Thursday, March 24, 2011

Menyampah

Adik-adik yang baru lepas ambil keputusan SPM tuh,
mesti ramai tengah menyampah kan..
hahaha masa ni ler korang jadi artis..
Asyik kena tanya soalan yang sama je..
Aku memang tak boleh kalau orang asyik soalan yang sama..
(Sebab itu aku tak boleh jadi artis mwahahaha)

Kalau baca blog pun, ramai yang dah bagi nasihat kann...
Cuma satu saja aku nak cakap...
Tak payah fikir sangat pasal keputusan tuh..
Yang penting sebenarnya Pekerjaan dan Duit!

Tak kiralah korang menuntut ilmu kat mana..
Yang penting lepas tu kerja dapat Duit!..
Faham? Yang penting Duit!..
hahahah..
MUngkin ada antara korang bengang sebab keluarga bagi penekanan ke..
Tabahlah sikit diri tuh..
Siapa suruh tak belajar rajin2..
Kalau bab hafal dialog Korea sampai boleh cakap Korea, korang boleh je kan..
Kalau bab hafal nama pemain bola, sejarah Liga Bola, Presiden kelab bola, korang boleh je kan..
Tapi kenapa tak boleh hafal sejarah? Tak boleh lulus bahasa Inggeris?
Sebab korang tak minat dan tak berusaha nak minat..

Jadi, sekarang teknologi canggih.
Pergi Google, cari tempat terbaik nak belajar..
Bidang terbaik korang nak belajar...

Adakah masih praktikal lagi tentang,
Tak kisah dapat bidang pelik asalkan masuk Universiti?
Ada sesiapa pakai lagi ke ayat ni?

Okey, sekian saja aku bebel.
Esok-esok aku post yang fun fun pulak.

18 Masuk GoaLLLL:

cik aiLebiu said...

ya adik-adik betul cakap akak rina kita..yang penting skang adalah PEKERJAAN..ya PEKERJAAN.

akak cik ailebiu ni pun baru terbuka mata bahawa pengalaman lagi "berharga" daripada blajar tinggi langit.

hehehe

Raji berkata said...

hahaha blajar lah korea skang
nnti dh xde masa nk blaja lak
ye2 jer =.=

kamsahimadha

Raji berkata said...

ada sape2 emo ker ni? ;D

ghost writer said...

terasa lak bila bab hafal2 pemain bola,liga bola,sejarah bola tuh..haha!ya lah,aku kan sebahagian dari orang2 yang mengikuti perkembangan bola seluruh dunia.cewah!

tapi...aku tak amik spm,aku tak masuk universiti,jangan ikut macam aku.sebab aku bergaji,korang study..haha

dah gi sambung study tuh...scroll ilmu tuh penting.

The Crow Empire said...

Menyesal dahulu pendapatan, Menyesal kemudian jadi pengajaran.

Biar belajar dari pengalaman. baru hidup ada pedoman.

Luka jatuh biar berparut, buat ingatan bangun berturut.

Kalah sekali bukan bererti kalah selamanya, Tapi menang sekali jangan nak bangga.

Sekian sahaja pepatah dari Crow. hip2 Huray! koh3..

nora said...

baik akak
adik ingat pesan akak tu
lalalla :p

ENTRY HOT : Beku

toyolkiut said...

moralitinya..
blaja tinggi2 pun tp klau xde keje, xde duit jg..
jd, x kisah la brape teruk results periksa pun, asal ada kemahuan semua ada jalan..
hehe..

Kalamhati said...

Tu diaaa kak rina kita bg nasihat dan azimat kat adik-adik...bagusnya kak rina..=)

aliesha kirana said...

hahaah itulah nasihat dari akak kite. heheeheh.. AK dh mls nak nasihat. senyap jek. ahahhaha!

s.u.h.a said...

5 thn dulu aku dah jadi artis SPM. haha

bunga said...

yer..betul2..bunga xreti bi..mybe sbb bunga xminat..haha..sbb tu bunga stress bila belajar..cz semua in bi...aduhh.pening deng..haha..

nizam said...

wah,ni betul-betul menyampah ni...
sabar-sabar... :)

NICK IRFAN said...

hehehe tringat plak masa sy spm dulu mcm ni la smua org tanya.. adoi

diana said...

tak dapat A banyak pun boleh masuk U pe..
tengok akak ni..
tak masuk u pun..
tapi pandai..
sila angguk!!!

aNiS aNiSa said...

membebel ek??

mmbebel yg membina ok what...keke

entry best : Tempat Larangan bagi Manusia~

benjy said...

ya saya setuju tu ... kalau belajar dapat 30A1 pun in the end tak ada kerja mengenggur je pun mencemarkan "PEMANDANGAN" je ... so janganlah memilih sangat kerja ... kerja dulu lepas tu pelan2 merangka sehingga jadi CEO ... mana ada masuk2 je kerja terus dapat pangkat CEO ... (aku dulu mula2 kerja kat kilang getah jee ..)

echah mashuri said...

huhuhu..macam makcik2 yg suka duit je mbebel;p

tp betullah.spm bukan penentu.stpm pun ade ag kan.ehheheh

aLieF si Muncung ManiS said...

jom belajar kat usm...university no 1 di malaysia..tmpat alief study..hehehehehe..betul tu...result tu tak payah la nak fikir sgt..yang penting kita dah buat yg terbaek..hhuhu..