Tuesday, February 16, 2010

'muat ke kereta naik feri'

 
tatkala matahari mulai naik,
kami semua sudah berada di stesen KTM Butterworth,
masing2 bagaikan puteri yang menunggu pengawal penunggang kuda datang mengambil,
(TAK BLEY BLA AYAT HAHAHAH)
kami tiba di Menkuang Titi (MT) sekitar 9 pagi,
kira2 20 minit daripada stesen,
awal2 lagi kami sudah diaturkan untuk pergi ke dewan,
apa yang ada dalam dewan tu?
dalam hati masing nak tidur, hehehehhe MySpace
inilah yang ada~



masing2 jakun tengok alat2 muzik tradisional nih


habis jahanam dorang kerjakan, ni minah perasan pandai main

orang2 kampung MT semuanya baik2 belaka,
melayan kami seperti puteri-puteri yang ditinggalkan untuk pergi mengembara
demi mencari ilmu,
wawawawa 

'pakcik, kami teringin makan char kuet teow'
'malam ni kite pi'
'makcik, kami nak makan ais kacang'
'mari, makcik belanja'
'pakcik, kami teringin nak makan sate'
'malam ni pakcik bawak'
'kami nak makan laksa, pakcik'
'esok kite pi'

semua kehendak kami diturutkan..
best tak best tak best tak...MySpace
wawawawawawa

pada hari kami semua pergi enjoy SATE,
kami semua sibuk bercerita nak pergi pulau (penang)

Ms Pau: kami tak pernah naik feri. (dia sorg je)
kak? : oo ye ke, naiklah nanti
Ling ling: tapi kite kene tunggu kereta2 naik dulu ke, ek..
Ms Pau: ehhhh, muat ke kereta tu naik feri???
MySpace
setelah kenyang makan sate,
kami pun pergi melihat orang kampung berlatih bermain alat muzik,
sambil menjalankan tugas kami,



minah ni siap nyanyi lagi..
'penawar rinduuu pada muuu seorang~'
picthing smua lari terjun dalam laut MySpace

hari terakhir sudah tiba,
kami semua berangkat ke pulau,
untuk berjalan2...
ciao, adios, sayonara MT





Penang and Langkawi Insight Pocket Guide (Insight Pocket Guides)

3 Masuk GoaLLLL:

Rachel Adams said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Sanusi Din said...

The real penang's makan experience len kali klu chek mai...ni dia things to do list:
1) Pasembor kat padang brown
2) Nasi Kandar Kg Melayu
3) Roti Bom Sg Nibong
4) Laksa Pokok Janggus
5) Bangkok Tomyam / Tomyam Udang
This is where average penangites dine.
Sedap dan murah.

rossoneri said...

wah~...arigatoo gozaimashita!!!