Tuesday, December 7, 2010

Contest cerpen sesedap rasa

aku kena tag lagi...oleh adeq Fariq ini
untuk buat contest ni,
jadi aku masuk je lah..
jenuh jugak otak aku ni berputar nak cari idea..
ini contest dari Ain Zulaikha

Kisah ini Bermula begini

Pada suatu hari, Ain Zulaikha hendak keluar berjalan-jalan,
Dia cuba menahan teksi, tapi teksi tu dah macam lelong jual tilam pula..
'Mari mari mari naik, nak pergi mana, kucing pun nak berjalan2 ka'..
Terus Ain tak jadi nak naik teksi...
Dia terus berjalan, dan akhirnya naik bas sahajalah..
bas Rapid KL yang boleh sampai ke destinasi dengan Pantas..

Kawannya sudah lama menunggu,
Asyik2 memberi sms agar cepat...
Membara juga hati Ain,
BUkannya dia lambat, tapi kawannya itu terlebih cepat..
Telefonnya berbunyi lagi
Tangannya geram menekan keypad hanphonenya itu..
dan ini pula yang keluar...
oh, sms penipu rupanya....
(nasib baik tak guna nama bapak)
Bas tiba ke destinasi setelah puas badannnya terhuyung hayang mengikut rentak bas itu,
yang dipandu secara formula 1..
Kakinya pantas berjalan menuju ke restoran seperti yang sudah dijanjikan..
perut berkeroncong memikirkan makanan di restoran itu...
Matanya melilau mencari kawannya..
Tetapi matanya tertangkap pada sesuatu
oh moooo siapakah lelaki itu ...
Kawan Ain mengangkat tangan memanggil Ain..
Lalu dia pun perkenalkan rakan lelakinya itu..
'i think i just fall in love', detik hati Ain.....

Cara nak menyertainya pun jelas, 
jadi aku tag Cik Tom, Balqees 
kalau ada masa, buatlah ye


16 Masuk GoaLLLL:

Fay said...

hahaha dah macam drama korea dah ni. :D

Fariq said...

adeq Fariq mane de blog la.. heheh

gudluck2,, cite yg menarik,,
bley buat sinetron,,

Facebook n Twitter Chrome Extensions

ct kamila said...

macam best je contest ni..

hehe

:P

NICK IRFAN said...

menarik jgk cerita awk ni... harap2 awk menang! amin... :)

Mknace said...

:):):)

nora said...

wah hero hensem, nk kena tgk cite ni nih =p

oya said...

mat korea somel

rossoneri said...

fay,lol...dah kering idea nih

fariq,hahaha

ct kamila,apa lagi join lah

nick,eheeee cite biasa je...tq

mknace,:)

nora,lol hensem kan kan

oya,oh yeayyy comel

maCy said...

bola mane bola? bola? bola? hehe

rossoneri said...

macy,hahahah ini kisah orang lain,kalau kisah kita,dah mmg masukkan segala jenis bola..hahah

Kalamhati said...

hehe gud luck!!...=)

Maya said...

bila nak keluarkan novel..

Ain Zulaikha said...

hai, thanks join.. apa-apa update akan di beritahu.. good luck :)

zik said...

all the best... :-)

Cik Tom said...

good luck!!best jgk cerpen ni..yg pntg hero encem...hehe

sbr ye ros..cik tom prob sm..ayah xbg keje tue n keje ni..xsesuai n mcm2..semoga kita sm2 dpt kerja yg terbaik...

Ain Zulaikha said...

ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html