Monday, March 7, 2011

Kepala masuk angin.

Tahu tak rasa angin sejuk masuk dalam kepala..
pastu berkepul-kepul wap..
wap ni tak boleh keluar..
sebab tu namanya wap..

Inilah penulisan manusia yang menulis pada 235 pagi...

Aku baru dapat kerja terjemahan video bahasa Inggeris ke bahasa Melayu..
tapi kerja ini sementara saja..
Tak tetap,ikut projek..
Setakat ini minah/mamat Korea tu bagi bertan-tan video..
Sekarang aku rasa nak muntah..
(sempat jenguk blog sebab nak hilang rasa muntah nih)
Walaupun dia syarikat Korea tapi dia bagi aku video cerita US..
Korang faham sahajalah bahasa Inggeris US dan bahasa Inggeris British berbeza..
especially bila US dan mula keluar slanga dia..
Aku rasa macam bahasa alien..
Oh,jangan sangka aku hebat sangat 'English' ini..
Aku guna google juga..mwahahahah...
Tapi aku akui,aku hebat bahasa Melayu...tapi bukan sastera..
(apakah?)

Sekian,bebelan di pagi-pagi buta..
Terutamanya dengan gangguan Kucing aku yang baru lepas beranak ini..
Kucing,bila lepas beranak perangai dia lain sikit..
Manja bukan main..
Kalau kita tak bagi perhatian secukupnya,
Nanti dia meroyan...


Neil Patrick ini dalam cerita 'How i Met Your Mother',terima kasih pada Raji sebab ingatkan aku.
Mungkin Ghost Writer tengok dia dalam drama itu juga..
Itulah,patutlah aku macam pernah nampak mamat nih.
Tak tahu kenapa aku lagi suka dia dari Heronya..
Tun Teja pun suka juga kan..
Ara, Astina, Crow, Safatien, Tengok sajalah Beastly kalau mau,
Saya tak suka tengok wayang untuk cerita Romance Comedy yang typical...hehe
Dan Echah, Fitri...apa kata korang dua je pergi dating sama2..hahahah

Baiklah,kali ini betul-betul penutup..
Dan, Ac Milan Menang 1-0 Juventus..

14 Masuk GoaLLLL:

echah mashuri said...

pehh...u suruh i dateee uuu.HAHAH.eh tergedik pulak.sori2.erm.selamat menterjemah ye!chaiyok2:)

A.s.t.i.n.a said...

kah kah tibe2 dalam terjemahan dier kuar nama kite yang low profile ini.. ai laik... heh..

klakor penutup haihh.. potong kukus..

cik aiLebiu said...

syarikat korea? aiseh biasalah pantang dgr korea :P

camne leh dpt keja camtu? video utk apa yg dorg minta translate tu?

bunga said...

nak2..hehe..

NICK IRFAN said...

US dgn british mne lagi senang lograt dorg ni?

Raji berkata said...

aku lagi suka kalau dgr org cakap British mcm ala2 Maria greek dlm vlog tuh
hak2
tapi dgr jer la kalau ak sndri yg ckp mmg jadi cam english jawa lah =.="

The Crow Empire said...

Hebat nye. Cik rosmerry boleh translit kan bahasa dalam video? pergh..

Ape pun Man U kalah teruk semalam. sob2.. Tapi tetap lagi hebat dari Ac Milan k. koh3..

(^_______^)

Fariq said...

adeh.. rindunya nak masuk sini jumpa tuan rumah.. sori la malas nak komen psl entri kat atas.. cuma nak ckp rindu kat tuan blog ni je.. :p

skandaLdariLangit said...

hebat dlm bahasa melayu. haha. okay. setuju2 :)


bdw nasib ta translate sastera bi. peh. boleh mati!

cik aiLebiu said...

woow..ntah2 kbykan cerita klua tv tu translatornya kamu..bunyik cam best ni...

Bro Fit said...

woo sejak bila jadi date planner ni?? takmo ar haha

- Fitrihadi.com -

nora said...

ko keje ngan syarikat korea ke???
uiimaaiii syokkknyeeee

mesti puas ko jamu mata tengok mamat jambu korea kan, bestnyeeeeee

ENTRY HOT : Senyum ^_^

touya said...

terjemah video apa weh ?

maCy said...

cup.

kiss untuk gadis blogger.
flying kiss untuk jejaka blogger.

rindu kamu, kamu dan kamu.
teruskan usaha di arena ini.
maCy hilang tapi ada.

*salam sayang dari maCy*

:)