Friday, October 29, 2010

Sape nak hadiah free dari Paris? =)

Eheeeee,
aku masuk contest nih,
dari blog nadiafarahida(click2),
hadiahnya merupakan barangan yang didatang khas dari Paris gitu...

Aku tertarik nak masuk contest ni,
sebab tiba2 aku teringat masa aku belajar bahasa Perancis,
sekejap je pun belajar, tahap 1 je..
hahahaha..tak sanggup ah...
Aku rasa down gila kot belajar bahasa nih..
Asyik ponteng kelas je keje aku..
Tapi Assigment tetap buat okeyyy...
Apa yang susah sangat sampai aku down...

  • Tulisan tak ada apa sangatlah yang perlu nak belajar pun kan. Cuma yang peningnya nak menyebutnya, aku rasa nak tercabut tekak aku nih, dengan sengaunya lagi. nak tersembur2 aku bercakap bahasa ni. 
  • Terus terang aku cakap, aku tak biasa dengan bahasa ni. aku main amik je. sebab aku rasa bahasa ni tak susah sangat(kononnya). 
  • Aku memang tak minat pun bahasa ni. lepas tu aku kelam kabut nak mencari sumber inspirasi, nak bagi telinga aku ni biasa dengar dengan bahasa Perancis.Bila listening exam tak adalah terkejut monyet.
Pengajaran yang aku dapat ialah,
Janganlah gatal2 nak amik bahasa yang anda tak biasa sebagai elektif untuk kos anda..
Nanti ada yang merana kalau pointer jatuh...
Kalau tak minat pun bahasa itu, at least telinga tu dah biasa dengan bahasa tuh..

sepanjang aku belajar bahasa Perancis ni,
ada satu web tu aku selalu belajar kat situ
belajar bahasa Perancis (click)
Lepas tuh, aku ada tengok Filem Perancis yang best...
Hellphone, Les choristes
(Dua2 ni, lakonan Jean Baptiste Maunier yang Hot tu)
lagi satu cerita Amelie, cerita ni pelik, tapi lagu sedap..

sebelum aku tersasar lebih jauh...
Aku nak kena tag untuk contest nih...
Maaflah ye daku tag kamu2 ni
Adeq fara, Zairie, Anna Boleyn
heheheheheheh

Berikut merupakan syarat2 contest ini..

1. buat entry "Sape nak hadiah free dari Paris? =)" 
dan letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke blog 

2. dan jgn lupe, letakkan gambar ni skali kat side bar blog korang 
dan link kan terus ke entry ni ye.

3. menjadi follower blog nadiafarahida.

 4. tag 3 org blogger 
lain dan pastikan dorang tahu bahawa mereka telah ditag!

5. dan akhir sekali, 
jgn lupe tinggalkan name dan link entry penyertaan korang kat 
kotak komen entry "Sape nk hadiah free dari Paris? =)" ni ye.

p/s: ponteng2 kelas perancis pun, tetap dapat A- mwahahahah..







6 Masuk GoaLLLL:

Zairie Husin said...

wah.. menarik nie.. leh request x hadiah dia?? nak sign terry henry.. hehe.. x pun samir nasri.. kehkeh

darkbatman said...

gudluckk yer..ramai masuk contest ne.. hehe

Anna Boleyn said...

opocot! kena tag lerr. heheh thanx ros.. soneri. insyaALLAH, kalau anna sempat anna join yer. btw, good luck! klu menang share hadiah ey. hehe :p

Fitrihadi.com said...

gudluck cik rina! :)

Tomato Gurl's Life said...

good luck!!

rossoneri said...

zairie,ahaha pegi mintak kat tuan empunya blog contest tu ha..

darkbatman,hehe untuk membanyakkan entry, join je ler mana2 contest hehe

anna,heheheh,saje tag anna

fitri, thank u :D

tomato, thank u :D