Sunday, April 10, 2011

Lagu baru Siapa?

Mestilah bukan lagu aku kan..
Aku buntu nak post apa..
Fitri dan Kak kalamhati punya tag pun tak ada idea nak tulis..
hehehehe..sorry aaaa...
nanti ada idea, cek buat aaaa...


Baiklah, lagu terbaru adalah dari Big Bang..
seperti aku katakan dulu-dulu, Big Bang punya lagu aku memang boleh layan..
Lagu baru kali ini dari album Speacial Edition mereka yang baru dilancarkan..
Antara lagunya Love Song..
Lagu nih aku boleh layan sebab macam lagu Faizal Tahir album Adrenalin..
Bila aku dengar Love Song nih, aku rasa macam familiar je..
Lama-lama dengar, aku rasa macam lagu Faizal Tahir..
Hahah, jangan marah aaa fans Big Bang...

Ini terjemahan Inggeris untuk lagu itu..
Translation credit to youtuber Toptonight

(TOP) One woman is becoming a disaster
Even though a man is still singing
I'm tearing up at the thought of break up

(Daesung) I can't touch you, I know yeah eh
I'm falling, catch me (hello)

(GD) I hate this love song... I hate this love song..
I hate this love song... I hate this love song.. x2

(Taeyang) I hate this love song, I'll never sing it again
So I can stop thinking of you, so I can finally forget you

(Seungri) I hate this love song, I'm going to sing it with a smile
In order to cure your loneliness, I'm going to you now
ooh ooh ooh ooh ooh-hoo

(GD) I'm scared, this world is meaningless
Take me to where you are, a place with the moon and stars

(Daesung) We were so beautiful, you know
You taught me what love was, hello

(Taeyang) I hate this love song... I hate this love song..
I hate this love song... I hate this love song..

(GD) I hate this love song... I hate this love song..
I hate this love song... I hate this love song..

(Taeyang) I hate this love song, I'll never sing it again
So I can stop thinking of you, so I can finally forget you

(GD) I hate this love song, I'm going to sing it with a smile
In order to cure your loneliness, I'm going to you now
ooh ooh ooh ooh ooh-hoo

(TOP) The warm rays of the sun are of another world
The field of reeds are dancing all alone
I remain paused at a green hill, holding a conversation I've yet to finish with her
The sky is of an expressionless face that holds no answers
You're probably hiding behind the clouds, you're probably a star

(GD) I close my eyes and feel your breath, I dream of you
A smile spreads across my lips, you're breathing with me now
Time, please stop, don't divide her and I
Wind, stop blowing, this is my last letter to you

(Taeyang) I hate this love song, I'll never sing it again
So I can stop thinking of you, so I can finally forget you

(Seungri) I hate this love song, I'm going to sing it with a smile
In order to cure your loneliness, I'm going to you now
ooh ooh ooh ooh ooh-hoo
P/s:
tatkala masa terhenti, dunia terhenti, tiada apa nak dihentikan,
maka tiada apa nak diceritakan..
tatkala masamu bergerak, masaku terhenti..
jadi, hentikanlah ambil tahu pasal diriku..
(Boleh buat lirik lagu tak? mwahaha)

9 Masuk GoaLLLL:

Nur Liyana said...

heheehhe..hahaha..ye ke..i hate dis song!!!haahhaah

Fariq said...

rina nyanyikan la lagu tu utk aku..

erk ayat bawah tu awat lain mcm.. kamu kan tau, aku mane bley berhenti amek tau pasal dirimu..

Kalamhati said...

hehehe boleh dah buat lirik tu..
tajuk dia: masamu masaku..masaku bukan masamu!wakekeke

cik aiLebiu said...

dah boleh compose dah tu bagi letak verse pertama..heheh...

The Crow Empire said...

From Rina :
tatkala masa terhenti, dunia terhenti, tiada apa nak dihentikan,
maka tiada apa nak diceritakan..
tatkala masamu bergerak, masaku terhenti..
jadi, hentikanlah ambil tahu pasal diriku..

For Rina :
tatkala masa terhenti, dunia terhenti, tiada apa nak dihentikan, maka tiada apa nak diceritakan.. tatkala masaku bergerak, masamu terhenti.. kenangan cinta menodai jiwaku.. haruskah aku berhenti? Aku pilih.. menanti..


Kpop tak best!! muahahaha..

(^___^)

ghost writer said...

gara-gara ko lar Rina aku pun kadang2 layan korean nih..huh

tapi kalau bab dance tuh yang aku suka tengok...hihi

nub said...

amboi layan korea naa... hehhe

bunga said...

xreti..haa

kiwi said...

hate this love song, I'll never sing it again
So I can stop thinking of you, so I can finally forget you..like2..hihi