Friday, November 19, 2010

Merentasi Masa

Kalau tengok cerita Mat saleh kan dorang suka buat kembali ke masa lampau..
atau ke masa hadapan..
dan boleh betulkan kejadian yang dorang tak nak atau..
boleh tahu apa yang terjadi masa hadapan..
(macam filem back to the future tuuu)

Kenapa nak betulkan kejadian masa lampau..
sebab kejadian masa lampau yang menjadikan diri kita sekarang..
kita tak boleh lari dari realiti...
u can dream u can go to fantasy world,but u have to face it, u are IN reality..
dan kenapa nak tahu masa depan..
besar kemungkinan bila kita tahu masa hadapan,
kita tak akan berusaha untuk menjadi ke arah diri masa hadapan tu..
dan bukan bermaksud jika masa depan kita baik..
jika kita tak berusaha, adakah masa depan kita akan kekal baik..
(tengok Doraemon sudah)

aku paling benci perkataan 'menyesal'..
bagi aku tak perlu menyesal sebab benda dah jadi pun..
Jadi belajarlah dari kesilapan..
kesilapan yang kita buat tu lah yang menjadikan diri kita lebih berpengalaman kan...

Jadi, tak payahlah nak buat Mesin Merentasi masa tuh..



Ni siapa ni gatal pergi masa lampau balik..
dah la tu siap bawak handphone...

hehehehe itu video diambil ketika pengambaran Charlie Chaplin..
untuk melihat orang ramai yang berada sekitar pengambaran Charlie Chaplin..
bacalah komen2 kat Youtube tuh kalau nak tahu lebih lanjut..
Click sini funkenstein jr youtube.
banyaklah spekulasi pasal benda nih...heheheh rasa kelakar pulak..

11 Masuk GoaLLLL:

Fariq said...

oo.. sokong 2..
tgk doraemon sudh la kn..
pnh bce n tgk vid psl charlie chaplin 2,,
xslh kite mnyesal,,
tp jgn ulang lg sudh la..

FaTiN said...

aku suke kenang benda2lampau . macam mana pulak tu ek . hehe

rainoserez said...

masa lepas adalah masa lepas, baik ke buruk ke.. tak mungkin kita dpt ubah

apa yg penting adalah masa dpn, yg kita masih berpeluang menentukan arah tujunya

buang yg keruh ambik yg jernih, aku setuju dgn en.fariq.. tak salah kita menyesal, cuma jgn diulang lagi sudah lahh, kalau tak, menyesal pon tak guna :p

maCy said...

hak3.. tomey~

um, macy ase xyah back to the past, jdkn the past tu pngjrn pn ckp ye dak~

Tomato Gurl's Life said...

mmg comey kan macy..cik tom pun kdg2 pernah gak menyesal..tp skang berusaha utk elakkan perasaan tue..sbbnya apa2 yg berlaku tue kita yg wat keputusan..so aceppt dan berusaha utk yg terbaik!

tenkiu vote cik tom..luv u! ;)

NICK IRFAN said...

org dulu2 ada nset ke? agak misteri jgk.... sapa pmpuan tu?

Fakhrur Razi berkata said...

eh zaman tuh mmg xde org pakai henset ker?
hahaha misteri2
ak pun nmpk mcm dier garu kepala juga

rossoneri said...

fariq,kita sendiri mmg xsuka perkataan 'menyesal' tu bagi kita kalo kita ckp 'kita menyesal'.. kita akan rasa lagi down..heheheh

fatin, heheh suka kenang tak po lahh..

raino,yeahhhhh...tapi aku still benci perkataan tuh..

macy,hehehe apa yg comel tuh...haha

cik tom, charlie chaplin ke comel?haha

nick,time ni tahun 1928, xada hp xada walkie talkie..jd mcm2 lah org buat andaian

fakhrur,time tu lom ada hp lg..hehe mula2 pun pikir cam tuh,tp tulah xkan dia ckp sorang2

Balqees Amanda said...

yup..tak suka jugak menyesal2 nih..sebab kena pikir baik2 dulu b4 buat something kan..

Anna Boleyn said...

emm.menyesal tu boleh. tapi jangan lah melebih lebih. Kena accept the fact and belajar dari kesilapan tu. :)

NICK IRFAN said...

rasanya wujud kot mesin merentasi masa...