coklat yeee

mito san, mau kah, meh2...

juan said...

lama xmkn cadbury...huhu :)

Mohd Johari Rosli said...

cadbury tu ape?

Badak Comel said...

bile mase la tu ek nak kawin dgn anak raja..?

amie said...

tak suke coklat..
:)

Mr Rulez said...

uit..black forest..tgk jer msti nk beli..klu mkn 2 sampai muka tumbuh jerawat batu bata...haha

rossoneri said...

juan, meh2 makan cadbury..

Mr comel, tunggula anak raja masuk meminang...hahkahak...

amie, huh, knp xsuka..

Mr rulez..hakhakhaka hey jerawat batu tumbuh mana ada kene mengena laaa

MéuzAngelo™ XXIII said...

entry ini berunsur kekejaman... hadoii.. sume ni feveret aku.. dah la tgh lapar ni.. oh tidakkk..!!

hahaha

rossoneri said...

hahahaha maaf, tulah tujuannya hakhakhakhak

FaTiN said...

rina, bak sini satu coklat ko. aku terliur ni hihihi

Sanusi Din said...

fatin,
nak coklat beli sendiri..

rina,
jgn bg fatin, bagi pakcik.

DaHLia said...

tetiba teringat aku beli crunchie smlm....lupa nk makan..hahaa

rossoneri said...

hakhakhak patin, aku bg ko Bytes je lah..itu y plg aku xsuka..

pakcik xley makan coklat byk2 ye.. nanti kembung perut hakhakhak

sis, kalo xnak bg kita jeee..kalo kita xada lupa2...

amie said...

tak suke sebab tak suke lah..
dari kecik tak suke..
:)

zairie said...

sis.. dorang kate kekbery nie ada lemak babi.... waallahuallam...

rossoneri said...

heheh amie, ye laaa..mesti gigi cantik nih, n jarang sakit gigi..sbb tu bila sakit gigi, xkeruan eh..hahah

zairi...kita baca kat sini http://www.activeboard.com/forum.spark?aBID=1623&p=3&topicID=15382152... jakim sahkan smua pengeluaran cadbury halal..

Arra JaSmY said...

hoho..igtkan join contest tadi.hak hak.mg peminat fanatik betol nih.Arra pown suka cadbury.love it.:)

rossoneri said...

hakhakhak...itu lah mcm dah join contest plak...cadbury mmg the best!

amie said...

hohhh..
sempat lagi nak perli ek..
mane ade tak keruan..
huuhuuh..
tak santek ponggg..
lalallala

tak elok makan ceklat ok..
buang amalan itu..
:)

azza said...

da mcm iklan coklat pon da gak hahaha ^__^

rossoneri said...

hehehe azza