Monday, April 25, 2011

Canggih pun ada tak gunanya

Sekarang bas Rapid KL dah canggih..
Sekarang siap ada TV Plasma kecil lagi..
Bolehlah tengok muzik video artis luar negara...
Menghilangkan sikit rasa bosan..

Sekarang dah ada Kad lagi..
Tak perlu kecoh cari duit kecil..
Boleh guna sama ada Touch&Go atau Smart Ticketing System (Click)

Canggih bukan?
Tapi bagi aku boleh jadi Tak Canggih apabila...
......................................................................

Di suatu petang...
Lenguh berdiri menunggu bas hampir setengah jam..
Mata asyik melirik ke jam handphone
(maklumlah jam tangan hilang)
Tiba-tiba hati berbunga apabila bas Rapid KL sudah sampai..
Duit syiling dikeluarkan siap-siap...
Bas sudah berada di hadapanku kini..
Beratur untuk bayar tiket...
Tapi......
'Bas ini hanya untuk Touch&Go Saja'

Memang masa tu aku nak maki je pemandu tuh...
Dah lah berabad tunggu, lepas tu boleh pulak tak nak terima duit syiling..
Nak kad je...

Persoalannya patutkah bas itu dibuang sebab tak boleh terima duit syiling...
Atau aku yang kena beli kad ikut peredaran zaman...
MySpace

22 Masuk GoaLLLL:

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
Ada entri baru^^ TQ

cik aiLebiu said...

oh saya vote harus ikut peredaran zaman..hehehe...

Fariq said...

dari dulu bukan dah de tv ke kat rapid.. cuma baru2 ni aku tgk tv tu dah hilang la.. kena curi agaknya wakaka..

eh ade gak bas yg demand nak kat je ea.. mmg hampeh la camtu kan.. baik tak pyh ade bus..

Latest -
- Setiap Masalah Adalah Peluang

Encik Luncai said...

kita bako je bas macam tu..bukannye semua org ada kad tuh. kalau sekali sekala je naik bas xkan nak guna kad jugak..kadang2 kecanggihan buat org lagi susah.

Contest Mata Paling Cantik

sarah mohamad said...

saya pun baru tahu gak mengenai bas rapid kena pakai kad. tapi ntah ler, saya kurang bersetuju sikit. sebab saya jarang2 je naik. kena pulak beli kad yg rega 10. cam membazir je.

De Mois said...

Haha..lagi canggih banyak problem pulak ek. Tapi awal2 lagi je 2. Nanti dah lama tarak hal la.

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

intan.maisarah said...

bas tu yang patut kekal system duit syiling

bunga said...

canggih2..tapi baik guna dua2 lgi baik..

aliesha kirana said...

org buat kemudahan utk memudahkan, bkn menyusahkan..patutnyee dh boleh touch n go, syiling pun boleh la kn..bkn susah pun..letak je syiling pastu amik tiket duduk.. ape masalah bas tu? hahaah..

ok emo..sbb pengguna rapid jugak..tp kt penang ni blm ada touch n go... eheheeh..kad pun cuma tunjuk kt driver..ehehehe..

aque said...

hadoi.. sabar jew la...

lastik jew beliau laju2.. hehheheh

maCy said...

perlu ikut. tapi. buat masa ni apa salahnya terima dua2, berilah masa..

NICK IRFAN said...

agak tension jgk klu mcm tu x terima duit syiling plak?

catherine- said...

aku dh lama x naik bas kt kL

aku rasa pasni aku akan takut utk naik bas rapid kL.

sbb aku jakun.

haha

ParkAir said...

Kena ikot peredaran zaman. Tapi, perlu ada hebahan besar-besaran tentang sistem baru nih.

Aku pun baru tahu hanya bleh TNG je skang.

Fitrihadi said...

beli le kad T&G tu.. kan lagi senang.. tak payah nak teraba-raba terseluk-seluk dah..kan kan..

Kalamhati said...

huhu kena ikut juga..kalu idak..tak naik bas la rina..hehe

kyo_9 said...

haha.. sabar je la...
boleh plak bas tuh x terima duit?? menyusahkan giler kalo2 time tuh duit dalam touch n go tinggal 50 sen jer ke.. x ke pelik sistem dalam bas tuh??

azi nur said...

cangih memag cangih...tapi kan kan kan..hehe

The Crow Empire said...

Crow rase rina kene gune kad sentuh&pergi tu. Duit syiling skang ni khas tuk menabung je.

Tp crow ade satu cara lain. pe kata kite kapel. Tak yah guna kad atau duit syiling. Nanti crow hanto je rina pi mane2. koh3.. cuma topup minyak je la. wakakaka..

(^___^) Rosmerry!

TunTeja said...

kadang2.benda2 kat sekeliling kite yang mengikut peredaran mase mmg menyusahkan.hehe

Ain Zulaikha said...

hah?? biar benar... haishh... apa punye pesyen lah bus tu

aleen aiden said...

kalau dah naik hari2 sila beli kad ye2..hu3