Saturday, March 13, 2010

Saya sayang kawan saya...kamu??? (part 1)

"duit aku memang untuk kawan-kawan aku"
"kereta aku memang untuk kawan-kawan aku"
"rindu kamu"

bermula dengan yang Tua dulu.....,

MySpace
Dia suka marah, muka dia selalu masam,
Dia Langsung Tak penyabar,
setiap hari Khamis atau Jumaat dia mesti tanya balik rumah ke tak,
memang macam mak aku,
bila aku tak balik dia marah,
mak aku pun tak marah,
Dia suka buli aku,
Bawak aku temankan dia shopping dari pagi sampai ke malam,
tapi dia tak beli apa-apa...
"tak ada yang aku nak", katanya....


Dia ni pula,MySpace
Dia kuat membebel, tak kiralah Chatting ke Depan2 ke,
Pandai bawak kereta tapi selalu suruh orang lain yang bawak,
Dia tak suka mengalah,
(tapi bab study suka mengalah, hakhakhak)
Suara dia nyaring, bingit telinga bila dia membebel,
Suka Mamee, tapi tak mengaku dia makan Mamee dua bungkus Besar,
"anak buah aku yang makanlah", katanya....
Dia ni selalu ada masalah cinta,
masalah cinta dia tak pernah selesai...
"Dia yang salah", katanya...

Yang ini pula,MySpace
Dia kuat merindui kami,
selalu post kat wall Facebook kata rindu kami,
walaupun dia duduk Bangi, aku duk Bangi, mereka duk Keramat,
tapi kami bagaikan duduk di Paris, Milan dan London...
Pandai bawak kereta tapi tak reti2 nak munculkan diri,
"tak boleh balik malam", katanya..
selain daripada kami, dia Angau dengan lelaki idamannya,
"Dia Hot", katanya...
sejak sekolah dia Angau dengan lelaki ini....

Meski pun mereka begini SENGAL...MySpace
Tapi aku MySpace Mereka...
kerana keSENGALan mereka ini lah yang membahagiakan aku...
walaupun mereka selalu buat aku pening,
Tapi kami tidak pernah simpan-simpan,
kami cakap je semua, 
termasuklah perkataan yang tiada dalam kamus DBP dan ada unsur2 18sx ...
(mereka je aku tidak)

credit to this link


tau kan ini cerita apa, Hana Yori Dango,
sekali imbas, rasa macam ada persamaan sikit lah...
hmmmm, apakah persamaan itu??
nantikan~

15 Masuk GoaLLLL:

Sanusi Din said...

member yg gila2 mmg ngam dgn member yg gila2,
sekali skala mencarut boleh stressing your point..wakakaka

chek ezza inchik man said...

hey makcik senget..
wah2 sedap nye ngata yer..
sib bek aku comel n penyayang..hahaha
siott an...
weh apa ni cite separuh2..pat ahhh

Frodo Baggins said...

>>__<<

hail member mangkuk!
ngahahhaa

rossoneri said...

hakhakha pak mertua,bakal menantu yang ini baik xmencarut hakhakhaka

cek eza, u xsabar ye, sabar ye, nantikan~~ wah! hakhakh

Mr Frodo, yang mangkuk ni lah best n bahgia..

ParkAir said...

macam2 pe`el member kan? kadang2 walau mengjengkelkan kita still kawan ngan dia, sbb kita tau dia kawan time susah ngan senang.. ;)

rossoneri said...

heheh biasa ah, setiap org ada kelemahan n kelebihan..kdg2 kelemahan dia tu la y kita suka..

KaCaNg87 said...

hhaa...sy pon syg kwn sy..huhu..hana yori dangu?...rsenye ad cite ni, tp x tgok2 lg...heheh

blueCITY® said...

hana yori dango?

heeeeeeeee

tq singgah n komen blog akak
xoxo
jaga diri

rossoneri said...

heheh kacang, tgk ler,bestttt

tq juga kak siti jenguk blog neh :D

KaCaNg87 said...

nk tgok2..tp kne ad feel dl..ngeh3

waaah..momo sgt glamer mlm td..asyik kuar meja dye je dlm skrin mse diner smlm..jeles3:))

rossoneri said...

waaaaaa gila maluuuuu..dah la pakai simple gile cam tu je...nyesal amek meja tu,ingtkn sbb sng nak keluar dkt ngan pintu, xtau la plak ada kamera situ

Fafa Rafa said...

fara nangis kot baca post ni..
tanx kak ena sweet! :')

rossoneri said...

lor,org nak bagi dia gelak, dia nangis plak

FNSyareena said...

Eh, Hana Yuri Dango superb best! :) superb punya superb bestnya! haha :)

rossoneri said...

heheheh, kan kan besttttt..dari drama sampai ke movie best