Wednesday, December 29, 2010

Meh jadi Pengarah Drama Korea

Baiklah, hari ini entry aku sangat panjang dan penuh dengan gambar..
Aku nak berangan sat...
jadi pengarah drama korea

Bermula dengan Plot cerita...

Hero/Heroin miskin...
ada ibu/bapa yang berhutang dengan Ah Long...
Asyik kena kejar dengan Ah Long....
Berjumpa dengan Hero/Heroin yang kaya..
Gaya berlagak, muka cool  tak boleh bla...
Selalu kena buli dengan Si Berlagak n cool ini...
Oh, dan mesti ada Perempuan Gedik annoying Seksi lagi Hot daripada Heroin...
Lepas Hero dan Heroin ni bersatu bercinta sakan...
Mesti lepas tu dorang akan Bergaduh dan Heronya akan menjerit dengan lantang sampai korang terpaksa perlahankan Volume Tv atau Laptop..
Akhirnya, mestilah berbaik semula, habis!

Adegan Romantis..
Piggyback Ride Wajib ada..
Menyanyikan lagu untuk Heroin/Hero..

Naik basikal/motor sama2..

Backhug ..peluk dari belakang..


Okey Sekarang barisan pelakonnya pula..

Hero Mestilah kena Hot Handsome Macho. Gaya Berlagak.

Oklah, katakanlah Hero tak berapa nak Kacak, Pelakon Pembantunya Mesti kena Kacak..

dan kebiasaannya lebih terkenal seperti dari boyband Korea..

Heroin, Tak semestinya kena lawa, tak lawa pun tak pe,janji kena dengan watak, pandai berlakon..
Muka kena innocent,typical korean face...


Heroin mesti ada kawan, kawan yang bersusah senang dari awal cerita hingga akhir cerita, biasanya kawan ni jadi Pelawak je dalam cerita...Hero punya kawan pulak biasanya kawan tak guna..wawaw

lepas tu Mestilah ada Perempuan Gedik Seksi Annoying dan kadang2 lebih Hot dari heroin..
eh tersesat pulak si Perez ni wawawa korea kan maju,boleh lah pasni dorang amek pelakon gedik pakai seksi ada Laser, kelas tak?picture credit toHafiz


Lagu
Oh Lagu juga jangan lupa yeee,
Lagu memainkan peranan utama dalam drama..
(click pada tajuk lagu untuk mendengar,akan dibawa terus ke Youtube)
Gumiho - Tale of the Fox's Child 
Cinderella's sister - It has to be you
My Girlfriend is a Gumiho

Okey, habis!!!
hehehe inilah drama tipikal korea romantik komedi...
aku lagi suka tengok drama yang plotnya pelik2..
kalau jenis plot sama aku tengok pelakonnya siapa..(kalau hensem on je wawa)
aku lagi banyak tengok drama jepun daripada korea....
beza Drama jepun dan Korea..
Drama Jepun Terlebih Pelik! hahah kadang2 pening kepala aku...

p/s: the other pictures are from crunchyroll.com
p/s: Malaysia Hwaiting!!!!!!!!!!!!!!!

18 Masuk GoaLLLL:

cik aiLebiu said...

hahahhaha soooo true..tapi tetap minat gila2 cerita korea cannot resist -..-

maCy said...

hahaha. adoi.. lawak ohh. heroin mlayu nak tak? tapi pakai tudung la.w awawawa

Fariq said...

perghh, klaka siut jalan cite..
tapi scene2 kat atas tu memang wajib ade dlm cite korea,, haish.. cuba la peluk kaki pulak ke sampai lebam,, mesti orang tengok nak muntah.

Marya Hana . said...

kalau dulu org sebok memperkatakan ttg drama melayu. sekarang korea pulak..? HAHA.

tapi naseb baik pelakon die ensem2.. terbukak sket mata ni.. :D

hai 1st time jejak sini..

DanieL AdiE said...

jalan cite die sgt2 klise la...

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/contest-aku-dan-kacamata.html

Fara Wani said...

terima kasih untuk gambar TOP tu. wee~

NICK IRFAN said...

btol3 semua mmg ada dalam drama korea

rossoneri said...

cik ailebiu,heheheh yg penting jang geun suk lalalalaa

macy,elleh nak suh amek macylah ni hahahah

fariq,ada gak yg peluk kaki lelaki tp time tu scene dorang tgh mabuk hahaha

mary hana,tu antara faktor kita tgk hahahahha

daniel adie,sbb klise tu lah identiti drama dorang hehe sama cam drama melayu gak..

far,hahahah xley BLA!

CIK TOM said...

cerita korea best...semua gmbr cerita tue cik tom dah pernah tgk..hehe..best2!!tp kan cerita korea ni pelakon perempuan cntk2 tp pengotor..hehe

nora said...

aku nk apply jadi pelakon simpanan leh tak ngehngehngeh

cik EPAL said...

suka lee min ho! hehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah fanatik giler ni.. seingat sy drama bersiri korea yg sy tgk takde la byk mcm autumn in my heart, My love pazzy.. tu je la kot yg sy minat. tp kalau akak sy.. aduhai.. lbh kurang kamu la kot

Burp said...

ahaha~ besh2~ leh la jdi director nih~ :D

p/s : plot crita Dr Rozmey ok x? hahaha!

rossoneri said...

cik tom,wahhh semuanya cik tom tgk.. gambar2 tu kita letak je lebih tp xsemua tgk eheeeeee..

nora, hahaha boleh2,ko jadi waitress eh..hahaha

cik epal,lol kita suka dia dlm cite personal taste je..

the lekat lekit,lol xsmua cite2 dlm gambar tu kita tgk,rasanya akak kamu lebih fanatik, kita biasa2 je...

burp hahahahahahaah dr rozmey??? erkkkkkkkkkkkkkkkkkk hahahahaha

Azuan said...

betul sesangat tu..drama jepun lagi best..hihii

good_boy said...

haha..kalau cite korea,ciuman 2 paling berharga la..haha

rossoneri said...

azuan,yeahhhh drama jepun the best, kebanyakan negara lain pon tiru cite jepun/manga kann..

good boy,hahahah tau,tapi ini sy jadi pengarah kan,kena lah decent sikit, tu yg xletak tuh...menunggu gak ada org sebut tak,haha kamu org 1st sebut,tahniah!

aliesha kirana said...

hahaha..sokong2.. mende2 tu mcm wajib ada kn? konon2 cm romantik la part2 tu..ohohohho... AK layan je sume jenis citer..asal best. korea, jepun, hindustan, melayu, filipino, hahaha..hentam kromo!