Wednesday, May 5, 2010

Apabila kebosanan Melanda

Rasa tak ada rasa...
Macam orang tak ada perasaan je..
Begitulah tahap kebosanan aku sekarang...
dan sebab itulah blog aku ni tak terusik untuk beberapa hari...
sebab bila dah bosan macam tak ada perasaan je..
tapi bila tengah ketekanan melanda, atau tengah sibuk,
memang sesempat yang mungkin aku post ....

sekarang, sudah masuk minggu ke 2 kalau aku tak silap...
bermulanya kehidupan sebagai penganggur...
Aku rasa macam tersekat di tengah jalan...
Hahaha...Rasa puas dah habis belajar, Tapi rasa penat tak habis lagi nak mula kerja...
hohohohoooooo...
dan sekarang memang aku bosan tahap cipan...

Jadi, nak tahu apa aktiviti aku?...
Memantapkan Vocabulary Jepun ...wah mwahahahha...
Dengan Tengok cerita Jepun...
Tapi kadang-kadang tengok cerita Korea jugak..
dah tahu sikit-sikit bahasa Korea...
'wei' 'a tu kajo' 'byanei' 'kamsamida'
hahahahah aku nak eja pun tak reti sebab nak menyebutnya pun boleh tercabut lidah aku..

Makanya, blog aku ni buat sementara waktu,
Pasal Drama atau anime sajalah yeeee..

Personal Taste/Personal Preference
Drama Korea...
ala, peminat cerita korea mesti tengah hangat tengok cerita ni kannn...
sebab heronya Lee Min Ho (nasib baik nama dia senang nak sebut)..
Dia ni pernah berlakon cerita Boys Over Flower...
dan dia sangat Hodoh dalam cerita tuh..
Mula2 aku malas nak tengok cerita Personal Taste nih..
sebab  aku membayangkan muka Lee Min Ho yang hodoh dalam cerita Boys Over Flower tu,
Tapi sebab jalan cerita drama ni terlalu menarik...

Jadi aku pun start to play!!!..
Kisah seorang Mamat ni yang disalah anggap oleh si Heroin ini,
iaitu, Mamat ni Gay...
dan disebabkan dia fikir mamat ni gay,
jadi dia pun tak kisah untuk bagi Mamat ni sewa bilik di rumah Heroin nih..
tapi, Mamat ni ada tujuan lain kenapa dia nak sewa bilik kat rumah Heroin nih..
padahal dia ada rumah...
Nak tahu tengok lah...

cerita ni serious aku cakap,
aku gelak memang macam orang gila..
sebab gelak pagi2 buta kan..
serius ah lawakkkkk gila...
( ada adegan Gay..hakhakahk )
Tapi, macam biasalah Drama korea kan..
kalau dah mula drama ala2 drama Melayu campur drama Sepanyol sikit..
memang menyampah tak ingat dunia...
jari aku asyik lajukan cerita je...
ye lah, konflik yang sama yang terlalu mudah untuk dijangka..
bosan okeyyyyy..
nasib baik cerita ni lawak dan sangatttt sweet...
dah boleh cair tau... sebab Lee Min Ho sangat comelllllll
Drama ni belum habis ditayangkan di Korea..
sekarang episode 10..
cerita ni ada 16 episode kesemuanya..
okeylah, cerita lain yang aku tengah tengok ni,
post seterusnya lah ye...weeeee

8 Masuk GoaLLLL:

pawaka19 said...

korea korea korea..kawin nanti melayu jugak hehehe

rossoneri said...

hahahah ala korea ke, jepun ke, italy, ke..lelaki melayu juga yang ku pilih..ahakzzzz hakhakhk

kenwooi said...

haha.. enjoy life first =P

Syafiq Kadiran said...

ada cadangan drama J o K yang best x??baru nyer...dah habes sumber da nak cari...

gooseberries said...

haha..mcm besh je cter nie.. lagi2 bcoz ada lee min ho..hee

rossoneri said...

syafik, banyakkkkk..hahahah...lepas ni kita akan review banyak2 pasal drama jepun atau korea atau anime..

berries, best giler..lee min ho boleh wat cair woooo hahah

puterapescado said...

best kan layan citer korea....

teringat 1st time layan citer fullhouse....mmng best of da best la..

mahira oya said...

suke Lee Min Ho