Saturday, December 11, 2010

Hantu kak limah balik rumah

Malam semalam, kawan aku yang sememangnya semangat Filem Melayu ni..
ajaklah aku tengok cerita 'Hantu Kak Limah Balik rumah'..
aku tak tahulah kawan aku ni,
suka benor tengok wayang cerita hantu hari jumaat...
aku pun tak kisahlah..
(sebab dia bayar, thank u my sugarmummy n sugardaddy)

Aku fikir ada Awie, okey kot...
Pastu ada Angah raja lawak tuh, 
dan permulaan cerita tu je, semua orang dah bantai gelak..
Panggung memang penuh lah..
dipenuhi lagi dengan gelak tawa guling2 serta baby nangis
TAPI...

Kawan aku : wei, kelakar ke...
Aku : :( Takkkkkkkkk. kenapa dorang gelakkkkk...

Yang paling bestnya, budak2 perempuan yang duduk sebelah kitaorang ni,
Asyik gelak je, sikit2 gelak..
happy sungguh hidup dorang...senang bahgia...

Cerita ni tak adalah tak lawak langsung..
Adalah juga lawaknya..
Cuma janganlah kamu berfikiran Rasional ketika menonton cerita ni..
sebab cerita ni kartun, memang tak logik...
memang kartun...
kira okeylah

Oh ye, ada lagi satu aku Tak faham...
Kenapa Si emak bawa baby dalam 3 bulan atau anak2 umur 8/6 tahun pergi tengok wayang...
cerita hantu pada waktu malam pada hari jumaat????
Kenapa???
Kenapa mesti cerita hantu walaupun cerita lawak...
dan kenapa mesti waktu Malam????
kenapaaaaaaa....
(okey, ini tak ada kena mengena dengan wayang 'hantu kak limah balik rumah' ni)

p/s:aku ingatkan kalau tengok cerita hantu tak adalah dengar budak menangis...

27 Masuk GoaLLLL:

Zairie Husin said...

wah...! best nyer sis.. nak tgk jugak.. huhu

Ain Zulaikha said...

hahahha relax la.. haha klau saya pun mesti dah tergelak terbahak2.. hahhaa mesti kelakar cite dia.. kebanyakkan lelaki tak berapa nak gelak tgk cite lawak melayu, betul tak? hahahaha

Fay said...

cerita hantu yg x mcm cerita hantu. =.= x tengok lagi tapi mcm x berminat nak pergi tgk. =.=

rainoserez said...

hahahaahh..!! lawak.. lawak.. (ker?)

sugar2 kapas strawberry said...

sbb dia tak berapa hantu.tu yg emak2 bw anak g tgk tu kot

aqim said...

best ke..mcm kurang jer cternyer..

Fariq said...

konklusinye,, cite ni bosan la ye??

Afiefah Safieni said...

dah nama hantu lawak,mestilah nak gelak..
otak dah set lawak..so bila benda x lawak pon,dia tetap rasa nak tgelak..

rossoneri said...

zairie,tengok lerrr..ajak awek tengok ngeh ngehh

ain,eheeee mungkin kita ni jenis senang senyum tapi susah gelak..

fay,tengok ngangkung je ler

raino,ahakkxxxxx

sugar,wayang tu habis pukul 11, bukan sepatutnya budak2 tido awal ke...hantu nya pon agak seram lah gak bg budak2..

aqim,kalau compare dgn ngangkung, ngangkung 100% lagi better

fariq,xadalah bosan sangat, ok ler..

afiefah,tu kita kata,hidup orang senang gelak ni, senang je nak bahgia..lol..mungkin dia dah set dia nak gelak tgk cite nih

mekdonel said...

One of the truly best blog..

www.fdausamad.blogspot.com

Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

i m not kidding..blog brader ni memang awesome!

maCy said...

macy gelak part bwk budak2 tgk cte. ni entry lg klako dr cte. kui3

oh serious. macy jrg tgk cte mlayu hantu di tv evnnye~

Raji berkata said...

yeker?
xlawak sgt ker eh? o.O
aku malas nk tgk wayang
err xde duit kot bkn malas =.="

bwk anak kecik2 tuh kang waktu suspen dia nngis abis spoil owh
hahaha

rossoneri said...

macy,hehehehe kawan kita layan,kita layan je lerrrr...

raji,senang cite lawak cite ni yang biasa aku dgr,dalam bhs kasarnya lawak basi ah..sbb tu aku xgelak..bg org lain mungkin lawak..
tau xpe,ko xtau tgk cite antu pastu tiba2 ada baby nangis,seat sebelah kosong

Cik Tom said...

ramai review cerita ni..cam seronok je..waa damn..jeles...

Kalamhati said...

citer lawak stereotype la ni kan...hehe ala2 zombi kpg pisang tu ek

nora said...

bab bw baby tu mmg aku pun confuse gak, tp mayb takde org nk tlg jagakan anak dia kot

rossoneri said...

cik tom,kalau saja2 nak tgk,g ler tgk

kak, a'a sambungan dari zombi kg pisang,tapi ok lagi lah..

nora,then jgn kuar lorrrrr...

Amirez said...

macam2 ragam pengunjung panggung ni kalau nak cerita. yg sengaja buat2 gelak sebab orang lain gelak pun ada sampaikan boleh dengar suara dia sorang je, padahal mula2 tayangan orang gelak dia macam kontrol ayu hehe

Khairy said...

best ke citer....aku baru je tengok citer Ngangkong..best woo...takde lawak bodo pun...huhu

akubiomed said...

Layan jer lagi pun orang belanja :-)

rebekah said...

thank god aku ingat aku freak sbb xgelak/ pnt pura2 gelak (jg hati spupu yg blanje tgk cite neh). siyes,lawak cliche kot. same la kes aku - minah2 tepi, dpn & blkg yg gelak ni mak oii mcm lawak gile. even dialog pak abu "menyetel dan mensettlekan masalah" pon dorg gelak. dok pehe ambo

toyolkiut said...

tengok hantu ceplos je..
toyol pun ok gak..
hehehe..

rossoneri said...

amirez,tu gelak nak jaga hati tuh

khairy,kalau compare dgn ngangkung, ngangkung lagi best lah..ini cite jenis rilek2 kartun2 gitu

akubiomed,sbb tu kita layan jer

rebekah,hakhakhakhak give me HIGH 5!!

toyolkiut,lol ok jak

Siti Noraisyah said...

tak tengok pun.. tgu dvd jela, hee.. ^^

Sylarius said...

cerita ni kira boleh tahan jugak la. lagipun, ini bukan karya terbaik mamat khalid. tema filem ni memang merepek habis. memang nampak sangat saje tujuannya. just for the lulz.

ada jugak part lawak2 dia yang jenis makan dalam. orang2 tertentu je yang leh paham dia punya lawak tu.

hehe

Balqees Amanda said...

memang majoriti macam tu ke..dulu tengok cter skrip7707 tu..cter hantu tapi diaorg bantai gelak jugak..jadi klaka pulak..

ail said...

hmmm nak kate lawak,xde ar lawak mane pn...xde pn gelak smpai pecah perut huhu..ape2 pn, merong mahawangsa lg besh dr cite HKLBR