Friday, January 21, 2011

Rasa nak sakit jantung lepas tengok nih..

Tengok cerita apa lagi...
Khurafat lerrr...
Filem ni memang fokus untuk Seram dan menakutkan penonton..


Kisah sepasang suami isteri,Johan(syamsul) dan Aishah(liyana Jasmay) yang sering diganggu dengan makhluk halus ini...
Anna, bekas kekasih Johan sering mengganggu Johan kerana dia tidak dapat menerima kenyataan,
Johan telah meninggalkan dia dan berkahwin dengan Aishah...
Perilaku Anna itu menyebab Johan merasakan, mungkin Anna yang menghantar 'benda-benda' itu..
Betulkah?...sila tengok sendiri..

Komen aku..

Filem ini terlampau menekankan eleman seram, sehingga lupa pada Plot cerita yang hambar, Skrip yang hambar sehingga watak tidak berkembang dengan baik.
terdapat adegan tidak logik sehingga satu panggung gelakkan adegan tersebut. Antaranya, waktu malam, dalam hospital, dalam bilik pejabat, boleh pulak pasang lampu meja je.
Ok,ini bukan salah filem ini, kerana terdapat budak2 dalam wayang tuh yang jenis suka buat bising, buat lawak sampai satu panggung dengar. Aku asyik gelak je, nasib baik korang buat lawak masa cerita ni, cuba kalau cerita Harry POtter, memang ada yang kena maki. Ada ke patut, masa tengah sunyi2 seram2, dia boleh terkejutkan kawan dia, kawan dia melatah 'Oh B*** Kau', satu Panggung gelakkan dia.
Tak pernah aku tengok cerita hantu, dia kendong mayat berkapan, sakit jantung aku tengok haha
Yang pasti disebabkan budak2 ni dok menjerit..
Lagi bertambah Sakit jantung aku dengar,
dengan sound effect terlebih kuatnya..

 p/s: pictures credit to google, sorry accidently closed the tab, forgot the link.
p/s: Syamsul, mengarah je lah, tak payahlah berlakon, Liyana Jasmay tu berlakon punyalah elok, nampak beza dengan Syamsul. wawawa
p/s: cik tom, Blockquote dah jadi, weeee

Kesimpulannnya :DIsebabkan ramai yang tanya
Seram + Menakutkan =5/5
Plot cerita = 2/5


24 Masuk GoaLLLL:

nub said...

owh baba kau!!


hahahaha

echah mashuri said...

perghh..smpt mlatah lgi org tgk cite..heeee..xdapek la nk tgk sbb klate xde wyg.:)

maCy said...

ecece. komen kemaen. kekeke

na tgk!

rossoneri said...

nub,hahahah

echah,eh,kota bharu?

macy,ohh tiba2 nak jadi pengkritik part time filem melayu lalala haha

Lelaki Ini said...

dah tgk!
pada aku sgt2 besh!
hehehe!

Lovely Bella said...

aku tak leh aa tgk cite2 seram nih.. aku rase stressS!! aaaaaaa

TunTeja said...

hahaha..nak tengok!!!!

oya said...

best ke x sebenarnya ye

Raji berkata said...

oh silap pilih timing msuk wayang je la nih ;D
aah ak ttaw overall dia best ker?

sugar2 kapas strawberry said...

at least cite ni ok cket kot dr damping mlm

Kalamhati said...

takmo tengok!..hehe

rossoneri said...

oya dan raji..
dari segi keseraman 5/5
dari segi Plot cerita 2/5

Fitrihadi.com said...

memang takkan gi tengok sebab saya penakot hahaha

kiwi said...

haha..dh tgk dh...kwn kiwi siap dtg blik lg nk tumpg tdo..dia tkot tdo sorg2

hana said...

haha..
ksimpulnnye cite nh bes ke x ???
hahah
kalo x bes x nk tgk la..
=D

anamizu said...

mmg rmia yg ckp seram GILE!
sipbek x jd gile je..hahaha
cik ana nk tgk gak..tapi kene bwk bodyguard skali..ngee~~

recent post : |ikan unik|

rossoneri said...

sugar2,kwn kita pun kata damping malam xbest...

kak kalam,xyahlah kak..nanti akak pengsan haha..

fitri,hahah better jangan..

kiwi,erk kita pun sepesen macam kawan kamu haha,cuma xada org nak tido dgn kita..sedih,last2 bawak laptop temankan tido

-[miracle]- said...

haha. bebudak tuh bosan, dats y buat kawan die melatah. wee~
so kesimpulannya, tamao tengok. takut =="

Fariq said...

adeh,, taktau nak komen pe,, byk beno review psl benda ni,, next,, :p

NICK IRFAN said...

cte ni 100% seram ke? atau diselitkan elemen comedy?

rossoneri said...

Nick, 100 percent seram, xada lawak langsung...

NICK IRFAN said...

wah! biar btol? sy ingatkan cte dia mcm ngangkung dan jangan pandang belakang congkak sbb selitkan lawak yg ni 100 smua seram! ni yg best nk tgk ni....

Imran nyambek said...

gua takut

Catherine- said...

aku tgk citer nih time org dah kurang tgk...jadi feelnyer mmg macam haremmm....sakit semua sendi

betul ckp ko, part hospital n pejabat gelap tu..mmg aku gelak!