Sunday, March 7, 2010

Bola Sepak?AC Milan?kenapa???



satu persoalan yang sering diutarakan...
wawawawawa...
masa aku sekolah dulu,
ramai budak lelaki cakap macam neh..
'Ish gila lah perempuan minat bola'
'ko minat bola ke minat player dia je'
 
(sambil menyelam minum air, hot kan kan kan)MySpace

dan blablbalblablabla..

hari ini aku nak bercerita pasal sejarah
sejarah yang tidak diterbitkan dan diedarkan..
wawawawawa...

masa tu aku form 3, World Cup 2002, kalau tak silap,
abang aku memang akan bukak channel bola setiap kali aku balik sekolah,
abang aku ni tak ada kawan nak borak2 tengok bola,
dia pun ceritalah kat aku, pasal team ni team tu,
dia ni penyokong Italy dan Argentina, serta team2 yang berjersi biru yang lain,
jadi, disebabkan abang aku itulah, aku Terminat bola sepak,

dah dia suka Italy, aku pun sukalah gak,
masa tu aku minat Pippo Inzaghi, dan banyak pemain yang lain juga,
dah habis World Cup, oh tidak,
minatku tak habis di situ,
aku meneruskan kegilaanku dengan melihat match2 lepas, tapi bukan EPL..
SERIE A okeyyy,
tak kiralah team Chievo ke, Ac milan ke, Juve ke, memang aku LAYANNN
tapi mestilah yang paling aku minat AC MILAN..mwahahah..
liga lain pun layan gak, La liga dan beberapa match liga German (sebab astro tak bape tayangkan german punya)...
aku suka tengok Serie A sebab aku layan defensive..aku suka tengok tactical nye game,
memang tak banyak score,
tapi syok tengok dorang dok tackle orang wawawawa,
pastu aku suka tengok Roma main sebab kalau Totti, De Rossi, Cassano ada,
perghhh smart gila wa cakap lu,
dorang ni nak main nak stylo jer...

waktu tu aku geram dengan Inter, sebab mereka suka carik gaduh bila main dengan ac milan
wawawawa...
(tapi sekarang lagi ANNOYING okeyy)...
aku serious tak layan EPL...
aku hanya boleh tengok 1st Half sahaja, lepas tu aku tidur
hahahahhaha...
dan aku paling tak suka MU,
hahahahah sebab kawan aku semua suka MU,
dan mereka ini suka buli aku,
plus aku tak suka beckham..dan sila jangan tanya mengapa..

kegilaanku sampai ke tahap semua group/forum kelab ac milan, inter, juve, roma aku join..
hahhahahaha..
aku aktif gila,
kalo group yahoo tu, budak2 neh rajin upload gambar2 dorang training, time match,
sebab ada antara mereka yang photographer kat sana,
jadi memang aku kumpul gambar gila2 weh, 
penuh satu folder
(walaupun aku minat Faizal Tahir pun, aku hanya ada satu gambar dia sahaja hahaha)
tapi sayangnya, aku dah tak tahu aku letak gambar tu kat dalam website yang mana satu,
hahahhaha, adeiiii
lepas tu aku pantang nampak keychain ke poster ke yang ada gambar acmilan,
aku beli...
kat beg sekolah aku, aku letak pin2 ac milan, keychain ac milan,
aku siap beli vcd sejarah ac milan..(tapi abang aku yang tengok)
hahahahahahhaha...
terbaru, aku beli ketip kuku ac milan
(gila tajam ketip kuku neh),


kegilaanku ini telah menyebabkan parents aku tak senang duduk,
anaknya yang comel lemah lembut ni tiba2 minat macam lelaki,
lepas tu berjaga 3 pagi sampai pukul 5, lepas tu pukul 6 bangun pergi sekolah,
ayahku pernah berjaga sampai pukul 1,
semata-mata tak nak suruh aku berjaga,
aku pun pura2 tidur sampai pukul 2 aku bangun tengok bola,
aku kejutkan abang aku,
kami tengok sama2,
dan menjerit perlahan sama2...
aku ingat lagi, masa perlawanan champ league 2002/03,
masa tu perlawanan sengit antara AcMilan dan ajax kot,
masa tu masa tambahan, aku tak sanggup nak tengok,
aku naik atas dulu,
beberapa minit kemudian,
abangku menjerit,
'INA, INZAGHI GOL!!!',
pergh kelam kabut aku turun bawah
menangis kegembiraan (ok tipu je tak adalah menangis)
dan keputusannya ialah,
mak kami turun dan kami kene marah...
hahahhahaha

sepanjang aku bersama Ac Milan,
banyak kegembiraan dan kedukaan yang kami kongsi bersama,
kegembiraan berteriak kerana memenangi
DUA Champions League (2002/03, 2006/07), 

Serie A 2003/04,
Fifa Club World cup 2007,
meskipun kini AcMilan dilanda zaman kegelapan,
dengan Ancelotti yang berpindah,
setelah sekian lama bersama kami,
tapi aku tetap menyokong AcMilan...MySpace
(ye, perenggan ini ayat sangat poyo)


sekarang, sejak duduk di hostel bangi,
yang tidak ada astro,
ada astro pun di kafe yang tidak buka pada pukul 2 pagi,
dan tiada siapa yang nak bawa aku tengok bola kat kedai mamak,
maka, sudah sekian lama hampir 2 tahun lebih ni aku tak tengok bola,
pergh gila kesian,tapi ada la tengok sikit2,
abang aku la yang tolong update news wawawa,
masa aku 1st year student lagi lah langsung tak tengok beb,
sebab sibuk dengan kokurikulum, teater (wah i masuk teater tau hahahha perlu ke nak cerita)
jadi, memang aku tengok berapa kali je pato main,
Beck main pun aku rasa macam sekali je aku tengok dia main...
(aku tak tahu kenapa semua player aku benci masuk AcMilan, hahaha tapi aku redha je)

kebaikan aku minat bola ini ialah,
Bahasa Inggeris aku bertambah baik,
termasuklah Geografi aku yang selama ini aku tak tahu Ukraine atau Romania itu eropah,
hahahhaha nasib baik ada Mutu dan Sheva

begitulah cerita aku,
yang tidak berapa menarik dan agak berjela ini,
saja nak tulis2 menghilangkan tekanan ditambah dengan panas yang membahang..
wah..hahahha
arrivederci

(all pictures are not mine)

23 Masuk GoaLLLL:

Supia Chao said...

Such a funny experience you had while watching football. Cute.. But I am never that addicted with that sport.

rossoneri said...

hehehe everything that we like, have a story behind it, right...u must have 1 too...

KaCaNg87 said...

wahh..glerrrrrrrrrrrrrr minat bola la ina nih..kte pon ad minat gler kt sport ni..tp buka bola ye..badminton..hehehe

bao chun lai...pakwe kite yg second lps anas...wkkkakaka

rossoneri said...

hahahahah xley bla kacang..wah bao chun lai mmg sangat kawaiiiiiiiiiiii comellllllllllll!! hahahahah

amie said...

tak minat bolaaaaaaa..
hahahah

KaCaNg87 said...

heh...jgn amik tau..pkwe kite tuh..hehehe...dye memg comelllllllllllllll.. ^,^

KaCaNg87 said...

heh...jgn amik tau..pkwe kite tuh..hehehe...dye memg comelllllllllllllll.. ^,^

rossoneri said...

:-p amie

kacang, xpalah cek dah cukup byk bf neh, tak terlayan cek...haahahah

Badak Comel said...

Ross gile acmilan.
ekeke.
betul2 minat ek bola.
Badak yang minat pun, actually, tak kenal sape player sgt kecuali team yang badak minat je.
ngeh3

rossoneri said...

heheheh, aku pun xbape tau sgt pon skrg nih..dah lama xfollow..cuma tau player fav team yang kuar masuk je, team lain smua mmg xamek port pon

MyaFiza said...

perghh..giler fanatik ngn bola..
huhu..time world cup 2002 memang follow sebab dia wt kt asia..so live match sama ngn waktu kite. tp x de sokong mana2 pun.. tengok je diorg main dgn tak de perasaan. hahaha....

hydir said...

tak sangka minat serie A ya ..
tp player Italy mmg gaya mafia n macho2 .. hahaha

anyway .. sy sokong The Blues!

rossoneri said...

hehehehe fiza...tgklah lagi WC tahun neh..

hydir,sy sokong The Blues sejak Ancelotti amek alih...wawawa

lizz said...

huwaa!!i anti giler ngan bola dulu2. memang meluat giler. ntah ape2 aje. hahaha.tp, bile dah main dewasa ni..boleh plak layan bola ni. tak fanatik tp tak adelah sampai dengki ttp tv if abang2 ngah tgk mcm dulu:P

rossoneri said...

hahahahhaha ye ke tutup tv?? ahaha gila dasyat...kalau kita,ayah kita yang tolong tutupkan..hahaha

mr. hafis said...

mutu and sheva dari mana?

hahahhaha(lain macam kalau tiru gelak lu)

rossoneri said...

hahahha apa yang peliknya..
sheva=ukraine
mutu=romania

mr. hafis said...

i mean club meh. club.

rossoneri said...

lol, sory..
sheva just ruin his career n now at his hometown, dynamo kiev..

mutu at fiorentina..

mr. hafis said...

aaaaaaaaaa. before that. find it their similar club.

rossoneri said...

haiya kamu ni..kenapa mau tau???...
chelsea ..

kday said...

wish my lady likes football too..adei

rossoneri said...

kday,now she may not like football..who knows because of u, she will like it...