Tuesday, June 15, 2010

Italy Vs Paraguay (best tapi..)

Perlawanan yang hebat tetapi keputusan yang tidak membanggakan...
(A great match but not a great result)..
Seri 1-1 (Alcaraz dari Paraguay, De Rossi dari Itali)

1st half, Itali paling banyak menyerang...
Tapi disebabkan Pirlo injured,
dan tiada siapa yang nak ambil free kick yang lawa...
memang seksa jiwa ragalah tengok...
dengan Menara Pisa kat depan tu (Iaquinta,aku tak tahu apa tujuan letak dia nih)..
masuk minit ke 18, Gattuso dah tak tahan sabar..tunggu masa dia nak Ngaummmmmmm je..
walaupun Paraguay tak banyak menyerang..
tetapi disebabkan dia dapat free kick...
dan free kick dia pun lawa, aku siap tergamam selama beberapa saat menyaksikan bola itu dengan cantik melantun masuk ke dalam gol...
Ya, dan Buffon sekadar melihat sahaja...
Montolivo pulak tak habis2 long shot dia yang lembik tuh..
(dia memang sepak bola lembik eh, tiga kali dia shot,semuanya lembik)..

masuk 2nd half, Buffon digantikan Marchetti disebabkan dia injured ...Yaaa...
Paraguay mula tunjuk taring, dan perlawanan menjadi semakin sengit dan best...
bila Camoranesi masuk menggantikan Marchisio, lagi ok lah..
Menjadi semakin hangat apabila Itali mendapat corner kick,
(Gattuso sudah mula MeNgaummm)
corner kick diambil oleh Pepe...memang lawa..dan De Rossi yang macho itu pun dengan hebatnya menggunakan peluang itu dengan memasukkan GOLLLLLLL!!!!!!!!!
aku suka bila De Rossi main, sebab dia suka main dengan stylo..biasalah Roma...

menyirap jugalah sebab seri..
tapi dorang main bagus dan best...
paling tak tahan camera loves Gattuso..hahhahahahaha..
aku gelak guling2 bila kamera fokus kat dia...
oh ye, Santa Cruz pun main juga, tapi masa kedua...
muka dia macam Simone Inzaghi lah.....

ok lah, ciao dulu...off to Genting

5 Masuk GoaLLLL:

mahira oya said...

wah tengok eh..
kite letih sgt terlepas sudah..

Anne Boleyn said...

hallaamaakk best nye g GEnting! tak jaka pon.. :( wooooo..sob sob sob..
have fun yaaa! :)

p/s:hye..nak tak letak iklan blog free kat blog Hana? Jom datang blog kalau nak tau sal tu :)

pawaka19 said...

tahniah2..ngah tunggu spain lak beraksi..

syahira ariff said...

seri?hak hak
mcm england ngan usa ari tu la
1-1 gak
hari nie tgk argentina lwn korea selatan pulak
yess!

Lt. fDanialz said...

adoi italy WC tahun ni memang naseb malang... buffon injured.. pastu pirlo la pon skali.. bagi budak2 muda cam cristo dan montolivo tu tak leh harap sangat... miss la italy yg dulu huu


anyways, nice entry =]

Kenape lelaki selalu dikaikan dengan terer matematik dan suka tengok bola [Jawapan]
► Play. ▌▌Pause.