Sunday, February 6, 2011

Anime - Skip Beat

aku dah bosan tengok drama,
aku tengok Anime pulak..
Aku bukannya tahu sangat anime apa yang latest yang best...
Jadi aku pergilah jenguk Animecrazy.net..
baca plot Skip Beat ni macam bestlah pulak...
cerita ni dah lama, Tahun 2008
ada 25 episode kesemuanya..


Kyoko, sanggup datang ke Tokyo semata-mata ikut boyfriend dia, Sho...
Sho jadi artis, dan Kyoko yang tanggung semua perbelanjaan rumah, makan..
Bila Sho makin terkenal, dia lupakan Kyoko dan jarang balik rumah..
Kyoko tercuri dengar Sho mengumpat pasal dia, kata dia ni sekadar pembantu rumah je...
Dan Kyoko sangatlah hangin, dia cakap kat Sho yang dia akan balas dendam..
Macam mana dia nak balas dendam?
Dengan jadi artis yang lebih terkenal daripada Sho..

Anime ni menariklah jugak, walaupun tak adalah lawak sesangat2...tapi lawaklah jugak..
aku suka anime macam ni, shojo + school, tapi no Eechi okey!..
eechi ni yang tak senonoh2 yang melampau2 itu..
Tapi kalau anime yang tak banyak sangat, dia tak akan categorize as eechi..
akibatnya aku tertengok anime yang agak erkkkkkk..ternganga aku jap terkejut..
hahahah, H2O: footprints in the sun tajuk anime yang erkk erkk itu...
aku ingatkan sucilah anime tuh...
Tapi Skip Beat ini suci, dont worry...
Anime apa yang suci2 macam nih???...hahaha..
macam Kimi Ni Todoke (click) ke...

17 Masuk GoaLLLL:

A.s.t.i.n.a said...

kartun... *sigh*

azharr said...

saya layan Naruto...hehe

akeep razalee said...

animeholic wah. . .hahaa

bunga said...

conon..

NICK IRFAN said...

eh! x dibuat drama ke anime ni? menarik

rossoneri said...

astina,hahaha xminat eh

azhar,penat lah nak layan naruto

akeep,lol

bunga, canon?? hehe

nick,itulah,jepun skrg sunyi sepi xada cite baru yg best,xtau nape.. tu psl layan kartun ni ha

Fariq said...

dah kurang minat la tgk anime,, adeh,, tgk sikit je dah tutup balik,, tell me why.. why... whhhyyyyyy.. :p

sitihanisahali said...

x mnt sgt la anime..bce komik ok la :) hehe

Catherine- said...

x penah layan lagi... erkk erkk tu.. eechi? eechi tu erkk erkk...buwekkk buweekk ekk??`

hmm~ berfikir sejenak mahu layan ke x.

nub said...

ceq dulu kecik2 slalu layan kreko. hahaha

Deeyaudeen Sabri said...

aku layan naruto ~ hehehe

|-sw33t-dream-| said...

wah..macam best jer citer nie...
nak try carik lah and tgk..

=)

thanx..

Raji berkata said...

drama dh jiwang
anime pun layan jiwang gak
hahaha ;D

man yusoef said...

tengok anime "summer wars"...sgt menyeronokkan...haha...nak lawak2 sikit tengok anime K-on!!..lawak gile, tapi jenuh ah nak download

Lovely Bella said...

erm... dulu kan rajin layan sume benda ni.. skang bukan x rajin cume x de mase huhuhu.. rindu saat itu.. tp tenet kt umah lembap nak mampus.. stress!! aaaa!!!

oya said...

tukar2 selera plaks

siti mastura mohd zakaria said...

kak ina,uya baru abes layan skip beat nie..BEST!! lawak!! heheh