Sunday, October 17, 2010

Ac Milan 3-1 Chievo (7 & 70 scored)


Pagi tadi pada pukul 12 tengah malam di Malaysia..
telah berlangsung perlawanan serie A antara Ac Milan melawan Chievo..
barisan pemainnya seperti berikut...

Ac Milan: Abbiati; Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Ronaldinho; Pato, Ibrahimovic.

CHIEVO: Sorrentino; Frey, Andreolli, Cesar, Mantovani; Bentivoglio, Rigoni, Constant; Bogliacino; Pellissier, Granoche.


aku sempat tengok selepas gol pertama dari Pato...
(terlepas gol Pato yang pertama)..
Tapi nasib baik dapat tengok gol kedua Pato...
Gol ketiga pula dijaringkan dengan cantiknya oleh Robinho..
dia dengan penuh yakin berdepan dengan penjaga gol, berpusing sedikit, kemudian GOL!!..
dia kan berkeyakinan tinggi dan agak berlagak sedikit...hahaha
(nasib baik kau dah jadi Milanista)
Pak Berahim (Ibrahimovic) agak kurang bernasib baik dalam menjaringkan gol...
Tapi dia tetap the best..tak apa Pak Berahim, perlawanan seterusnya you're going to own them!
Abbiati pulak sentiasa Gempak!
Dia dengan tenangnya mempertahankan Tiang gol itu, menepis segala bola2 yang menghala laju...
(cuma terbolos satu pula)...

Tapi, haish pemain Chievo ni saja je tau asyik2 tendang kaki Thiago Silva...
korang ingat korang cederakan dia Milan tak ada pemain pertahanan lain lah
(Hey bonera ada tau)..

apa2 pun, perlawanan ini BEST!
MySpace

p/s: aku baru tahu, Pato dah kahwin rupanya....sedih sedih..
 MySpace

3 Masuk GoaLLLL:

NICK IRFAN said...

AC MILAN memnang ke? wah! eh! dia dpt pintas x pendahulu liga?

mahira oya said...

jgn la sedey2..

rossoneri said...

nick, tak, no 2 je..1st lazio..

mahira oya, okeyyyyyy hehehe