Saturday, November 13, 2010

Mary Stayed Out All Night

Drama korea terbaru lagi...
Aku memang tak sabar nak tengok cerita ni..
Mary Stayed Out All Night..
sebab ada Pelakon yang aku suka..
Jang Geun Suk
(Ala mamat dalam cerita You're beautiful tuh)
dengan heroinnya Moon Geun Young 
(aku suka tengok dia comel macam Inoue Mao,dia pernah berlakon Cinderella's sister)
Jang Geun Suk berambut panjang dalam cerita nih..
Terus jadi mamat Cun okeyyy...
Nasib baik heroin cun..kalau tak overshadow pula, nanti kesian heroin...

Drama ni mengisahkan...oh well...sama lah macam cerita drama korea yang lain..
Hahah..
  • Ada keluarga miskin dan kaya
  • Masalah kewangan
  • Bapak kena kejar dengan si Pemungut Hutang
  • Hero pula gaya berlagak. Macho
  • Heroin kena buli dengan hero
Tadaaaa...itulah ceritanya...hahaha
okey okey..
Kisah seorang gadis bernama Mae ri,
bapanya kena kejar dengan si Ceti2 nih..
Barangan dalam rumah dia habis kena bayar untuk hutang..
itu pun tak cukup lagi...
Nasib dia memang malang lah...
Lagi bertambah malang apabila dia berjumpa dengan Mamat rock macho tapi kusut nih..
Mamat ni dah lah kuat minum arak, tak ada rumah...

Lepas tuh, pada masa yang sama bapak perempuan ni terjumpa kawan lama..
kawan lama dia ni kaya gila..
kawan dia ni ada anak lelaki macho gaya cool...
disebabkan nak tolong bapak Mae Ri ni, kawan dia sanggup suruh kahwinkan anak lelakinya dengan Mae Ri nih..
Tapi Mae Ri tak nak kahwin...
So how???...

Drama ni baru episod 2...
Lagi berabad nak habis..
Biasanya aku tunggu sampai drama tu habis kat Korea..
Baru aku tengok..

ingat x mamat ni?yang berlakon drama Coffee prince tuh. Dia pun ada dalam drama nih

18 Masuk GoaLLLL:

mahira oya said...

oo..baru cite2 psl cite nih..

ardinihumaira said...

lom tengok lagi.. whooaa encumnya :D

NICK IRFAN said...

wah! drama korea byk yg best2 kan?

rossoneri said...

mahira oya,heheh dah tengok ke..

ardinihumaira,tengoklah..ley tengok online kat dramacrazy.net

nick,hehehe ada certain yg best boleh lah layan..

sabree hussin said...

Mesti terer guna bahasa Korea ni

rossoneri said...

sabree hussin,eh tak lah.tengok drama tuh ada substittle..hehe

Anna Boleyn said...

hahah mamat cun. tp citer korea ni jln citer sama jer kan. huhuh

Emilia Emira said...

cite br rk?kene pegi cari neh..haha

Fariq said...

huloq2 la skit cite2 korea ni..
fariq pon minat gak ni..

rossoneri said...

anna,memang pon.kita kalo tgk drama korea pun,kena tgk pelakon dulu. jalan cerita jarang ler menarik..

emilia,a'a baru.baru je 2 episode tayang kat korea..

fariq,haaa nak huloq cam no, kita pun tgk online ni je ha

Tomato Gurl's Life said...

ciktom suka cerita you'r beutiful n coffee prince...skang tgh tgk cerita myfairlady..hihi ;)

rossoneri said...

tomato, oh cite my fair lady tu kita dah tengok, bestttttttttt sangat.. kelakar kan

natasha MDG said...

akan mendownload cite ni. jang geun suk kyopta!

Balqees Amanda said...

haha dah tengok sikit cter nih..syonok2!!

aliesha kirana said...

tak suka Moon Geun Young!!!

Anonymous said...

kenapa la kat malaysia tak hero cam nie

yuzukey said...

aku rasa cite nie la paling best.hero pun bleh tahan.cuma.................

Anonymous said...

ade sape2 nak share cite korea tak.aku nak sangat tengok GD lakon