Friday, April 23, 2010

Hari ni nak post Jiwang lah

tak apalah kalau kamu tak suka baca post jiwang2 ni...
Kalau tak sudi baca pun tak apa...
MySpace
(tapi post lain ada, baca lah haha)

Hari ini terasa sayu...
Tempat Ulu Kediaman Monyet ini akan kutinggalkan...
Lepas ni dah tak ada lagi Monyet yang berkunjung membuat mesyuarat tingkat di depan bilikku...
Tidak ada lagi senyuman yang menampakkan gigi mereka yang panjang2 tuh..
MySpace

Sejak akhir-akhir aku selalu berkaraoke dengan mereka..
yang digelar Geng Hati Kering
(taklah kering kontang, ada tahap2 keringnya tu, tapi yang paling kering Tauke nye lah)
Kalau aku ajak karaoke je, Selalu On.. itu yang best...
karaoke 4 atau 5 jam, memang tak ada hal bagi mereka...
hohohohoooooooo...

aku pasti rindu akan ayat 'berjantung lobang',
Lagu Karma dari Cokelat tu
Kalau tengok orang-orang yang kecil dan kaki bersaiz 4,
Gelak yang tak ingat dunia tu...

Tak lupa juga pada kawanku yang paling rapat kat sini,
sejak mula2 masuk kat tempat yang menakutkan aku ni...
(mula2 lah)...
Miss Pau dan Cek yang sangat penyabar..hahahah...
Pergi ke Zabaa semata2 untuk makan dengan mereka..
dan tidur di bilik mereka juga...
walaupun mereka berdua ni lain bilik..
tapi bilik sebelah-sebelah dan boleh main ketuk2 buat mesyuarat dinding..
hahahaha, lepas tu memekak dalam bilik air dan boleh dengar orang bilik sebelah...
Selalu buat kerja berkumpulan dengan mereka, sangat syok ....
Berpenat lelah mengeringkan otak...
Paling best waktu pergi melancong buat kerja lapangan ke Pulau Pinang...
akan ku ingat sampai bila2 akan ayat ni..
'muat ke kereta naik feri'
(boleh rujuk pada entry ini >>> click )

Geng hati koya..hhahaha bak kata Kacang...
Geng satu kos dengan aku gak...
Kacang yang selalu baca dan comment kat blog aku..
walaupun blog dia sudah dia mansuhkan..
tapi dia tetap baca blog aku ..heheheh....

Ok lah, barang2 aku pun belum kemas ni...

19 Masuk GoaLLLL:

Anonymous said...

ala rasa semlm je kan wat 'sejarah linguistik' berpatnerrrr...sedihnye. going 2 mis u. muaah

Syafiq Kadiran said...

memang jiwang entri ni...
chill2...
bole jumpe lagi kan..

fitri oh fitri said...

geng hati kering? ahahaha. lawak.
siapa kacang. spesel person ka? hahah

zairie said...

sis.. nie kes jiwangh ngan monyet la nie??? hehe

pawaka19 said...

wow..minat karok ke hehe

pawaka19 said...

minat karok gak ek

rossoneri said...

biiii...huhuuuu tu lah...huhuuuu

syafik,even kalau dekat pun, masing2 msti sibuk dgn hal masing2 ..hmm harap2 la

fitri, hakhakha yeahhh geng hati kering..kacang? yeah very special woman, okey...

zairie, hakhakha termasuklah jugak tuu

pawaka, yesss sangat suka. pawaka pon suka ehh

Sanusi Din said...

tak bek ckp depa monyet, depa smua masuk u tu (bukan u tube), at lease respect la sikit, panggey la chimpanzee ka sbb itu spesis monyet yang pandai skali.hahaha

FaTiN said...

isk isk isk
aku dah nangis nieee
ko nak pegi mana yangg~~

>>_<<

ParkAir said...

cinta monyet eh, hehe.. amik la sekor wat balik kampung.

Kapten said...

ni dah grad ler ni yer
uhuk... susah dah nak jumpa member lepas grad

kacang87 said...

wuuuu..sedihnye..momo da blek..kte gk duk cni lg..leh maen2 ngn cik nyet lg..hahhah

nt kte dh xleh bc blog ni..sedih lg=((

pape pon, teruskan perjuangan anda menulis blog ye..hehe..tC..gonna mis u olwez(^^,)

insyaAllah jumpe time konvo t..

Frodo Baggins said...

selamat pergi.
jberjantung lobang?
terbaikk.


hahahahhaha


>>____<<

syahira ariff said...

harks,setiap pertemuan ader perpisahannyer
nanti leh wat reunion balik
=]

dreamy,komentla new entri sy,
hee~
=D

rossoneri said...

pakcik, chimpanzi tu yang mulut bising okeyy,hari tu tgk discovery channel chimpanzi lagi menakutkan,xcomel..

patin sayang, janganlah nangis, i sentiasa berada di sisimu.. hakhakhak

ParkAir, kang ada yang monyet kejar kucing nanti..

kapten,tu lah t masing2 bz dgn hal masing2

kacang,kem salam ngan monyet eh..hehe ala xlama lagi kacang bley balik punya,mama kamu xkan kejam tahan kamu lama2

hkahkahka frodo, yeahhhh memang nak berguling bila dgr dia ckp....

syahira,:D InsyaAllah..okey t kita jenguk

Be who you are said...

Mmg best gila2....Nak karok bila lg minah??Kita kan tinggal dekat je

rossoneri said...

tunggulah kita ada duit dulu maaa.. duit dah kering nih, kena cari keje dulu..

kueyteowkungfu said...

adei~ sedey wey entry ko ni....wwuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~~~
duit ads kt blog kn de....mwahahahaahha.korg klu kua g mne2 jgn lpe ajk ak keyh~ ala langat ngn KL bkn jauh sgt pown~ demi korg ak kmfem smpi nyer.ahax!(^,~)

rossoneri said...

hakhakhak, susah nak masyuk skrg, aku ngah kering idea nih..itu ah, t kalau nak karok dgn korg bila aku ada fulus, aku roger2 ah kat group.. hakhakhka