Saturday, February 19, 2011

Tak tipu, saya sayang blog saya..

Betul, saaaaaayang sangat dengan blog nih...
Kalau tak ada idea nak update, aku tatap je blog nih..
Sambil dalam hati berdetik 'kenapalah kau comel sangat'..
memanglah blog aku tak secomel blog Ain, Cik Tom, atau secanggih blog Raji,
Tapi yang pasti blog aku comel gak lah kan!

Aku paling suka tengok header blog aku nih...
Sebab ada muka Junho..haha..senyuman dia buat aku cair~
picture not mine
Opps,kekasih lama Inzaghi aku tak lupa, tak nampak love love tu ha..
 Dah letak pun gambar daku kat situ, wahai Fitrihadi
(walaupun antara nampak tak nampak haha)

Dulu blog aku simple je, tepek template blog bunga2 je ni ha...
Pastu tiba2 aku rasa rajin, aku pun jenguk lah Tutorial Cik Tom..
Maka, Blog aku pun semakin Comel~
Walaupun sudah berbunga-bunga,
Echah, Kak Diana, Ain, malah Pemain bola sepak terkenal Gerrard! pun ingat aku lelaki..
Paling menyedihkan bila Catherine ingat aku Gay...hahkahakh
Bila aku terlebih rajin, aku pun letaklah Blogger Chat Room ni..

aku jarang chat situ, kalau aku rajin je..
Mula2 nak campak je shoutbox tu sebab asyik iklan je kat situ..
Tapi tiba2 teringat kat my lovely Raino (hahah), jadi aku pun letaklah balik...

Dulu juga,aku ada letak Facebook badge, Tapi disebabkan ramai orang pelik2 je sibuk nak add..
maka, aku buang terus...kalau korang nak add facebook aku, silalah minta, jangan segan2..
dan disebabkan facebook sudah berwajah baru ini tidak mengekalkan privasi seperti dulu..
Maka, semua benda aku private (tapi rasanya tak semua private, facebook memang pelik)..
Fariq juga pelik bila facebook aku tak ada dinding, hahaha maaflah ye..
Tapi kan, aku tak tahulah kenapa, Blogger yang add aku kat facebook..
Sama ada jarang update blog, atau terus blog dorang tak terusik..
(hmm facebook saya bukan badi ye, tak ada badi2 nih haha)
Pakcik pun dah jarang jarang update
(bila update je pasal makanan, haishhh)


setelah berabad lamanya guna template ni,baru aku perasan boleh letak gadget kat footer blog nih..

Mula-mula aku buat blog ni, aku suka baca blog Coretan Perantau, Kenwooi, Semaksesatsarat
Blog dorang ni aku peruntukkan masa khas nak baca
(sebab entry panjang hahah)
Blog Cikgu Dahlia aku banyak belajar pasal Nuffnang..
Zairie pulak aku banyak tanya pasal teknikal..
Nick Irfan pulak, dia memang rajin komen..

Aku ingat dunia blog ni biasa je,tapi tak sangkalah macam dalam dunia Chatting juga(YM,Mirc etc)..
tiba2 rasa kelakar
(bezanya chatting sekarang banyak orang gila seks)
Bila dah lama2 blogging, oh dah macam Dunia Artis pulak...siap ada stalker lagi(saya tak ada)
wahhhhhhhhhh..complicated juga...walaupun sekadar alam maya..
Dalam alam maya pun hipokrit tetap hipokrit, batu api tetap batu api, narcissism pun begitu..

yang lama baca blog aku macam Raino, dia perasanlah aku berhenti jap update blog..
Tapi bila aku kembali aktif, semua blog yang aku rajin jenguk dah hilang, adeiii dorang ni terkena musim moody aku sekali kah?
Nasib baik Fatin kembali dengan blog dia, Raino macam biasa suka hati dia nak update ke tak..haha
bila nak kembali aktif nih, aku pun jenguklah balik entry2 lama, nampaklah komen Macy..
Wah, Macy dah maju ke depan...
(tapi sekarang Macy pulak yang penat, dia pula berhibernasi)

Dalam baca2 blog orang nih, kadang2 pelbagai personaliti kita boleh nampak...
Ada satu blog ni, aku memang suka baca blog dia, taste dia sama dengan taste aku..
aku ikut blog dia daripada aku awal2 blogging lagi..
kehidupan dia pun lebih kurang macam aku je, jadi aku faham lah juga apa yang dia rasa..
kadang2 tu rasa macam baca diari sendiri..hahaha..agak menakutkan di situ..hahaha
bolehlah jenguk ke blog cik Ailebiu nih..i love u too ohhhhh tetiba..

Dan, selamat datang lah kepada kamu dan kamu yang baru nak berjinak2 dengan blog ini..
Walaupun entry2 dalam blog ini tak tahulah bawa manfaat ke tak,
harap2  bunga, Aliesha Kirana, The Crow Empire, Astina, kak kalamhati, Oya, bella, tun teja
dan yang lain2,pembaca senyap2 juga (abang aku lah tu),
Semoga Enjoy baca blog ni


p/s: penat woooo tekan link, copy paste nih, yang tak terletak link nya di sini, di masa yang lain lah ye.. jangan kecik hati, tak baik untuk kesihatan hati...ngeeeeeeeee...kenapa word yang ada link itu kejap warna kelabu kejap bukan warna kelabu??ohhh aku pening,aku tekan warna lain dia tetap nak kelabu..aku tak suka lah kelabu!

p/s: Tak tahu lah apa mimpi buat entry jiwang nih..tiba2 rasa rindu kat blog terlebih pula...ohhhh.. mungkin sebab baca Echah pun buat entry  jiwang ni gak..haha.

p/s: Maaflah panjang ngeeee

16 Masuk GoaLLLL:

A.s.t.i.n.a said...

Tersedak mate saya sampai bangun tido terus terjah blog ni... lebiuu ketatsss... baiklah tido >.<

Fariq said...

heheh... betul punya syg ye ko kat blog.. kehkeh. sampai berjela entri ni,, 1st time aku baca sampai tengkuk aku sakit kat sini,, kehkeh

Bro Fit said...

still tak jelas ar rupa awak ehehehe teringin gak nak tengok gadis bola ni hehee

- Fitrihadi.com -

CIK TOM said...

erk nama cik tom ade disitu..huk3...sedih plk bc entry imbas kembali ni..cik tom mmg dah tau ros ni pmpn...blog pun bunga2...hehehe....

header blog ni pun comel...cik tom suka :)

skang cik tom tgh addict drama korea dream high..best la..hehe...

aLieF si Muncung ManiS said...

waaaa..berubah wajah blog awk ye..rasa mcm masuk rumah baru..huhu..comel2x.. ENTRY BARU ALIEF... -->"salah ke alief nak buat kawan2 alief happy lepas baca blog alief??tak salah kan??.""

Catherine- said...

ok ok... i da tahu siapa u. jgn sedey2... nnt i pun teremo lebey..

hehe..

betul tu.. dalam ym byk org gila seks!

hahahaha~

da lame x msk chatroom ym. bye2 utk org2 gila seks.

Zairie Husin said...

sis.. sama lah.. kalau malas nak update still bukak blog.. hehehe.... =)

Dda Ly said...

:) saye pon sayang banget same blog saye...dah mcm umah kite di alammaya kan?haha skema gile ayat alammaya...:P

*salam kenal*

aque said...

blog makin comel..
syang belog anda dan belog saye juge ;)

gabanMorka said...

aku rasa blog aku lagi lawa...haha
jgn mara.ni syok sendiri

echah mashuri said...

keke..barulah xde pasal bola entri ni>.<.

heee..jiwang tuh pentinggg.;p

dulu ecah ade jenguk blog nih.tp kan tak komen or tinggal jejak.sempat ah jadik silent reader kejap.aii lahh stalker uu..betul xtipu.hikhik

fikryn said...

Memang comel blog ni.. tuan punya blog ni mesti comel gak kan..?

ghost writer said...

jadi selama nih ko memang gurl lar...

maCy said...

u should know. i. always here. bca blog korang. serius :)

skandaLdariLangit said...

tuan blog pasti secomel blog nya xD

NICK IRFAN said...

wah! nama sy pun ada jgk! heheh mmg sy rajin komen blog awk sbb best... hehe