Friday, February 25, 2011

Hari ini nak cerita apa pulak...

Aku pun tak tahu nak cerita apa ni..
haha..ini cerita rambang-rambang je nih..
Sebenarnya hari ni aku ada interview, tapi aku tak pergi..
Mak aku kata kalau setakat sementara je tak payah...
Haih...baiklah...
Pastu ada satu syarikat ni bagi task suruh terjemahkan dialog daripada bahasa Inggeris kepada bahasa Melayu..
Yang kelakarnya (pada aku) sebab dialog video Wonder Girls..
Dalam kepala aku 'Haih, memang Malaysia gila Korea lah. Sampaikan task pun bagi dialog artis Korea'..
Bila aku nak hantar balik task tuh, aku tengok nama chairman syarikat tuh..
Erk, orang Korea rupanya...okeyyyyyyyy...
harap-haraplah terjemahan aku buat itu memuaskan hati...
Huuuuuuuuuu...
Tak tahulah apa nasib aku selepas ini..

Oh ye, untuk tiket yang aku menang itu (entry lepas SINI),
Macam mana aku boleh menang?
Dia suruh lengkapkan ayat ini
If I were a Beast given ONE chance to prove that I am worthy to be human again, I would…
aku pun jawablah..
I would dance Gee Gee Gee, then of course Korean Entertainment will attract with my dance and scout me. Because appearance is really important in Korea, of course they willing to pay for my plastic surgery, and i no need to transform into a beast again!
(lebih kuranglah ayat aku ni. aku pun tak berapa ingat struktur ayat aku macam mana. aku kan pelupa tahap kritikal)
tiba-tiba teringat pasal aku buat ayat ni bila aku baca entry Ezay Hadry ini

Kan aku dah kata, Malaysia gila korea....sebenarnya hampir satu dunia juga lah..
(sebab US pun dah gila korea)
Aku main2 je buat ayat tuh...
hehe rezeki jangan ditolak

p/s:rezeki aku nak kerja bila? aku rasa macam aku patut pergi check dengan doktor mental lepas nih...
p/s: alamak slogan akak aku suruh buat aku belum buat lagi. Ada ke suruh aku buat slogan Awan Dania yang aku tak tengok tuh. haiyoo,musim baru ni satu episode je aku tengok. Akak aku teringin nak pergi Korea. ada sesiapa baik hati nak bagi idea?

 Boom Boom Boom fly fly fly to Seoul (credit)
oh my baby Junho

16 Masuk GoaLLLL:

Fariq said...

sanggup ko nak joget camtu rina?? kehkeh.. eh keje ngan aku je.. jadi surirumah aku.. XD...

A.s.t.i.n.a said...

best lagu ni yang.. yg kat page ni lagu ape yer?

oya said...

tu la kan giler korea...jom gi korea..

siti mastura mohd zakaria said...

my baby junho??? wahahahahha...
nk buat jgk la, my 'hubby' woyoung...auwwwwww~~~
grrrr~~

rossoneri said...

fariq,xkuasa aku nak joget cam tu hahaha...baik aku jadi surirumah inzaghi lalalalaaa

astina,ha kat page nih??lagu tang mana??kita mana ada letak lagu?

oya,jom!oya belanja...

uya,eeeeeeeee 'hubby'?? eeeeeee hahah

muhammadnuraizuddin said...

slm..
nasib baik aku tak mulakan tengok korea..klu tak, tak tau lah..ahha...

if ada masa, jemputlah ke http://zudientstory.blogspot.com

NICK IRFAN said...

popular la nampaknya org korea skrg ni

Catherine- said...

jawapan ko mmg best.hahaha...

ok...


rambut aku mmg dah buat style korea sejak 10 thn lalu :p~

cik aiLebiu said...

hahha mmg patot dpt free ticket pun klu baca slogan tu...gee gee gee...ekekeke...

once dpt keja nnti, mari kumpul duit g holiday ke korea...klu kamu dpt keja dulu, sila tunggu partner ini ya? heheheh...

skandaLdariLangit said...

sapa depa ni?

nabilah_2908 said...

tk semua kot yg gila korea...hehehee.. :)

hope berjaya la interview tu nnti....jgn putus asa..pasti ada rezeki tu nnti.. ;)

good luck..!! (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAIWAN BERWARNA PELIK

man yusoef said...

kump korea yg minat hanya SNSD dan wonder girls...comel gile SNSD tu...hahaah

Bro Fit said...

saya suka awek korea yang cun, comey dan ceksi.. hehe

- Fitrihadi.com -

echah mashuri said...

AHAH..joget.gee.gee.geeee...;p
bby junho tuh kumpulan ek?

cik pulau said...

nak tengok kamu menarilah..
hehe...
cik pulau pun sukakan korea..
baru je lepas tengok playfull kiss..
nanti nak layan Mary stay out all night lak. hehe..^^,

rainoserez said...

jom ikut aku pi keja kat sabah! ;)