Saturday, May 8, 2010

Anime pulak....

Persoalan Adakah mereka yang minat tengok kartun itu kebudak-budakan?...
sebenarnya persoalan ini tak sepatutnya timbul..
Persoalan Adakah kartun ini sesuai untuk kanak2 tonton?
Adalah persoalan yang patut sentiasa timbul...
eheeeee...
Ingat kartun untuk budak-budak ke...
Cuba tengok Anime Jepun..(salah satu contoh)

Anime Jepun ada yang untuk kanak-kanak,
ada yang untuk remaja dan dewasa...
Kadang-kadang Nampak pada dasarnya sahaja macam untuk kanak2..
tetapi sebenarnya tak...
sebab anime tu cuma mengajar kanak-kanak untuk menjadi pervert dan budus
seperti Shin Chan dan Hagemaru...

Jadi, tolong jangan memperbuduskan diri anda,
dengan berkata begini pada orang lain..
'eee tengok kartun macam budak-budak je'...
MySpace

sebenarnya aku nak cerita...
aku baru habis tengok anime...heheeh
Kimi Ni Todoke...
Jangan risau, anime ini sangat clean and clear...
tetapi untuk peringkat remajalah...
kisah lovey dovey remaja...
sweet dan kelakar...

cerita ni macam ala-ala Yamato Nadeshiko Shichi Henge..
Perempuan yang nampak menakutkan dan semua orang takut nak dekat..
dan yang kelakarnya perempuan ini iaitu Sawako, sangat naif dan lurus bendul..
orang nak buat jahat dengan dia pun tak jadi..
sebab dia lurus sangat..
ada satu ayat tu ...
'aku akan tulis nama kau kat dalam buku timpa bala (ala2 death note)', kata si perempuan ni dengan marah..
maka Sawako pun balas...
'Waaahhhh terharunya, awak nak tulis nama saya kat dalam buku awak'...
MySpace

Cerita ini kelakar sebab kelurusan Sawako..
cerita ni suci lah juga, sebab 'cinta mereka' tu tahap budak2 ala2 malu je..
jadi, siapa rasa diri tu remaja yang suci,
kalau nak tengok anime ni, boleh lah ye...
anime ni baru keluar tahun lepas...
credit to ayhab from dramacrazy.net

16 Masuk GoaLLLL:

kenwooi said...

i rarely watch anime.. the only one i watched was death note =)

pawaka19 said...

minat gak katun ek..mel masih meminati slum dunk ngan naruto

F U N F A B U L O S I T Y said...

dex suka dengan kartun2 dari jepun..best pe?semua peringkat umur boleh tengok..
lagi satu..mungkin kartun ni leh pupuk rasa harmoni antara kita semua..maybe ramai yang tak tahu.
kartun upin n ipin dari malaysia, terbaikk woo-sampai leh masuk disney channel.. ;D

rizal jabai said...

suka karton doraemon sampai mati..hehe

ParkAir said...

dulu2 aku pun suka layan anime ni. sekarang x sempat la.. tapi yang paling latest aku tengok citer my neighbourhood totoro. besttt...

Sakira said...

Anime not exactly untuk bebudak. Sebab anime most of the time ada unsur-unsur adults ;)

Try Lovely Complex. Anime Jap. Tak rugi tengok. Kalau you sensitive cam I, confirm akan nangis ;p

cik bunbun said...

death note gang yay!
hahahahaha
bleach jugakXD
layan midori no hibi tak?
special A?
ermmmmm..
hahahahaha melampau pulakXD

zairie said...

sis.. sape kate org dewase tengok katun kebudak budakan.. hehe.. ckit je la kebudak budakan.. .XD..

katun paling best sampai sekarang yg x leh lawan nyer adalah katon degen ball... best giler.. ingat masa darjah 6 dlu.. sume dak laki pi pra sek tengok degen ball.. kelakar.. hahaha....

trigat kisah2 silam lak.. huhu

rossoneri said...

ken,lol...death note i only watched the movie...

mel,waaaaa sama lah slam dunk..kat animax,wpun berpuluh kali tayang,still tgk gak..

dex,ipin upin byk pengajaran ada dlm kartun tuh..sbb tu bagus,pastu kelakar lak tuh..

rizal,welcome to da club,disbbkan boring tahap cipan,siap carik doremon nk tgk online hakhakah

ParkAir,best ek..t nak try..

Sakira,some ppl thinking like dat.its so amateur and annoying..haha.really hate when ppl said 'eee tgk kartun mcm budak2' kang kita bagi kartun 18sx baru dorg tau hahah.lovely complex tu kita dah tgk movie,anime tuh ada dlm lappy,baru tgk sparuh sbb lebih kurang sama je dgn movie..mmg sweet..

Bunbun, hahahah sy xsegila anime mcm kamu,hahaha gila drama jap je..special A penah try tgk,erkk tp xberminat hahah..bleach tgk sparuh sbb xsanggup byk sgt ep,sampai skrg xhabis hahah..midori no hibi?t kita ber'animecrazy.net'

zairie,hey ada masa kau hari ni..
waaaaa dragon ball!satu satunya anime panjang berjela aku tgk dr mula sampai habis..hahaha sampai anak goku dah besar..hahah

Leelee said...

anime mmg best.
hoho~

amirah said...

hagemaru ntah apa2 punya kartun..
xelok gak pengaruh yg diorg bwk ni

Sakira said...

Ohh. I prefer yang anime lebih daripada the movie. Sebab movie dia terlampau cepat.

:)

s h a f i q h a s h i m _____ said...

anime bukan mcm cerita mickey mouse woo :P wakakaka..

www.shafiqscreamo.blogspot.com

rossoneri said...

leelee,hehe ni mesti minat gila anime nih..

amirah,bila kita tgk kartun tuh, kita rasa macam diperbuduskan je haha

Sakira,hehe kalo movie atau drama mmg cepat je dorg buat..tgk movie tu pun sbb ada teppei..hehe..

shafiq,hehe xsemua org pikir macam tu,tu yang susah..

mikro_kokus said...

saya layan Bleach.... hehe!

http://syukri0235.blogspot.com/

rossoneri said...

eheheh mikro kokus, kita penah tgk bleach bbrp episode je,pastu dah xsanggup hahah