Saturday, November 27, 2010

Novel yang baru lepas baca...

Dah lama aku tak baca novel baru...
maklumlah, kekeringan duit poket dan bank..
Jadi, ni lah novel terbaru aku habis baca...
5 Tahun 5 Bulan, hasil karya daripada Hlovate
Gaya penulisan dia memang selamba...
Tapi, kalau nak buat penulisan jenis selamba, jenis2 lawak jenaka...
pastikanlah orang lain faham...
dia punya lawak, lawak doktor..habis semua istilah doktor dia guna..
Novel ni jenis info+selamba...
tapi bagi aku, Bagi Aku lah kan...tak berapa nak menjadi sangat lah..
aku teruskan baca jugak sampai habis..
sebabnya?

  • sebab bukan jiwang2 terlebih jiwang. sweet2 gitu.
  • tak melarat2
Yang menulisnya pun seorang remaja, sasarannya pun untuk remaja, jadi sesuailah untuk remaja..
Aku bukan remaja lagi..mwahahahah oh no!

Kisah Johanna yang buat kerja sambilan jadi pembantu rumah ...
Dari situ bermulalah kisah Johanna dan Along serbia nih (lupa pulak nama dia haha)...
Masing2 suka sama suka, tapi masing2 takut nak luahkan perasaan..
dan juga keliru dengan perasaan masing2...
Johanna ni pulak sambung belajar di UK...
Maka, main2 tarik talilah mereka berdua nih..
alaaa macam biasalah kan, korang pun tau lepas tu apa jadi..



Aku suka baca novel selamba macam Ahadiat Akashah (karya dia yang lama2 dulu, sekarang aku kureng sikit)
Aku suka baca novel berinformatif macam Ramlee Awang Murshid...
Jenis sastera tuh, aku teringin nak baca, sebab kawan aku ada bagi cadangan buku2 sastera yang best.... cuma, tunggu aku kerja dulu..hahah..

p/s: broadband kadang2 sangatlah 'macam siput'...oleh itu, tolonglah blog tu jangan berat penuh dengan widget, kalau guna streamix, aku memang tak kisah blog tu penuh dengan widget2 siap berlagu gitu..

oppsie, boleh pulak aku autopost tanpa sinopsis novel ni hahaha..thanx to Nick sebab bertanya..

11 Masuk GoaLLLL:

Fariq said...

ouh sy xminat nobel,,
skip trus ke bhgian komen,, heheh

NICK IRFAN said...

nocel tu berkisar tentang cerita apa?

Zairie Husin said...

jiwang jugak sis nie.. kehkeh

rossoneri said...

fariq, hahahaa..okey

nick,hehe lupa plak nak letak..tu baru edit..

zairie,hahaha xadalah jiwang mana..tunggulah kamu tu dah besar lagi 3 tahun, silap2 ley jadi mat romeo

Heidi Shafiq said...

dah 10thn x bc novel..

mier@merr said...

da lama kot bc..tp bc yg e-novel punye...copy kt mmbe..

siyes best..da bc sume kot siri dia,,

Hellioz said...

jap
hlovate ni best sgt ke?

FaTiN said...

dah baca ! best ! suke la along tu . hehehe . tapi x rasa ke cite ni tak berapa realistik ? somehow aku rasa camtu , tp ape2 pun , thumbs up !

Fakhrur Razi berkata said...

owh bgus nyer kau
hahaha
aku try bce versus
sbb ramai org ckp best
sama juga xsebati sgt dgn aku
phtu aku tros stop baca
(nasib baik tu novel kwn aku =.=)

ps: gaya dia tlis mmg sntai cuma mngkin aku ni pmls skit nk baca novel kot
huahua

rossoneri said...

heidi,heheh mesti bz ni sampai xada masa

mier,baca ni pun sbb adik yang beli..

hellioz,kalo xkisah baca novel remaja,kamu akan ckp best lah..

fatin,mmg pun xrealistik..too perfect..

fakhrur,hahaha ko kena ada mood rajin kot, baru ko leh habiskan baca novel

hans said...

wah
minat baca novel?
bagus

P/S : Jika Followers Blog Ramai Adakah Duit Nuffnang Blogger Itu Banyak?

P/S : Gua Nak Tanya Pasal Dr Rozmey, Rayyan Fantasi, Endhiran, Aarif Lee Dan Bruce Lee