Friday, November 26, 2010

Apabila Laptop sudah 'dicuci'

Sebelum ni laptop aku ni rosak kenalah format...
Habislah semua file-file aku, drama, lagu, movie dalam laptop nih..
Sekarang Laptop ni dah okey..
Tapi terlebih 'bersih' pulak lah kannn...
Nak menangis tengok betapa bersihnya isi kandungan Laptop nih..
MySpace

Maka, terpaksalah aku download apa yang patut...
  • Ccleaner tak ada. Penting nih. senang nak cuci 'cookies' nih.
  • Winamp. Macam manalah benda ni pun tak ada, mesti kena ada nanti nak tengok cerita senang. hehe. ye lah, kalau website seperti AZNV.TV tuh, perlukan Winamp ni kalau nak tengok cerita.
  • Lepas tu aku selalu download lagu/video kat Youtube. Jadi, kenalah download DVDVIDEOSOFT. software nih memerlukan 'Adobe air' dulu. 
  • Dan aku download viikii.net plug-in untuk memudahkan tengok video kat website viikii.net itu.
  • Aku kena install balik Printer Canon punya software. (yelah, nanti aku nak print cam ne). Pastu aku  install Adobe Photoshop (walaupun aku tak adalah berapa nak guna benda ni.cuma aku suka godek2 je)
  • Satu benda ni aku nak install. Dalam Laptop aku tak ada Game??? how come???Game sape aku nak cekup nak install nih.
Senang cerita...
Kerja aku ni memang tengok cerita online je kan...
Kebanyakan website aku tengok tu banyak Drama Jepun/korea..
Variety show pun ada okey...

p/s: Rupa-rupanya modem streamix aku rosak. boleh pulak kan. Tak tahu nak cakap apa dah ni. Ini pun pinjam Broadband kakak. alaaaa dia kan selalu penat jarang guna internet eheeeeeeee...

13 Masuk GoaLLLL:

Cik Liz a.k.a Leza said...

my laptop pun baru jer kuar wad...uhu...

Frodo Baggins said...

bley donwload stry maria ozawa x?
ehkekekekkeke

rossoneri said...

liz, mungkin skrg ni musim laptop kat hospital kot..

frodo, nak ke?hahaha

mier@merr said...

br nak anta laptop msuk spital...virus2 chenta...huhu

Fariq said...

nak download vid kat utube xyah ssh2 nak pkai sopware,, masuk je kat file2hd.com then tarok link kat situ,, pastu donlod la smpai lebam

eiela said...

huhu sama la, aritu saya pun format jugak memang bersih lah, kat D pun'clean'. rasa mau nangis je.. nih pun ngah pening nak cari software printer, nak install balik. =(

Latest Entri : Hati-hati Dengan Penipuan SMS

Zairie Husin said...

sis.. jangan terlalu format sangat.. nanti leh lappy leh jd lembab.. :D

p/s : jangan lupa bg lappy mkn ubat ye.(pakai anti virus.. hehe)

NICK IRFAN said...

huh! semua hilang! gerun plak sy dgr sbb sy pnya laptop pun selalu hang tp x format pun sbb takut byk file2 penting hilang..

hamzah ian said...

sedih tul ko ni.. laptop gua lembap nih.. grrr

mie said...

hampir2 mencuci laptop...
tapi dapat diselamatkan..
ehheee

rossoneri said...

mier, mmg skrg ni musim laptop sakit

fariq,suka guna software tu sbb ada macam2,boleh edit video/convert vid to mp3...

eiela,tu lah kalau boleh nak elak format2 nih..tp nak wat cam ne,laptop ni mmg dah xley bukak

zairie,dik,ni 1st time format stelah 3 tahun guna,nak wat cam ne,laptop ni mmg xley bukak terus

nick,tu psl kena jaga2 dgn virus/malware sgla jenis.kalo x,habis

hamzah,lembap tu sama ada byk beno software/vid/file,atau ada virus tuh

mie,syukur lah..

Anzur Anuar said...

jgn kerap format sgt. takut lappy gelong nanti. hehe.

Entry terbaru: 10 Jualan Terbaik Video Games 2010

Fakhrur Razi berkata said...

huahua mmg seksa owh kalau jdi cmtuh
sekarang pun nk kena simpan semua dlm hardisk
apa2 hal nnti sng skit ;P