Sunday, May 23, 2010

Bayern Munich Vs Inter Milan

Apabila bermulanya perlawanan ni,
aku siap confused lagi...hahahah
tiba-tiba aku Tersokong Inter...
lupa pulak, aku kan memang tak nak dorang menang..
(yelah, selama ni Champions League, aku sentiasa sokong kelab Itali)
Tapi tiba-tiba rasa pelik pulak tak sokong Inter..
masa aku tengok tu boleh pulak timbul serba salah nak sokong mana...
hahahaha, last last dengan tak ada perasaannya aku tengok perlawanan ni..

first half, Diego Milito tu boleh pulak nak sumbat satu gol...
apa lagi makin naiklah semangat Nerazzuri (inter) ini kan...
serius aku cakap, Pertahanan Inter kuat gila...(dah lah attack pun mantap)..
sampai satu tahap tuh,
pemain2 Bayern boleh berlegar2 luar kotak penalti passing2 bola sesama sendiri..
lepas tu nampak sangat masing2 tengah fikir..
'macam mana aku nak tembus niii'...
semua pemain bayern tak tau nak buat apa,
boleh pulak berlegar2 selama beberapa minit kat luar kotak penalti tuh..
masa tu aku rasa malunyaaaaaaa...memang tak ada harapan dah macam nih...
(nasib baik goalkeeper Bayern mantap, kalau tak dah berapa kosong aku pun tak tahu)

masuk 2nd half....
Mamat ni sumbat lagi, tak ada muka lain ke ...
Milito sumbat lagi satu Gol.....
dan si Mourinho dengan gaya POyonya weiiii aku tak tahan nak tengokkkkkk...
masa tu aku rasa nak terjun sungai je....
korang nak tau dia buat gaya apa...
semua orang bersorak2 kan sebab Inter gol..
Mourinho ni boleh buat gaya..
'cool down beb cool down', dengan tangan2 dia 'cool down beb'...
ya ampun!!!!!!!!!!!! sakitnya hati aku tengok...
lepas tu terus aku mengadap Blog....
dah malas nak tengok aksi poyo Mourinho...

Maka sampai situ sahajalah aku boleh ulas...
dan keputusannya
Bayern 0-2 Inter Milan..
kedua-dua gol ini dijaringkan oleh Diego Milito...
sekian...
(benci benci Serie A pun Inter angkut gak)

credit to goal.com

14 Masuk GoaLLLL:

Long Haffiz Long Hassan said...

MENANG!! fORZA inTER!! mOURINHO MEMANG HEBAT!!

chybee said...

chybee dtg ye..bayern kalah semalam..sedih :(

nursarah said...

alahaiii. bayern kalah ek. tp mmg dah agak dah. huhu

kenwooi said...

i predicted inter would win =)

Himmat Singh said...

Sedih lah....nakkan bayern menang :(

rossoneri said...

long, benci ah ko...

chybee, tulah, berkabung sat

nursarah, kalau boleh kita xnak agakan tu betul..huhuhuhhuhu

rossoneri said...

ken, everyone predict inter will win coz they won against barca..that showed how strong they are..but im just hoping, bayern can do something, unfortunately, none..hohoho

himmat..huhuhu nak buat cam ne..

Nabiel said...

hehehe~
inter mng dgn pnuh bergaya!
cayalah inter!
xskg bayern, sbb klhkan Man U~
hakhak=)

vidadarisakura said...

aku sokong team yang menang jak.hee

pawaka19 said...

mak aii..minat bola ye ross..?bgusla macam tu..jarang pempuan amik kesah pasal bola.kalau yang minat pon sekadar seorang pemain tu popular..macam cristiano ronaldo

Pawaka19 Dot Com
"simcard anda telah memenangi peraduan? " taktik terbaru si penipu

perondajaketbiru74 said...

sorry nk komen sikit bukan gol keeper bayern yg mantap gol keeper inter Julio Cesar tu mmg class sebab die byk selamatkan pintu gol inter....gol gol keeper bayern tu mantap mesti tk kena dua gol daa.....apa pun tahniah buat inter milan.....

rossoneri said...

nabiel, ceh..

sakura, dah dah,xyah sokong mana2.. hahahahah..

mel,skrg dah kurang sikit..sbb dah lama xtgk..

perondajaketbiru, hehe kita xmaksud golkeeper bayern lagi gempak dr goalkeeper inter,maksud kita kalau goalkeeper bayern xmantap, mungkin inter ley dapat 4 gol sekurang2nya..bagi kita inter punya attacking power giler n defense bayern lemah

sophie said...

Congrats inter milan..=)

rossoneri said...

eheeeee sophie