Thursday, February 18, 2010

yamato nadeshiko shichi henge (fuh panjangnyaa)

aku suka tengok drama jepun,
tapi aku tak pernah post pasal drama jepun,
pelik kan pelik kan pelik kan, aku pun pelik...MySpace

aku memang gila tengok cite Jepun,
mungkin sebab aku suka tengok cerita lawak,
kebanyakan drama Jepun ni diambil daripada manga atau anime,
jadi, mereka suka buat cerita lawak bodoh..
hahaha...serious wei, lawak walaupun budus..

aku baru je habis tengok cerita Ohitorisama..
kisah mamat comel dan cikgu yang dah berumur tapi hot..
 
 comel kan comel kan kan kan kan...MySpace
cerita ni best gila..ending pun syok, cute + lawak = best...
lepas habis cerita ni aku dah lama tak tengok cerita..busy...ceh
dah lama tak bukak website dramacrazy.net
tiba-tiba aku nampaklah satu drama ni..
YAMATO NADESHIKO SHICHI HENGE..
(amek ko,korang ingat aku hafal tajuk neh?aku copy paste je neh)

apa yang best?..lelaki hot + lawak bodoh + cerita pelik = best..
tapi kalau cerita2 macam ni tak payahlah mengharapkan adegan romatis..
wawawawa...


siapa2 yang selalu layan drama Jepun neh,
mesti kenal Kame (gokusen 2), Tegoshi yuya (my boss my hero), 
uchi (erk, dia lbh famous pada ex NEWS), dan lagi sorang aku tak kenal wawawa
dorang berempat ni kene ubah anak buah pemilik rumah ni,
kepada seorang perempuan jepun yang sopan santun,
sebab minah ni pelik...
suka gelap+cerita seram+darah+hantu+tak keluar rumah+bf dia skeleton yang korg slalu tgk kat makmal
(pernah tgk anime Ouran High School,macam Nekozawa senpai tuuu)
tapi lokasi rumah dalam cerita ni, macam dalam cerita Atashinchi No Danshi..
(smua cerita dah keluar neh)

Dorama (drama) ni, masih lagi ditayangkan kat Jepun,
belum habis lagi,
jadi, kalau nak ikut setiap minggu,
pergilah menonton secara online di www.dramacrazy.net
(wah promote!)

p/s:all pics credit to crunchyroll.com and dramacrazy.net

The Wallflower: The Complete Collection, Part One


 

10 Masuk GoaLLLL:

Sanusi Din said...

nihongo dorama curazy ka anata?
atama ittai!!attama ittai!!

rossoneri said...

hait, hontoni kuraziru des..hahahahahahahaha....

zures said...

ini pelakun sonata musim salju tu ke? Minat sgt2 citer tu..

rossoneri said...

erk, tak..heheh sonata musim salju tu citer korea..hehe ni cite jepun..cubalah tengok...best~

Fafa Rafa said...

nak belajar bahasa jepun gak!
kat sini fara amik bahasa arab je..

cerita jepun yg best mesti la yg lawak, cam hanakimi. lawak dorang semua cam bodo2, tapi tu yg best!
cerita zettai kareshi pun best, sebab sedih. watak naitou and soshi sangat best..

(sebenarnya suka cerita yg ada mizushima hiro je) :D

rossoneri said...

hehe cite ni lawak budus mcm hana kimi ah...wooo fara amek arab??? gila lah...arab lagi ssh dr jepun okeyyy..bgs la amek arab..kite nk amek arab, tp t satu kelas dgn bdk2 law...segan den, xada kwn...wawawa.. blaja basic skittt je arab tu, sem lepas

Fafa Rafa said...

arab pun basic je.. baru sampai level 3.. tapi sekarang dah makin lupa.. hahaha..

rossoneri said...

level 3 bukan dah byk ke blaja??.. ok ah tu..apsal xhabeskan..hahah penat eh..kite pun level 3 gak, mengucap gak ah level3 ni..rasa cam nak nangis je

F U N F A B U L O S I T Y said...

layan jangan tak layan-japang- ;D

rossoneri said...

hait hait, nihon kawaiiiii