Sunday, March 21, 2010

My DREAM Guy

dah kata nama blog aku neh, berangan...
jadi aku nak berangan sat...

MY DREAM GUY...
cewah!

apabila saya marah dia pada benda yang tidak logik..
'kenapa kamu cabut bunga hidup ni, kamu sungguh kejam'...
dia tidak marah walaupun saya berkata demikian...
tapi.....dia terus pergi ke taman...
dan tanam bunga itu kembali...
sambil tersenyum, dia menghadiahkan ku 'pelangi'..

bila pertama kali dia ingin mengajak keluar 'dating'...
dengan selamba je dia cakap terus dengan saya,
tanpa perlu nak tulis-tulis surat atau suruh kawan,
walaupun dia kelihatan agak blur2 dan budus kerana mengelilingi meja dahulu,
baru dia cakap 'pada hari ahad pukul 1 tunggu di tempat ni'..
dan terus berlalu pergi tanpa menunggu jawapan dari saya..


 bila saya sedih dan menangis...
dia datang di sisi...
menenangkan ku...


kemudian, dia cakap...
'tidak kira sama ada kamu alien atau apa pun, saya tetap sukakan kamu'..



dia pandai masak...
saya duduk dapur, tengok je dia masak, dia potong cili,
bila dia tanya 'habis kamu buat apa'..
'duduk sini tunggu kamu suap saya'..


bila ada orang cakap saya hodoh depan dia...
dia akan belasah orang itu...
walaupun saya tak suka kamu panas baran..
tapi kamu tetap sweet~


bila saya tanya dia...
' apa impian kamu '...dia jawab..
'kamu. impian saya'


dia juga sanggup jahitkan anak patung,
demi saya...



bila saya merajuk,
saya tak nak cakap dengan dia,
saya pergi hilangkan diri,
tapi dia cari saya...
nyanyi lagu suruh saya jangan hilangkan diri...
'kenapa mesti kamu pergi ke tempat yang saya tak boleh nampak kamu'...


bila saya nak tidur dia nyanyikan lagu untuk saya..
'lelapkan matamu, biarkan mimpi membawamu, ke mana kau mahu'
Selamat Malam - Faizal Tahir.mp3

bila saya bangun pula, dia telefon saya,
mahu suruh saya bangun..
dia nyanyikan lagu untuk saya...


bila dia nak 'propose'saya..
dia 'propose' saya depan 'satu dunia'



okey, habis dah berangan...
mwaahahahah...
walaupun kamu tidak sekacak 

tapi yang penting, HATI KAMU..

(all pictures are not mine, its all stated at the watermark & any other webs)

20 Masuk GoaLLLL:

rainoserez said...

rina,
siapa 'dia' tu..?
anak pakcik sanusi ker..?
hahahah :p

rossoneri said...

hkahkahkahkahka rainoserez..
ini berangan je laaa...
hakhakhakhakahkahk

zaradgreat said...

alamak.touching pulak baca. hehehe. tiba2 nak denga lagu selamat malam tuh. heeee

kenwooi said...

dreamy dreamy =P

koru said...

peh!!T.T**tisu2,sape nak beli tisu..

rossoneri said...

hehehe zara pun mesti nak cam ni kan..

ken, yeahhhh its allll dream only laaa...takkan adanya yang real macam ni...hohohohoooo

rizal jabai said...

moge dream come true^_^

rossoneri said...

haahahahahah koru, nah tisu brand premier..hahahaa

rizal, hahaha tq...

saya_arief said...

xknal pown mamat kat atas tuh..?
femes ker..?
haha..

kacang87 said...

waahhh..kacang pon camni gk..kte dream same2 ye momo...heeeee~

aina adnan said...

hahaha...drama korea sangat kan..haha..

rossoneri said...

arief, femes okeyyy...hahaha..y 1st pic tu, miura haruma ...

kacang, weee sama2 la kita berangan.. hakhakhak...

aina, drama korea + jepun :D

kueyteowkungfu said...

cet~
impian bkn men lg ha...
hhhahaahahaahaha.
de ke lki2 y cm 2???
tettttttttttttttttt~~~

ak tetttttttttt~ sbb byk sgt kriteria impian ko 2...ssh 2...
huhhuhuhu. (^,~)

DEMO...IT'S JUZ A DREAM...
SO KEEP GOIN ON...
WHO KNOWS, MYB IT'S WILL COMETRUE.
ngeeeeeeeeeeeeee.(^,~)

Fafa Rafa said...

hehe..

all the best kak ena!! sama-sama kita cari si 'dia'. :)

rossoneri said...

kueyteow, dalam mimpi je bley lerrr hakhakhaakk..lawakla ko nok, tiba2 on blog

heheh fara, ganbatte!

fiezaradzi said...

wah.. dah tgk semua citer kt atas tu.. best..
sgt suka translation lagu2 kt tas juger.. esp citer you're beautiful..

rossoneri said...

hehe fieza...drama2 neh mmg romantik2 gitu..

kueyteowkungfu said...

lawak ea...hahahahahaha.
meh la bkunjung ke blog ku.
bg ckit cmment y mrangsang.
mk da xthn nouk...saket~ ouch~ =p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.susa nk cri lelaki cmtuh huhu

rossoneri said...

heheh intan, tu lah, bersyukur je la apa yang ada..mhwahaha..