Thursday, May 6, 2010

Aktiviti tengok drama...

AKtiviti Ini khas untuk orang yang tak ada duit nak keluar berjoli...
Untuk orang yang tidak berapa nak bersosial..
dan Untuk orang yang tidak bekerja...
hahahahaahmwahahaah...


Okey, cerita seterusnya yang aku tengok...
Mr Brain...
sebenarnya cerita ni dah lama aku tengok..
tapi aku tengok balik...sebab tiba2 je ada dalam lappy aku..
ngeh ngeh ngehhhhh...

Drama ni dibintangi oleh Takuya Kimura..

mesti semua orang kenal kan....
walaupun umur dah meningkat, masih jadi hero tau..
Tapi yang bestnya dalam drama ni..
watak dia ala2 happy go lucky guy...
ini pertama kali tengok dia berlakon watak macam ni..
biasanya aku tengok dia berlakon watak serius je..

Drama ni kisah mengenai mencari kebenaran dengan melihat otak..
heheheheh...
Biasanya korang pernah dengar mesin alat pengesan si penipu kan..
kali ni boleh dikesan dengan menggunakan melihat otak..
tapi bukanlah kena bedah otak tuh...
Guna Mesin FMRI...
credit (no metal allowed ye)
caranya, dia masukkan penjenayah tu kat mesin nih..

pastu mesin ni scan otak dia..
pastu suruh dia tengok beberapa gambar..
sama ada dia kenal tak gambar2 tuh...
dan Parahippocampal Gyrus si penjenayah ni akan menunjukkan kesannya..

kalau dalam komputer tuh, Parahippocampal Gyrus ni bertukar merah,
maknanya dia pernah tengok gambar tersebut...
kalau si penjenayah ni menipu dia tak pernah tengok gambar tuh,
tapi otak dia menunjukkan sebaliknya, kan dah tertangkap...ngehhhhhhh..

Selain Takuya Kimura, yang berlakon cerita nih...
Mizushima Hiro, dia berlakon budus2, kelakar..

Ayase Haruko, ala2 blur...

Satu lagi yang menariknya,
Drama ni menggunakan ramai pelakon undangan yang best2 untuk episode tertentu..
Siapakah??? Tengok lerr sendiri...

11 Masuk GoaLLLL:

pawaka19 said...

ish ini tengoknye..tengok forum perdana jom hehehe

mie said...

fuh!!!
xpenah tgk lagi..
kena layan ni
hehehe

rainoserez said...

takuya kimura tu aku sukee.. dulu tgk kat tv dia lakon citer apa ntah, tak ingat tajuknya.. citer tu dia lakon series aa, tp lawak2 gak, ada mesej gak laa, dlm citer tu dia nak jd pelumba keta ala2 f1, bapak dia buat mcm satu pusat utk budak2 bermasalah, last2 dia jadik driver bawak bus budak2 tu jer.. kesian dia!

mahira oya said...

suke tgk drama..hero ensem lg layan..hahaha

rossoneri said...

hehe pawaka, drama ni ada information gak heheh..

mie,tengok jgn tak tengok..

rainoserez,uit cite apa tuh

rossoneri said...

mahira..haha yeahhh betul!!

gooseberries said...

x penah tgk g r cter nie. tp hero tue penah berlakon 1 drama. besh sgt cter tu. tp x ingat tajuk..huhuh

cik bunbun said...

hahaha
ni yang buat nak pakse abang suh donlotkan ni. kekekeke;P

ParkAir said...

comelnya awek jepun tersebut..

rossoneri said...

long vacation kot berries...

bunbun, hahkahkahk paksa je, suh paksa beli pun bagus gak hakhak

rossoneri said...

ParkAir,ayase haruka,mmg cun giler