Sunday, February 13, 2011

Menang besar.Ac Milan 4-0 Parma

Baiklah, perlawanan ini dimulakan dengan lagu Ac Milan, sebab buat di San Siro,kan

Ingat The Crow je boleh letak lagu Manchester United??, mwahah

Impian Inter untuk melihat Ac Milan jatuh, punah...
Maklumlah sejak Inter melonjak naik dan hanya beza 4 mata sahaja,
mereka sudah bongkak...wutevar...

Milan: Abbiati; Oddo, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso (Flamini 62), Van Bommel, Merkel; Seedorf (Robinho 58); Ibrahimovic (Pato 68), Cassano

Parma: Mirante; Gobbi, Lucarelli, Paci, Zaccardo; Valiani, Dzemaili (Galloppa 85), Candreva; Giovinco (Angelo 69); Amauri, Crespo (Bojinov 69)

Masa pertama, sudah menunjukkan pertahanan Parma yang begitu lemah..
Terutamanya Goalkeeper, akibatnya Seedorf berjaya mengambil kesempatan itu untuk menjaringkan gol,
walaupun lagi sikit je bola tu nak terkeluar,nasib baik gol wahai Seedorf,baru nak maki..
(mwahah tak suka Seedorf tapi dia main Ok hari ini)
Perlawanan ini tanpa Pirlo kerana dia cedera dan berehat selama 6 minggu..
Oleh itu, apabila Milan ambil corner atau free kick, kelihatan pertahanan Parma begitu tenang,
mereka memang tak heran sungguh...cis..
Minit ke-17, Cassano pula menjaringkan gol...
Pergh,gempak, siap main one two dengan Gattuso
(dalam perlawanan ni, memang Cassano stylo habis)
Selepas dia jaringkan gol,dia tersenyum je sampai habis,tak pernah aku tengok dia girang macam nih..
walaupun ketinggalan 2-0, Parma tetap semangat untuk jaringkan gol..
Aku suka tengok Antonio Candreva(ala2 justin timberlake) nih..
Candreva,parma no.7
Separuh masa kedua pula,
Robinho masuk menggantikan Seedorf..
(Betapa girangnya aku seedorf keluar mwahaha).
Aku rasa Cassano dan Ibrahimovic juga girang melihat RObinho..
3 minit selepas RObinho masuk, terus dia jaringkan gol!..
assist daripada Cassano,apabila Ibrahimovic tak sampai nak sepak, Robinho meluru menyepak bola tu..
dan GOL!..
Seterusnya, Gol paling gempak dan rasa heaven tengok..
Cassano, Ibrahimovic, sampai ke RObinho dan GOL!!!!!!!!
(Ibrahimovic yang lembik masa separuh pertama tuh terus cergas)
Mereka dengan gembiranya melompat2, siap buat aksi RObinho lap kasut Cassano lagi
(comel kan,eheee)
Kemudian Ibrahimovic pun dikeluarkan digantikan dengan Pato...
Ibrahimovic kelihatan sangat penat, asyik kena gasak dengan pemain Parma..
Sampaikan Cassano pun tak nak dekat dengan Ibrahimovic,siap turun bawah lagi, haha..
entah berapa kali Ibrahimovic ni jatuh, sampai pening aku tengok..

Oklah, panjang dah aku bebel...mengantuk nih..
Seedorf, Cassano, Robinho, Robinho, thanx for your goals!..
Cassano the best!
 Macam adik-beradik kan, mwahahah
style rambut sama pulak tuh, Abate dan Merkel..
tak sangka aku, Ac Milan ada dua orang street fighter..
 ok dah habis mengarut....yawn~

p/s:all pictures are not mine, too tired to do credit
p/s: harap-harap juventus menang lawan Inter.

13 Masuk GoaLLLL:

Fariq said...

wah menang2 suka2... ape yg kamu suka, aku pun turut suka.. yeah2.. heheh

latest -
-Kenapa Perempuan Selalu Dijadikan Contoh.
-Jom Menang Hadiah Lumayan

The Crow Empire said...

hoh! Beat Parma boleh la. Semalam AC Milan kene beat dgn Ajax 2-0 kan? hua hua hua hua. yeay!

Tak gemar sgt liga siri A italy. hehehe.. tp suke thiago dan robinho sbb mereka brazil! hehe..


(^____^) hehe..

maCy said...

siapa mereka ni? oh tp hnsem gk. hnsem sbb reti men bola. muahaha

Catherine- said...

perrrhh...penerangan yang jitu di situ! aku yg x paham ni pun jadik paham. ;) yeyyy~

Haz said...

Yeaaa..
Ac milan go Ac milan

bunga said...

haa..apa yang penting menang kan..hahaha..

rossoneri said...

fariq, :D

The crow,abbiati tak ada boleh lah dorang jaring gol,pagi tadi abbiati ada,nesta baru elok injured.lagipun milan macam tak heran champ league je..hahaha..target season ni Serie A

MACY!!!!!!!!!!!!!!!!!

catherine,hahah aku suka bila ko ckp ko faham...hahahah i likeeee

qasehraihan said...

waaa.....1st time sy jumpa blogger ac milan..my family support ac milan..sy ingat xde org minat..sy gila gak time ada kaka, sevshenco dlu..tp sy lebih suka klu team negara itali sewaktu ada toti, giladinho.pirlo..gattuuso..bila kumpul smua dlm tu nmpk hebat!!hehe

rossoneri said...

ohhhh saya pun terkejut..wahhhhhh sama lah,suka team itali gak...betul2 dulu sy lagi obsess dgn milan masa time sheva, kaka..skrg ni jarang tgk bola..

Raji berkata said...

syg liverpool seri...

diana said...

ha ah la..
ada iras2 justin terbalik..
heheh

NICK IRFAN said...

tahniah buat milan nmpknyt xde harapan pasukan lain nk memintas.. hehe

echah mashuri said...

perghhh...susah nk cari pmpuan minat bola.i loikee..coolll!nak try minat bola gak ah/.hehehe