Tuesday, April 6, 2010

My Favourite Sport

aku sangat suka tajuk ni..
mhwahahahah...

siapa yang baca blog aku sentiasa ni,
mesti tahu aku suka sukan apa kan...
MESTILAH......
BOLA SEPAK!!!
baru ROCK!!!
(tiba2 je)

memang suatu kenangan yang sangat manis,
bila kelab kita minat menang, terutama Champions League bukan..
berlawan dengan pelbagai kelab dari seluruh Eropah...
Sudah DUA kali aku menyaksikan mereka memenangi piala ini..
Tapi, aku bukanlah sokong kelab semata-mata bila mereka menang dan bagus je..
mesti ada masa-masa, mereka akan jatuh...

Kalau tengok sekarang,
Leonardo ambil alih sejak Carlo Ancelotti pergi,
agak susah dia nak kekalkan prestasi AcMilan,
Dia baru lagi, sebelum ni dia cuma manager kelab bawah 21 je,
Paling dia kene jaga, jangan sampai tak masuk Champions League..
dia kene kekalkan Top 4...
AKU YAKIN, LEONARDO BOLEH!...

kenapa aku gila dan ketagih dengan bola sepak ni?????...
sebab aku suka gaya dorang main...
VIDEO(minit mula2 sekali)

gol macam ini lah, yang selalu buat aku jerit...
'ok run run run run runnnnnnnnnnnnnnn GOALLL!!!!!!!!!!!!!!!!!'...

lepas tu mak aku turun, tengok aku...
hahhahaha....

lepas tu, apa yang menarik??

cara mereka bergembira bila dapat sumbat sebijik gol...
VIDEO

aku gelak berguling-guling penuh kesukaan kalah budak kecik..
bila aku tengok video ni...
mereka suka berpeluk2 bila dah sumbat gol..
mesti mereka tak berapa busuk sebab guna ini

aku bukan setakat tengok kelab AcMilan je...
semua kelab Serie A aku sokong...
aku bukan macam peminat yang hanya sokong kelab dia je, tapi kelab dalam liga itu tak sokong..
bila dalam Champions League, aku akan sokong semua kelab Serie A...
walaupun bila dalam liga, aku menyampah dengan kelab tu..
(Inter la mana lagi mwahahah)..

sebab itu, bila World Cup best,
sebab dapat tengok semua pemain Italy bermain dalam satu pasukan..
hehehehee...

Biarpun Ac MIilan dilanda zaman kegelapan,
aku tetap menanti zaman Renaissance mereka...
weeeeee
MySpace

brought to you by Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

10 Masuk GoaLLLL:

Luffy said...

Serie A jarang ada peminat
kawan aku minat Juve
aku x minat mana2 pon kat situ
hehe

p.s: Setia pada MU!!!

sahromnasrudin said...

aku pun minat AC MIlan..dlm blog aku siap letak gambo lambang kelab lagi..apepun, Milan mmg agak goyah cikit semenjak kehilangan Kaka dan Ancelotti..Borriello agak kurang menyerlah apatah lagi Huntelaar..masa menang 3-2 atas CAgliari weekend lepas pun nampak mcm nasib lagi..Leonardo masih kurang pengalaman dan aku amat berharap mereka dapat menghambat Inter dan Roma dalam Serie A nie..

rossoneri said...

boriello mmg susah skit,sbb tu dia byk kene loan..org2 kat dalam milan tu mcm nak bg Leo tu peluang je, mungkin sbb dia byk tolong milan kat blkg..dia y dapatkan smua player brazil dulu..n dah lama ngan milan..season ni susah skit lor, sbb si menara tu dah masuk roma..cuma harapkan roma jatuhkan inter je..y penting xnak inter no 1, skali jatuh dari no 1 serie A, akan susah naik blk

rossoneri said...

luffy, hehehe xpe, setia la kamu dgn kelab kamu, jgn ubah2 sudah heheh

suri said...

salam..
huhu balh tahan gak pic bola..team tu..

bola..oh bola di sebabkan bola suri tak dpt tgok siaran lain..huhuhu..

F U N F A B U L O S I T Y said...

contest ni kan?
cayalah cik rina masok contesttt-huhu ;D

rossoneri said...

lol sian suri...ayah kita plak xsuka bola,jd susah nak tgk..

dex, yeah contest ni, dex xbuat ke..

F U N F A B U L O S I T Y said...

de tak buat pun-tgk lah nanti-dex ade je sukan yg dex minat-iaituuuuu-tarian berirama dalam kolam air-hahahaha

rossoneri said...

hahahahha ooo nak tgk yang 'hot2' je aaaa

maCy said...

setia pada arsenal walau apa orang kata.. hehe