Wednesday, May 26, 2010

Nodame Cantabile : The Final Score part 1

Mukyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
akhirnya keluar juga Movie Nodame Cantabile nih...
tapi keluar online je lah...
Lega sudah penantianku selama ini...
(seperti yang telah kunyatakan pada entry yang lepas click here)

Sesiapa yang nak tengok..
bolehlah melayari Dramacrazy.net (click here)
aku cuba gak cari DVD Movie ni, tapi belum jumpa lohh...
Tapi Movie yang keluar secara Online kat dramacrazy.net nih,
baru Part 1...Part 2?lambat lagi lah jawabnya...
sebab Part 2 baru ditayangkan di Jepun bulan April yang lepas...

Untuk Part 1, adalah kisah Chiaki Shinichi....
Chiaki sekarang ada kerja Tetap...Kerja apakah?
macam biasalah ada banyak masalah...
tapi itulah yang kelakar...
macam biasalah kalau dah cerita Nodame kan..
memang gelak pecah perut...

aku suka bila setiap kali Shinichi mula conduct...
mesti scene tu akan dikaitkan dengan Nodame..
Memang lawak lah..dengan gaya muka Nodame tu plus dengan Muzik lagi...
Pelakon2 yang ada dalam Movie nih sama seperti barisan pelakon Nodame Cantabile Special..
seperti Eiji Wentz
 dan ramai lagi lah...
 

18 Masuk GoaLLLL:

NokiaDream said...

best ke cite ni?

mikro_kokus said...

TQ..... baru habis layan dramanya.. Special sedang download... Movie masih menanti...:)memang lawak habis drama neh....

rossoneri said...

Nokiadream, serious best!!!!!!! tengoklah drama dulu,baru special version lak..pastu tgk movie ...

mikro, kan kan lawak best!!!kalau bosan je kita tgk cite nih..eheee

mikro_kokus said...

ooo...sy memang selalu layan Jdrama neh bila ada free.... ^_^ 'Nodame" yang blur.....

Hafiz Ismi said...

best x?rasa mcm nk tgk nih~

rossoneri said...

mikro, ahahahah yeahhhh nodame blur yang kawaiiiiiiiiii....

hafiz, SANGAT BEST!

suhaisweet said...

nice blog n n3..visit mine if free k.;D

Frodo Baggins said...

>>___<<


wa masih ske takuya kimono!
keh3x ... jdrma x cliche. mmmm
tetiba rindu maria ozawa

keh3x

FaTiN said...

aku x tgk cite cmni
aku mmg ketinggalan sikit hehe

Syafiq Kadiran said...

dah lame xtgk citer jepon...xde sumber...

zee said...

dah tengok 2 taun lepas dr ep 1 smpai special episode diorg g europe :)

bkn dr dvd mahupun tgk online. hehe :D

rossoneri said...

suhaisweet..okey :)

frodo,uhuuuu xhabis2 ko ni maria ozawa pulak dah..

fatin, ehehehe cuba ah tgk..cite lawak ...

syafiq,tgk online je...

zee,ehee movie kamu dah tgk ke..

WZulhilmi said...

wah!! Best klu dpt tgk online. Klu ak tgk online 2 hari pun tak habis loading.. Hahaha

mikro_kokus said...

haha! jadi untuk elakkan dari 2 hari x habis loading... download je la.. lepas tu baru layan hehe ^_^

rossoneri said...

wzulhimi,lorr yai..nampak gayanya kena beli vcd je lerr...

mikro,cam ne ler org tu nak download,kalau tgk online pon xlepas hahaha..silap2 download 4 hari kot..

mikro_kokus said...

hermm.. kalau mcm tu kena g cari dvd je la.. ;)

Tokabaut said...

Wah...minat citer korea ke? hehe

rossoneri said...

heheh Tokabaut, ini cerita jepun lah