Friday, December 16, 2011

Kaseifu No Mita

~Kaseifu no mita des~

Hehe, ini drama Jepun baru yang the best among the best...
Ini memang cerita asli punya, bukan dari anime atau novel...
Korang patut tengoklah cerita nih..
Aku bagi rating 5/5...


Plot 

Kisah sebuah keluarga yang baru saja kematian isteri/ibu...
Disebabkan rumah mereka tak terurus, si Ayah ini upah orang gaji...
Orang gaji ini bernama Mita, sangatlah pelik...
Dia macam robot,...
Minta apa saja diperlukan, dia akan hulur..
Suruh apa saja diperlukan, dia akan buat...(termasuk membunuh)
Dia hanya cakap bila diperlukan saja...
Jadi, siapakah dia sebenarnya?

Yang menariknya drama ini,
Kamu tak akan dapat teka episod seterusnya..
Pengarah drama ini pun tak kasi preview episod seterusnya...
Memang penuh dengan kejutan dan tak terjangka...
Drama ini kisah pasal masalah keluarga lah..
Tapi sangat unik....

Yang paling best Nanako Matsushima (Aku sangat suka dia),...
Dia berlakon memang gempaklah wei....
Walaupun dia berlakon muka tak ada perasaan...
Cuba korang tengok mata dia,
Mata dia sedih bila situasi sedih,
Mata dia marah bila situasi tegang...
Dia sangat pandai bermain dengan mata untuk tunjuk ekspresi...

Drama nih pelakon tak ramai..
Tapi semua gempak...
Dibarisi oleh Nanako Matsushima, Aiba Saki,


Kutsuna Shiroi
Nakagawa Taishi

Aku dengar drama nih dapat sambutan Hangat kat Jepun...
They deserved it!
 
Sekarang baru episod 9,
Kamu boleh tengok di dramacrazy.net.
Enjoy!!

7 Masuk GoaLLLL:

aliesha kirana said...

wah! dreamy masih setia ngan jepun, saat sume org dh beralih ke korea. heeeee.. okes, nnti AK tonton. heeh

cik aiLebiu said...

tetiba rindu my me time T___T

kdrama pun dah lama xlayan ni kan pula jdrama...

maCy said...

ala hero die tak kenal. mane na donlod ek. hum

Rina Rossoneri said...

AK, dua2 kita layann, tgklah mana yg ada cite best...skrg ni jepun mcm lepas geram plak smua cite best keluar..

cik ailebiuuu,tp time skrg ni much better right???

Macy,kita pun xtau d/l kat ne,tgk online je..

Ain Zulaikha said...

eh, ni macam cite sedih je? mesti best kan?

Fariq said...

lama tak jenguk sini... kerinduan pak dgn tuan punye blog.. :P

btw.. kalo rina dah kata cite ni best, bley la nanti cari.. tq very much.. :P

noa said...

wei apsal gamba aku takde
aku blakon gak dlm movie ni kot