Tuesday, January 18, 2011

Hammer Session...complete!

Disebabkan kelajuan internet tidak memberangsangkan..
al maklumlah sekarang musim sejuk di Malaysia...
Hari ni panas seciput...
Bolehlah menghabiskan drama jepun Hammer Session ini..
Walaupun hanya ada 11 Episode tapi jenuh nak habiskan...

Drama Jepun Hammer Session ni sudah ditayangkan tahun lepas..
Drama ni Sebijik macam cerita GTO...Great Teacher Onizuka..
Tau kan drama jepun tu cukup famous kat Malaysia nih..
Disebabkan persamaan itu aku pun tengok lah...
hehehehe..sebab drama ni lawak tu pasal aku tengok..

Bezanya, Otawa merupakan seorang penipu yang diburu polis..
Meskipun dia Penipu,tapi dia menipu duit orang2 kaya dan bagi pada orang miskin...
ketika melarikan diri daripada polis, Otawa dan seorang lagi penjenayah tiba di sebuah sekolah..
dan mereka ternampak seorang cikgu sedang membakar sekolah..
Mereka berdua cuba menghalang..
Kebetulan pengetua sekolah nampak kejadian tersebut dan membawa mereka ke pejabat Pengetua..
Polis yang mengejar Otawa itu tiba di sekolah tersebut...
Dari situ lah, Pengetua tersebut tahu Otawa adalah Penjenayah penipu...
Tapi pengetua itu tertarik dengan Otawa dan yakin Otawa dapat mengubah sekolah tersebut..
Pengetua itu menipu polis dengan mengatakan dia tidak kenal lelaki tersebut...
Maka, bermulalah misi Otawa menyamar sebagai seorang guru yang bernama Hachisuka...

Seterusnya sila tengok sendiri ya...
Drama ni ada hentai/pervert sikit hahahh..ala macam GTO gak..
Para pelakonnya ialah Hayami Mokomichi
mamat ni pernah berlakon Zettai Kareshi, Gokusen 2.kulit dia gelap kan, ada yang cakap mixed filipina, tapi dia tak mengaku..entah..credit
pastu ada Shida Mirai, budak kecik tu pernah berlakon seigi no mikata dan shokojo seira.
dan heroinnya Higa Manami,walaupun tak secantik Nanako,tapi bolehlah.. credit
Budak2 sekolah lelakinya pun kacak lohhhh..hahahah..

p/s:tak tahu nak tengok cerita apa. try layan Nagareboshi, tak masuk dalam jiwa ah. Dream High pun tak best, kualiti gambar drama tu kureng, low budget apa...lalalalaaaa..ingatkan gempak macam hana yori dango ke...

9 Masuk GoaLLLL:

nub said...

uiyh awat aku xpena taw lagi pasai cit ni haa??

adehh

Fariq said...

mcm menarik je,, tapi cite GTO pon tak penah tgk lagi,, huhu

Fara Wani said...

hayami mokomichi!! suka time dia berlakon dlm zettai kareshi. then brother beat.

oh kena tengok ni! :)

epaa chenta said...

nmpak mcm menarik ! hehe

Woofer Storm said...

apasal ppuan suka cite2 mcm ni ea??hehee

nora said...

aku suka tul la mamat kulit gelap2 ni, aisyhhh
(tetiba baru rase cm takde kne mengena ngan ko nye entry ;p)

maCy said...

mamat tu blakon dlm cte zettai ape ta. besh2~ uwaa na cte jepon!

aleen aiden said...

11 episod je?klo indon 11o episod pon blom cukup nak bwat 1 drama besiri.agaga~

NICK IRFAN said...

menarik cte ni! ada main kat tv x?