Wednesday, December 28, 2011

What's up - Daesung

Baiklah, drama lagi.
Kali ini drama Korea pulak.
What's up, Y'all.
Okey, tajuknya cuma.. What's up.

Korang pernah tengok Dream High, Heartstring atau drama yang sedang ditayangkan,
The Musical ?
Sila campak dalam tong semua cerita itu, Tak berbaloi..
Kalau yang belum tengok, tak usah tengok...
Kalau nak tengok pelakon je boleh, dipersilakan...
Dorang memang comel...
Kalau drama genre Muzikal, aku lebih suka kalau drama tuh betul2 fokus pada Muzikal..
Bukan pasal hal keluarga yang pelik2 putar-belit tuh sampai hilang Muzikalnya..
Dream High Okey, cuma cinematography amatlah berkualiti rendah...
The Musical dah gempak, cuma Sinetron dah masuk dalam drama tuh..

Drama What's up nih boleh dikatakan meliputi kelemahan drama2 yang lepas..
Tak perlu aku nak cakap pasal Plot drama ini...
Sebab...Sama Saja!
Anak-anak muda yang mengalami pelbagai kesusahan untuk capai impian mereka blablablabla

Yang aku suka drama nih, Secara jujurnya sebab ada Daesung..haha
Aku suka Suara dia je Okey (credit)

Tapi aku rasa macam nak sepak je sesiapa yang buat market drama nih..
Sebab konon2 macam Daesung nih Hero, tapi 2nd Hero pun bukan..
Watak Pembantu ada lah!
Nak buat macam mana, nak promosi...bagus2 marketing...
Tapi Drama nih memang fokus pada Muzikal...
Orang2 dalam kolej muzikal nih pun memang pelik2...
(Orang seni kan pelik2)
Jadi, tengok sajalah kalau korang suka..tak tau macam mana nak explain dah..
Sebab sama je..hahaha....
Aku harap tak ada ciri-ciri drama sepanyol atau Indonesia masuk dalam nih..
Biasanya kan kalau drama Korea mesti ada ciri2 Sinetron!
Perbezaannya cuma drama Korea tak ada bomoh2 je!
Kalau masuk bomoh2 meh sekali join drama Melayu + Sinetron...

Barisan pelakonnya adalah Daesung, Lim Ju Hwan, Lim Ju Eun, Oh Man-seok, Jang Hee Jin, Kim Ji won
Tukang menyibuk ialah Kwon Young Don, Kwon Young Deuk.
Lim Ju Hwan (Credit)


Lim Ju Eun ( credit )

Kwon Twins (credit)

Untuk lagu-lagu dalam drama ini pula..
Memang best!


 Lunatic by Daesung.

 
You And I cover from the students. Original song by Park Bom.

This is the original song for u guys. 
 

Rating untuk cerita ini memang tak boleh nak bagi...
Sebab belum habis lagi...Setakat ini baru episod 6, aku suka..
Tapi lepas ini tak tahu lah kan...

p/s: Malam nih ada cerita 3 Idiots!

3 Masuk GoaLLLL:

aliesha kirana said...

tak tengok langsung kesemua cerita yg disebut di atas. haahah. blom ada masa nak lyn citer korea. hehe

diana said...

akak tak minat deasung..
sebab dia mcm gedik sikit..:p

Ain Zulaikha said...

setakat ni , tengah nak tengok cite my little bride kat maaduu hahhahha sonok2x..