Wednesday, February 23, 2011

Hai Montella, Arrivederci Ranieri

Vincenzo Montella ni Kekasih Gelap aku dulu...
MySpace
Nama manja dia Montel..
atau dalam bahasa Italinya L'Aeroplanino
(Ok aku tipu, maksud L'Aeroplanino - kapal terbang sebab dia suka buat gaya terbang bila score)
Dan, sejak dia keluar dari As Roma, aku tak ambil tahu pasal dia sangat.. ngeeee
Baru aku tahu dia dah bersara...woooo baru 36 dah bersara..
Terkejut aku bila tahu dia dah bersara sebab aku membayangkan dia macam baru 30..ngee

Tiba2 aku buka web Football-italia Ranieri (jurulatih Roma) letak jawatan...
Tiba2 aku buka lagi, ehhhh Montella ganti Ranieri..
MySpaceTernganga jap!

Ranieri letak jawatan selepas Roma Kalah 3-4 dengan Genoa..
Roma pada mulanya mendahului 3-0, tiba2 boleh bolos 4 Gol..
Membuatkan Ranieri rasa kecewa sangat, dan dia ambil keputusan letak jawatan..
Roma memang terkenal dengan masalah Jurulatih, entah berapa kali tukar..
permainan Roma juga selalu tak konsisten...

Ramai berfikir Montella sekadar menjaga Roma untuk sementara waktu...
Yela, muda lagi kot Montella ni, pengalaman jadi jurulatih pun baru je..
Itu pun dengan budak2 bawah 15 tahun..
Ini nak jaga bapak budak...
(erkk Totti lagila, macam mana Montella ni nak jadi jurulatih bekas Captain sendiri??)
Tapi, manalah tahu kan..hanya boleh tunggu dan tengok depan TV je ler

13 Masuk GoaLLLL:

faiz said...

standardla pemain bola 36 bersara..dah pancit..muda btol dah jadi jurulatih..

echah mashuri said...

baca.baca sampai habis,tp xtau nak komen apa.erm.ya.ya bola.hehehe.












ok.smbung wt asemen balik;p

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blogger tegar;)
slm perkenalan,
blog apisv2

A.s.t.i.n.a said...

tu lah len kali cari yang cerah2 sket..

Fariq said...

montella jadi manager roma dah? kehkeh.. terbaik la.. mmg makin lingkup la serie A pasni.. hehe.. :p

Encik Peluang said...

liga itali mcm x best je sbb kurang mendapat liputan di Malaysia x macam EPL...

Keputusan Skuad Olimpik Negara Vs Pakistan

Ain Zulaikha said...

fuhhh kenapalah sampai letak jawatan..

NICK IRFAN said...

AS ROMA plak? sy xthu nk kata ape sbb sy berapa ikuti perkembangan dorg selalu tgk inter milan dan AC milan jer.. hehe

aliesha kirana said...

bola lagik.. xpe2..walopun tak minat. layan je la..hahahaah!

aleen aiden said...

mak aih,umur 36 da jadik coach ke?woooo

ghost writer said...

bila montella yang amik turn ranierri kan dah satu bonus untuk pemain-pemain roma yang juga bekas kawan2 dia...so lebih seronok,main hepi jer..lebih faham masalah kawan-kawan.

rossoneri said...

faiz,hehe biasanya pemain itali lambat pencen...tu lah muda kan..

echah,haha komen 'bola' je pun ok haha

apisz,salam kenal juga ;)

astina,ha??ini dah cerah ni haha

fariq,haha just wait n see

en.peluang,xsemestinya xdpt liputan luas kat malaysia,liga tu xterbaik kan..

Ain,sbb tension

Nick,hehe kita minat juve n roma slain ac milan

AK,layan~

aleen aidan..wooo hot kan haha

ghost writer,kita pikir mcm tu jugak,tp kan dr sudut pandangan kita lah,player roma ni ada satu egoistic dorg tersendiri..so, susah sikit kalau dia nak buktikan dia adalah 'jurulatih roma'..player2 roma mungkin akan fikir dia ni kawan2 je,but not as a coach..tu yg risau sikit

skandaLdariLangit said...

siapa lagi tu rina =="