Saturday, April 23, 2011

Laporan minggu ini.

Mwahaha dah lama tak tulis kat Blog nih..
Maka, aku buat kesimpulan teruslah untuk cerita minggu ini..
Sebenarnya tak ada apa-apa pun..
Cuma, Ashraf Muslim dah Tunang..
Cik Aliesha Kirana, macam mana ni? Kita berdua dah melepas..
Apa-apa pun, tahniahlah kat Ashraf, walaupun i tak berapa setuju u buat secara langsung kat TV..
Hohoho..Tapi itu lantak lah kan..



Selamat tinggal Ashraf, ohhhh. Credit

Yang penting sekarang, adalah hidup aku...bukan hidup Ashraf...lalalal...
Emm, aku dah dapat kerja....
Ini kerja betul-betul..
Tapi aku masih buat kerja terjemahan itu juga untuk hari minggu...
Rajin tak aku kerja? mwahahaha..
Aku kan boros, jadi kenalah cari duit setanding dengan keborosan anda..Okey?

Tapi kan, secara jujurnya kerja baru aku ini memang sekadar untuk hidup saja..
Untuk hidup? bukan setakat untuk cari makan, tapi juga untuk Hidup..
Malah, kerja baru aku ini, merupakan bidang yang aku paling benci dalam hidup aku sejak kecil lagi....
Tapi, Aku dah biasa hidup dengan sesuatu yang aku benci...
Senang cerita, benda yang aku tak suka itulah yang aku dapat...
Sebab itu aku dah biasa..
Dan sebab itulah, aku susah nak benci-membenci..

Walaupun aku masih dalam kekeliruan, tapi aku redha je lah..
Hidup ini tak pernah menentu...
Kadang-kala benda yang kita tak suka itulah, yang kita paling suka...
(Macam dulu aku benci Korea sebab Korea main kotor masa lawan dengan Itali masa World Cup dulu, mwahaha tak ada kena-mengena)
Jadi, manalah tau kan..aku suka pulak kerja yang mencabar ketahanan jiwa ini...

Yang kelakarnya, senior-senior tempat kerja aku tuh siap cakap lagi...
'Kalau dapat kerja baru, bla je'...
Hahah....aku baru je keje oiiii....

Dan, aku rasa penat sekarang....

6 Masuk GoaLLLL:

siti mastura mohd zakaria said...

kak inaaaaaaaaaaaaaa~~ sedihnyerrrrrrrrrr!!! ashraf dh tunanggggggggg~~~
T___________T

*xnk duk malaysia dah....huhuuhu

cik aiLebiu said...

weh dia dah dapat keja T____T

T_________________T

ok next entry ceritakan tentang kerja anda mekasih.

oh btw congratessss.

T________________T

Fariq said...

rindunya kat rina.... rina keje pe skrg?? de kosong tak?? bley la tumpang skaki.. :p

Nur Liyana said...

hehhhe..dh melepas kat ashraf muslim..hehe

keja apa??ce citer ce citer!!!

Rafi Nilhan said...

chill..tunang je tuh.. hahaa

diana said...

ececeh..
tergolek2 panda ni..