Thursday, March 10, 2011

Diari semalam..

Pagi-pagi sudah bersiap dengan ayunya,
berbaju kurung, berkasut tinggi 2 inci.

Pergi ke stesen LRT,
Oh,Tidak. Keretapi rosak..
Maka, apabila keretapi beroperasi seperti sedia kala..
Kali ini semua keretapi penuh..
Memanglah banyak keretapinya,
datang selang seminit, tapi semua penuh..
Minah yang berbadan lebih besar dari aku, yang entah mana datangnya,
Tiba2 meluru ke depan,menghimpit nak masuk
keretapi yang padat macam Sandwich Subway itu...
Aku pun ambil inspirasi dari minah itu..untuk menghimpitkan diri..
Apabila dua jejaka yang besar sekadar memandang,
aku yang masuk mengecilkan diri di ruang kecil itu..

Pergilah aku ke temu duga ini...
"Kenapa tak nak bekerja saja di rumah, kan bagus. Dapat save duit, tenaga. Tak payah susah2 naik train"
"Itu yang positifnya"
"Negatifnya?"
"Tak ada sosial life.Kalau terus macam ini,sampai bila tak kahwin.Dahlah tak ada boyfriend'
Meledak dia ketawa...

Balik seperti biasa ke rumah..
Kali ini balik naik bas,
Bila dah sampai kenalah jalan kaki..
Takkan nak jalan kaki pakai Kasut tumit tinggi 2 inci itu kan..
Dah lah jauh..
Aku yang sudah siapkan awal-awal SELIPAR dalam beg,
Lalu menukar kasutku dengan Selipar itu..

Bayangkan, pakai baju kurung, tudung, dah ayu,..
Sekali SELIPAR...
Buat pertama kalinya tak ada orang kacau sepanjang aku jalan kaki..
Mwahahahaha..

END of boring story,
Sekian..

17 Masuk GoaLLLL:

cik aiLebiu said...

haa point itu tersangatlah betulnya...keja dari rumah tp terpaksa ketepikan social life..klu dh jd housewife xde hal la kot..ni masih muda remaja eceh..

so interview ok kah?

Rina Rossoneri said...

cik ailebiu,hahaha kan kan..
inteview ok je,tapi xtahulah kan, dapat ke tak

bunga said...

hahah..

pakai baju kurung, tudung, dah ayu,..
Sekali SELIPAR..

itulah gaya bunga di luar..hahaha..

A.s.t.i.n.a said...

hahaha like tis.. like.. siyes ai like.. ai like tauu.. like..

Fariq said...

interbiu ape ni?? tak tau pun..

btw.. kang kite dah kawin tak yah la susah2 jalan kaki balik interbiu ye.. dok je umah masak utk ai.. hehe

ghost writer said...

lepas nih standby bawa sneakers jer Rossoneri,senang sikit nak kejar peragut.

kalau aku yang penemuduga ko n then ko jawab macam tuh..komfem aku amik ko keje..sangat santai..

ghost writer said...

lupa nak selit news:

AC Milan balik San Siro dengan tanpa jaringan..huhu

skandaLdariLangit said...

so how sayang?

suka bersocialize. tapi teta suka berdatng di lappy~

Gadis said...

Suke jawapan time temuduga tu..xleh imagine macamana penemuduga itu geli ati dengan jawapan kamu..huhu...

diana said...

"dah la tak ada boyfriend.."
dan lagi tu buat iklan..
heheh

aliesha kirana said...

hahahaa sgt kiut itu jawapan. sokong2! n pakai selipar dgn baju kurung pun teraamatlah comel! i loikee.. heeheh!

Raji berkata said...

hahaha ad social life kt umah gak
pergi lepak2 dgn makcik borak2 ngumpat2 rumah tangga org lain
hak2 =.="

asal laki tu tnyer cmtuh kt kau? adeh.. der ttaw ker skang ni perempuan pun dh byk kerja di sektor kerajaan hmpir sma dgn lelaki ;D
atau mngkin lebih..

ps: err slalu jer nmpk org pakai cmtuh o.O tpi bkn utk pergi bnder2 formal lah kot
hak2

The Crow Empire said...

Buat pertama kalinya tak ada orang kacau sepanjang aku jalan kaki..

Selalu ke kene kacau? koh3..

(^___^)

kiwi said...

x ske bile ketapi pnuh..huhu..tp kiwi kdg2 nk cpt selalu gk terpakai selipar ngn bju kurung..hihi

Wan Gerrard said...

pakai selipar pun ayu gak la :P

*cmne milan leh kalah lak ni ngan spurs. Gerrard sokong Milan~

|-sw33t-dream-| said...

wah....byk nyer peristiwa yg jadi..
betulke awak kata macam tu....dah lah boyfriend tak de..dasyat3x...

nora said...

cool ar jawapan ko
ada style laa