Thursday, December 16, 2010

Rasa dah tua bila....

Walaupun kamu baru berumur 23 Tahun...
Tapi terasa tua apabila...

Kawan kamu ramai yang dah tunang.

Kawan kamu bagi kamu kad kahwin.

Kawan kamu suruh kamu jadi pengapit 
(hahahahaha)

Kawan kamu suruh bagi hadiah untuk baby dia baru lahir.

Bila mak kamu tanya 'kenapa tak ada boyfriend lagi' 
(memanglah best sebab dapat green light,tapi kalau tak ada pun, tak guna jugak)

Bila Artis yang kamu minat dah Tua. 
(Baru aku sedar My Pippo dah 37 rupanya, rasa macam 27 je umur dia. Leonardo Dicaprio pun dah 36??? aku rasa macam dia baru 21)
credit                        credit

Bila tengok Artis2 yang kacak dan Hot semuanya lahir pada tahun 90-an. ohhhhhhhhh

dan juga Bila kamu kena bawak anak buah pergi main buaian di Taman permainan...
ahaaaaaaaaaaaa, anak buah aku dah balik...
Pelik tetiba tak ada budak kecik nak duduk atas pangku nih...
dia ingat dia ringan (walaupun baru 4 tahun)

aku bosan nih...
Tiba2 teringat topik ni bila tengok ada satu rancangan tuh..
Jadi,aku karanglah benda nih...

p/s: apa2 pun semua orang akan jadi tua

14 Masuk GoaLLLL:

KJ-kun said...

tiba2 terasa diri ini pun dah tua juga

Kalamhati said...

hehe akak rasa akak baru umur 24 rupanya dah 34..pangai je ngalahkan bebudak..

tua mengejar kita..selangkah demi selangkah mengejar kita..takkan berundur lg

mier@merr said...

same la....

nak2 bila g kedai...akak2 yg lagi tua tnya ai.... nk beli ape kak....hoh!

Fariq said...

cari la teman cepat,,
bley kawin pangku anak sendiri,,
sian mak tu dah tak sabar gamaknye,, heheh

julietdeorange said...

sangat setuju wes. memang terasa sangat amat tua bila semua itu berlaku.

ciss, bila la nak lalui benda yg sama jadi tak la rasa tua sangat. rasa normal. ekeke ;p

Fay said...

terasa la pulak. =.=

Raji berkata said...

hahahaha lahir 90-an tuh stuju xD

rasa tua bila lagu2 yg budak2 dengar pun aku xpernah dgr =.="

nora said...

aku sedar aku dh tua tapi nak buat2 lupa yg aku dh tua ngehngehngeh

rossoneri said...

kj-kun,opss sorry..

kak kalamhati,hahaha..ada certain time mesti nak rasa muda kan..

mier,ohhhhhh betul betulll..

fariq,oh mooooo lambat lagi dik oii..

julietdeorange,kan kan..

fay,ohhhhh sorry..tp kamu masih terlalu muda kan...

raji,tauuuu xpeee...

noa,hahaha selalu je buat2 lupa gak

anamizu said...

buat mcm noa gak lah..hihi~~

The Sharkox said...

23 dah terasa tua eh? ish ish ish

Fara Wani said...

betul! betul! rasa dah tua.

tapi saya still lagi muda dari anda! :P

renjerkabloi said...

lau gunung pun dah lame org pgl gunung tertua hahaha...

Fyzal said...

biar tua di luar tp muda di jiwa. hehehehe. betul tak?