Sunday, April 18, 2010

Metroseksual...kamu sanggup??

Anda sanggup berteman lelaki seorang yang Metroseksual..???
Memang kebanyakan mereka, kacak dan bergaya, seperti ini..

(mereka ini sendiri mengaku mereka Metroseksual)

Tapi, Jika kamu seorang wanita yang biasa (seperti saya yang comel nih hahakha)...
Sanggupkah anda menghadapi kalau .....

  1. Ketika keluar dengannya, bukan sahaja wanita yang memandang dia, tetapi Gay juga sering memandangnya malah mengorat dia. Tapi jangan risau, dia bukan Gay.
  2. Dia lebih shopaholic daripada anda.
  3. Dia mengambil masa setengah jam untuk membeli Stokin sahaja. sedangkan anda mengambil masa satu saat sahaja, iaitu nampak sahaja jenama yang anda selalu beli, terus kamu ambil, bukan?
  4. Barang Penjagaan Muka dan rambut dia lebih banyak daripada kamu. (kamu guna syampu, conditioner dan vitamin je untuk rambut, dia guna lebih daripada itu)
  5. Ketika kamu keluar membeli baju bersamanya, dia akan memberikan pandangan pada setiap baju yang anda ingin beli.
  6. Ketika keluar bersamanya, mungkin dia akan memberi pandangannya terhadap pakaian yang kamu pakai pada hari itu.
  7. Kamu hanya ada dua pasang kasut, dia ada 10 pasang kasut.
  8. Dia bersiap sama lama dengan kamu..satu jam! atau lebih.
  9. Dia mungkin lebih stylo daripada kamu
 Kalau aku??...
Saya Tak KISAH!!!!!!!!!!!...
mwahahahahah...
Asalkan dia boleh terima saya, sayang saya, jadi saya memang tak kisah!..
ahakahkahk.. betullah, itu yang penting sebenarnya..
Tak perlu lah cakap, 'tak nak lelaki macam ini macam itu,nak yang ini itu'..
Biasanya apa yang kita tak nak tu lah yang kita dapat..
Jadi sebelum termakan kata2 sendiri, baik aku Redha je..
MySpace

22 Masuk GoaLLLL:

budleee said...

walaupun org kata opposites to attract..

but they do create more problems jika tidak bijak menanganinya..

:D

elok lagi kalau pasangan yang lebih kurang sama taraf dgn kita...

Ery Farieha said...

xtaula nak kate kisah ke x.
kisah jgk kot.
hoh.

jfook said...

Memang byk lelaki mcm ni sekarang..LOL

rossoneri said...

budleee,if i can, just simple guy is enough 4 me..tapi kalau dah jodoh.. nak wat camne..

ery...hehehehhe

jfook, kan banyak kan..xpelah, asalkan dorg okey...

p[A]n[A]d[O]L said...

jika itulah jodohku,
aku pasrah.

kini aku pasrah
dengan segalanya...


hikhiik

rossoneri said...

hahaha panadol...

FaTiN said...

aku xpernah terfikir lagi pasal pakwe metosexual. tapi aku berangan dpt boyfie macam hero adamaya tu hihihi

Hailey Francis Thomas Goitom said...

nak pmpuan metroseksual boleh? hehehe...

pawaka19 said...

emm lelaki macam ni agak cerewet..

penaberkala said...

tumpang menyampuk
apepun, terimalah seadanya

kurangkan mencari, banyakkan menjadi

Anne Boleyn said...

kikiki tak kisah pon..klu dia metroseksual..lg galakkan kita melawa lagi ade..nak fight lah kononnya..hehe

btw, hana berjaya gunakan muka comot ni di gatsby fair tu. jemput dtg blog untuk tengok entry pasal tu kay? :p thanx sebab menggalakkan hana dtg ke event tu.. :)

rossoneri said...

patin, bukan heronya tu metroseksual ke.??haha..

hailey,perempuan already 'metroseksual', haha cuma xdigelar itu je..

pawaka, mmg sangat cerewet...

penaberkala,itulah,asalkan dia ley terima kita,kita ley terima dia..bley je go on..

anne,silap2 bergado siapa plg stylo hahahah...okey2 terjah ur entry..

budakhitam said...

melepas la budak hitam

rossoneri said...

eh, kenapa melepas??

Fafa Rafa said...

cam kenal je siapa yg pilih stokin lama-lama tu. haha.

i don't mind if dapat metrosexual guy as my boyfriend. :)
tapi cam kak ena cakap la, yg penting dia sayang kita.
kalau dia gatal, kena la dia. haha.
tapi if dia try nak ubah kita, suruh jadi cam dia, ada aku kesah?

rossoneri said...

mwahahah, best ngumpat dia dlm blog hahaha..hmm kalo dia cuba nak ubah kita ke arah kebaikkan xpe gak...

ziha said...

saya juga tak kisah..

tapi mujur juga si dia tak macam ni.hehe

YobSumo said...

baik kita redha tu bunyik pasrah. tapi betol lah setiap org ade kelebihan dan kekurangan kan.

rossoneri said...

ziha, heheheh...

yobsumo, yup2, kalo suka ssorg tu mesti kene terima kelebihan n kekurangan dia kan..

~cahayaratu~ said...

(seperti saya yg comel ni)*comel ke*?hahaha

Sanusi Din said...

Pakcik tak metro,
berita harian jer..

bellar0ssa said...

huhu mana boleh kalau kasut dia lebih dari kita.haha

takdelah.terima saja lah. ok what. tp jgn plak over sangat.