Monday, December 20, 2010

Borriello balas dendam??

Okey, sekarang ni nak cerita bola!!
lari larii...mwahhaha

Disebabkan kepenatan hari sabtu tuh,
aku missed tengok perlawanan Ac Milan vs As Roma ni...
Tapi nasib baiklah aku tak tengok...
sebab Ac Milan tak menambahkan 3 mata..
Sebaliknya As Roma berjaya menambahkan 3 mata..
dengan bantuan Marco Borriello yang merupakan pemain Milan yang di loan kan ke Roma..
Disebabkan itu, peminat Ac Milan di San Siro tidak begitu gembira dengannya..
Aku tak tahulah apa akan jadi bila dia kena balik ke Milan nanti..
Inilah Marco Borriello (credit)

Perbezaan mata di antara Milan dan tempat kedua Napoli pun sudah tidak jauh..
hanya beza 3 mata sahaja...
Manakala Inter Milan pula sibuk dengan perlawanan Club World Cup..
dan Inter Berjaya mengalahkan Mazembe dengan keputusan 3-0...

Sekarang aku nak paparkan Funny Quotes, yang aku ambil dari web Football Italia..
Mereka buat lawak dengan kata2 Si Pemain bola/Jurulatih kelab/President...
*FI=football italia

Ibrahimovic: “Materazzi speaks a little too much about me, as does Moratti. You see that I am still very important for them. I instead never speak about them. You see that they are not important for me.”
FI: Zlatan Ibrahimovic thought the message was clear when he defriended them on Facebook
 (eh eh pak berahim ada FB ke mwahaha) 

Mihajlovic: “Udinese are a good team. They have players who can massacre you if you give them space.”
FI: Sinisa Mihajlovic accidentally watched 300 rather than his research DVD

Inzaghi: “Jose Mourinho calls me every three or four days to check on my condition.”
FI: Pippo Inzaghi feels like the Special One now 
  (Okey,yang ni aku tak puas hati, kenapa Mourinho ni kacau my Pippo, ohhhh sangat menyibuk)

p/s: tajuk tak boleh bla kan...
 

15 Masuk GoaLLLL:

Ain Zulaikha said...

hahaha, layankan saje walaupun tak minat bola sangat.. hehe

Fariq said...

yay,, tak paham...
tapi yg bab pippo tu kawan pon tertanya2..
nape mourinho call die??
nape mourinho tak call kawan??

NICK IRFAN said...

semakin lama makin hebat ac milan ni

DanieL AdiE said...

hahahaha....GOL!!!!

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/keras-kaku.html

Judiene said...

Wait, are you a boy or a girl?
I'm confused.
Hehehe.

rossoneri said...

ain,tima kasih sudi layannn..

fariq,haha apa yg xfahamnya..pelik kan,mourinho tu menyibuk nak rampas pippo lah tuh...

nick,ohh yeahh..hehe baru2 ni je..

daniel,lol ..

Judiene...errrrrr a girl?? hahah

anamizu said...

rebutan kasih ke hape ni??? ngeee~~

hiro said...

jom layan FM11.

Fitrihadi said...

erkk eden lelaki tapi eden tak berapa kenal pemain bolasepak tu.. adehhh

Ain Zulaikha said...

tumpang lalu ye rosso..

hai, jgn lupa vote Ain Zulaikha.blogspot di http://bpm-undip2.blogspot.com/ tq sy xpaksa k :)

Cik Tom said...

pemain bola ker tue??hensemnyaaaa~

rossoneri said...

anamizu,hahahahah berebut dgn mourinho

hiro,:D

fitrihadi,sbb kamu layan EPL,kita layan serie A je,lagipun mamat ni xadalah femes mana pon...

ain,okey :D

cik tom,a'a pemain bola,tp kalau tgk dia kat padang bola mmg xhensem ler cik tom,hahaha serabai skit dia nih..tapi stylo lah kat luar

nora said...

apsal aku tak paham ni arrrrggghhhh

japjapjap Jose Mourinho? aku kenal la encik ni. aku suka dia (ada kna mengena tak ngan entry ko)

faiq said...

jum ikut aku pergi jumpa rajagopal..diskus pasl strategi final

Sharinginfoz said...

suka tengok epl