Friday, February 11, 2011

Panic! at the Disco - The Ballad of Mona Lisa

Dulu zaman sekolah aku gila dengan Panic!at the disco nih..
Pertamanya sebab aku suka muzik dorang...
Tapi bukan lirik dorang,hohoho..
Untuk album pertama dorang A Fever you can't Sweat Out,
aku memang suka semua lagu dalam album tuh..


Tapi, bila masuk album ke-2, Pretty Odd...
dorang ni macam hilang identiti diri pulak..
Tak salah nak cuba masuk genre yang lain,
tapi kalau dah macam hilang identiti diri,jadi lainlah pulak..
Lagu dalam album kedua ni dah macam The Beatles pulak...
Ohhhh aku sangat tak suka lagu dalam Pretty Odd nih..
Salah satu masalah lainnnya, ada pergolakan di antara ahli2 kumpulan ini..
Maka, keluarlah dua ahli kumpulan ini iaitu Ryan, dan John..ohhh sedih..
Lepas tu Brendon dan Spencer kuar soundtrack untuk Jenniffer's Body, 'New Perspective'..

Dan Sekarang mereka masih Berdua,
Keluar single terbaru untuk album yang akan datang, Vices & Virtues...
iaitu lagu The Ballad of Mona Lisa..
Aku suka lagu ni,sebab macam lagu2 dalam album pertama...
dan seperti biasa, aku tak pernah faham lirik dorang hahaha
Lirik dorang tak boleh nak relate dengan kehidupan kita..
sebab lirik dorang story telling..


The Ballad of Mona Lisa
She paints her fingers with a close precision
He starts to notice empty bottles of gin
And takes a moment to assess the sin she’s paid for...
A lonely speaker in a conversation
Her words are swimming through his ears again
There’s nothing wrong with just taste of what you paid for
Say what you mean tell me im right and let the sun rain down on me give me a sign
I wanna believe
Whoa Mona Lisa, you’re guaranteed to run this town Whoa Mona Lisa I’d pay to see you frown
He sense something call it desperation another dollar another day and if she has the proper words to say she’d tell but she’d have nothing left to sell him...
Say what you mean tell me I’m right and let the sun rain down on me give me a sign I wanna believe
Whoa Mona Lisa, you’re guaranteed to run this town Whoa Mona Lisa I’d pay to see you frown
Oh Mona Lisa
Say what you mean tell me I’m right and let the sun rain down on me give me a sign
I wanna believe
Whoa Mona Lisa, you’re guaranteed to run this town Whoa Mona Lisa I’d pay to see you frown
Say what you mean tell me I’m right and let the sun rain down on me give me a sign
I wanna believe
There’s nothing wrong with just a taste of what you paid for....

19 Masuk GoaLLLL:

NICK IRFAN said...

kumpulan band bru ke lama? xpnh dgr pun selama ni.. hehe

Fariq said...

aku dulu suka lagu dia yg tajuk I Write Sins Not Tragedies.. pergh cam tak bley blah kalo tgk MV dia. tapi lagu2 dia mmg best la.. nak test layan lagu baru dia ni jap..

latest -
-Kempen Tak Sambut Valentine Day
-Aku Dan Bolasepak..

The Crow Empire said...

Panic at the disco? polis rush la ni. larik.. keh3..

Lame jgk band ni. wujud lg ke? keh2..

aliesha kirana said...

xsuka sgt lagu2 omputih..xtau nape..mmg xmasuk ngan jiwa..hahahah!

Fariq said...

tak best langsung!! :jerit

:lariikkkkk

E.d.Y said...

xpernah dgr pun lagu ni..huhu

rossoneri said...

nick,kumpulan lama,mmg xfemes pun :D

fariq,sudahlah! haha

the crow,hahahaha..kita pun terkejut wujud lagi rupanya dorang nih..

aliesha,hehehe

edy,sebab lagu ni baru xkuar radio pon

niesz said...

wow..monalisa..ehe..lum pnh lg dgr lagu nie..

hans said...

lama aku xdengar lagu2 kumpulan nih

Jom Ramai - Ramai Join 'Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda'

me | is | aku said...

aku rasa lagu awal2 diorang dlu je aku suka. skrg x tau da.

Raji berkata said...

tu lah dorg diam jer lama
lepas tu ada lah keluar lagu New prespective
smpai bosan ak dgr lagu dorg tuh
lepas tu diam jer blek lama2

slamat dh ada lagu baru hohoho

sugar2 kapas strawberry said...

satu pon takknl >,<

Ain Atika Zailani said...

huhu...good good. tapi i tak tau lagi apa ni.

bunga said...

hehe..xkenal..sbb bunga xminat sangat muzik dulu kala..

echah mashuri said...

alaaa...ecah skrg asyik dk layan lagu achik spin je.xtau artis2 nihT__T

NICK IRFAN said...

oh... patutlah xpnh dgr sbb yg sy thu the beatles jer dulu pnya band...

Ain Zulaikha said...

tak penah dengar lagu ni lah rossi :)

Catherine- said...

skng kt ofis.xdpt dgr.sbb xde speaker.nnt balik rumah nk dgr lah~ ;) x penah tahu group ni..

Ewan said...

haha rina, anda sudah jumpe aku peminat tegar band ni, P!ATD woohoo,
memang dulu je femes band ni, but aku still love their sound.. even album AFYCSO and Pretty.Odd and now tetuggu2 nak beli VICES & VIRTUES, cool weh diorang ni, tapi lagi kool kalo diorng x split.. ramai jugak eh yg xtau band ni.. anyway. my most fav song: Northern Downpour.. yeah!!