Thursday, March 17, 2011

Tengok cerita Hangat..

Cerita apa lagi kalau bukan Hikayat Merong Mahawangsa..
Mwahahaha..
Aku tahan diri aku dan kecemburuan yang membuak,
bila tengok blog orang lain review filem nih..
Kali ni aku dah tengok, dengan kepala weng-weng masuk dalam panggung..

Korang pernah tengok filem The Lord of the Ring dan 300 tak?..
Ha, macam tu lah lebih kurang..
Gempak weh...
Mula-mula aku ingat, kebiasaannya, Filem sejarah ni agak serius..
Tapi filem ni awal-awal dah lawak...
Merong (Mamat ketaq nih) dan Marcus (Cute weiii)...hahaha
Suka gila kot aku tengok dua orang nih...
Ayat Merong awal-awal pada Marcus..
"Why u wearing skirt, man" (sambil mata terpandang bawah skirt)

Walaupun memanglah tak logik orang Roma zaman tuh cakap English kan,
Tapi kita abaikan je lah part tuh..hahaha
Skrip cerita ni pun gempak..
Filem sejarah kan..kalau tengok cerite zaman P.Ramlee pun skrip dorang pun gempak..
Jadi kenalah gempak kan..
Ayat baru: "Mengintai di bawah tudung sajimu"
mwahahaha...rasa nak lempang je..

Ini cerita sejarah ye, kalau tak sedih Itu bukan sejarah namanya..
Kakak aku kesedihan..hahahaha kesian..
Sinopsis cerita nih?
Korang boleh baca kat web KRU(Click here)
Oh, Marcus!! Comel!! Mat saleh mana ler dia cekup
KRU cekup dari Britain, of course.
Gavin Stenhouse,
Sebaya dengan aku..waaa boleh lerrr 
Sharifah Amani jangan kacau okey
mwahahahaha
 Rating: 5/5



P/S: Uya, jangan bagitahu pika tau..hahahaha syhhhhh

19 Masuk GoaLLLL:

Raji berkata said...

hahahah klakar2 ;D
Merong cam perangai gila2 skit tapi der lah penyeri movie nih..
eh ak tak pasan syarifah amani blakon jdik ap? o.O

echah mashuri said...

huhuh...orang rome zaman dulu guna bhsa pe rina?

Kalamhati said...

nak tengok gak!!lum tengok lagiii..huhuhu

Rina Rossoneri said...

Raji, eh amani tak berlakon dlm nih.. cuma masa search pasal Gavin tuh, tiba2 ada gosip dgn amani..

echah sayang, latin..

kak kalam, asyik bz je ada masa ke nak tgk tuh hehe

rainoserez said...

rina,
marcus ke merong..?
ker.. yusry?
hehek..

Rina Rossoneri said...

raino sayang,
MARCUS!!!!
hakhkahka

cik aiLebiu said...

perati je sana sini dok review filem ni T___T

Shamsuddin Amin said...

best kan...
mcm nk tgok skali lg...

puteraduyong said...

memang tak menyesal tgk citer ni...

padin said...

belum berpeluang nak tengok lagi, huhuhuu

skandaLdariLangit said...

sempat lagi. hahaha

make sure dia suke tgk bola ok?

aliesha kirana said...

waaa! nak tgk!! nak tgk!! waaa!! xsmpt tgk lg. sobss!

TunTeja said...

omaigoooooooood !!!! nak tengokk!! jelezzzzz-.-

Farhan Zulhusmi said...

apa maksud mengintai dibawah tudung saljimu???hehehe......
serrius ke best???seronoknya...bilalah dapt peluang tengokan...teringin rasanya.....emm

diana said...

siap pesan kat syarifah amani tu..
jangan risau..
dia cuma ada tulang saja..
hahhah

aLieF si Muncung ManiS said...

okay...sekarang ni alief rasa,alief sorang je yg tak tgok lagi citer ni..sbb kat tmpat alief study(kelantan)tak ade cinema..huhu..trpksa donload dari tenet je..huhu

Mr. Swift said...

Ahahaha, oh sebaya eh?
Hurm try la adjust tengok.
All the best! ;p

NICK IRFAN said...

teringin la plak nk tgk cte ni jgk

Bro Fit said...

belum tengok lagi. takde teman :(

- Fitrihadi.com -