Sunday, April 4, 2010

Yamato Nadeshiko Shici Henge (habis dah)

aku tau mesti dah ramai tengok cerita yamato nadeshiko shichi henge sampai habis..
ye lah, aku tak ada masa nak tengok episod akhir..
dah habes semua kelas ni,baru lah aku boleh tengok...
SERIUS, ENDING BEST!....
(sensei aku pun tengok tau, siap borak2 pasal cerita ni dalam oral hahaha)

kisah minah selubung dan ahli-ahli dalam rumah sewa yang lain..
boleh tengok entry aku sebelum ni... click

kenapa aku kata yamato nadeshiko shichi henge BEST???
sebelum ni aku memang tak suka sangat kame...
sebab bagi aku dia ni tak hensem dan tak ada gaya macho pon...
jadi memang agak geli bila dalam drama tu, semua budak pompuan 'kyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'.
(jeritan gadis Jepun, macam ni lah)
Tapi, dalam cerita ni, style dia lain..
gaya dia macho, dia berlakon pun best...
SEBELUM

SELEPAS

Jika sebelum ni aku cakap, cerita macam ni tak ada babak romantik..
tapi ada...DAN BEST!..kelakar2 romantik hahahha
ada satu babak akhir, babak cemas dan sedih ...
boleh pulak keluar background music soundtrack cerita ni yang catchy2 seram tuh..
click lagu ni
tapi sebab Kame (kamenishi kazuya) ni berlakon best, memang babak tu menjadi gila...
kiranya persepsi berbeza lah, tak semestinya babak cemas kene ada soundtrack cemas dan dum dum berdebar..

episode akhir ni memang best gila...
' if u want to kill her, kill me instead'..
'if u want to sell her, sell me instead'..
kyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
lagi satu masa dia cakap kat Sunako Chan (heroin)..
'eventhough u hate yourseld, but i love u'
apa-apa pun siapa belum tengok tu, cepatlah pergi tengok YAMATO NADESHIKO SHICHI HENGE

p/s: (all pictures are not mine)

9 Masuk GoaLLLL:

FaTiN said...

cite jepun baru ke ni? aku ni mmg ketinggalan zaman sikit.hehe

rossoneri said...

heheh ye patin..g lah tgk kat intenet..best

ParkAir said...

apasal aku xpenah tau kewujudan citer ni, huhu..

rossoneri said...

ko kene rajin2 tgk web ni www.dramacrazy.net... ngeeeeee

ana_zara said...

walawei.. aku baru taw drama ni ada..
aku dah lama khatam anime dia.. ciss! ciss!

kueyteowkungfu said...

yup!ak da lme abes tgk.sbb 2 kje n tesis xciap.=p
kmfem ko rse sdey ble tgk cte ni da abes kn?kn?kn?
2 la...mse mle2 tgk cte ni pn ak xpuas aty.yela...de ke die letk kame s role y sgt 'kkkyyyyyyaaaaa'.de rmai lg kowt y 'kkkyyyyyyaaaaa'.huhu.tp lme2 tgk..mkin nk dkt ngn epi. last mkin cmbest lk die blakon.huhuhu.

argh~ windu cte ni!!!huhuhu.

rossoneri said...

hehe ana,apa lagi start ah tgk drama nih..

kueyteow,ceh, makin advance ko, mentang2 intenet kat bilik ko laju..aku tgk pun kat rumah..

Leelee said...

crita ni mmg best.cam nak tgk lagi.
hoho~Leelee tgk 1 hari ja.xsabar nak perabeh punya pasal.Hehe.

rossoneri said...

leelee..best gila kan cite nih.. rasa nak beli je cd...tunggulah keje nanti...