Monday, June 7, 2010

Contest Gambar Best by AsaDa


Okey, kali ini aku nak mencuba lah contest yang dianjurkan oleh Asada Ryutaro ini..
syarat2nya kamu boleh jenguk dengan tekan banner di atas, dan di tepi blog ini,okeyy
Tarikh tutup 1 Julai okeyy



sudah beberapa hari Dia tidak angkat telefon...
aku cuba telefon kekasih hatinya...bertanyakan jika dia ada apa2 masalah..
'tak angkat telefon?sibuk kot.dia tak ada apa2 lah'...
mendengarkan kata-katanya itu, membuatkan aku lega sedikit...
kemudian aku berborak dengan si Ayam ini...
tetapi hanya 5 minit, kerana tiba2 dia ada hal..
Entah kenapa semua orang menjauhkan diri daripada aku...
Aku agak sedih kerana aku senang tertekan jika aku duduk seorang diri...
Terutama sekali di tempat yang memang aku tak suka dan sentiasa beri tekanan..
Kerja yang banyak usah dikhabarkanlah...
Sudah lumrah hidup seorang pelajar..

Hari Kelahiranku tiba jua
seorang demi seorang yang ku sayangi memberi ucap selamat kepadaku..
betapa bahagianya hati,usah ditanyalah...
Tetapi, si Dia dan Dia dan Dia serta ramai lagi Dia tidak menghubungiku langsung...
aihhhhhhhhhh sangat pelik...
Agak sedih dan runtun hati juga....

Keesokkan harinya pula,
aku mahu pulang ke rumah...sangat tidak sabar meninggalkan Ulu Kediaman Monyet itu...
kakakku berjanji untuk mengambilku pulang..
setelah puas aku menunggunya dia tidak jua tiba...
sedangkan perutku berkeroncong mendendangkan lagu Siti Nurhaliza,
sehinggalah ke lagu Linkin Park...
aku sudah mulai berang kerana tak tahan dengan kelaparan itu..
tiba2 kakakku menefonku mengatakan dia sudah sampai...
aku pun turun ke bawah dengan ala-ala baju tidurnya sambil mengangkut beg2 ku..
Mata aku melilau mencari kakakku, Tetapi dia Tiada..ehhhhhhhhhhhh...
dan apa yang mataku lihat ialah Kekasih hati rakanku...ehhhhhhh dia buat apa disini..
sambil lelaki itu memberi isyarat kepadaku untuk melihat di hadapanku...

'oh rupa2nya, rakan2ku yang tidak memberi ucapan selamat harijadiku itu berada di hadapanku. Mereka dengan muka poyonya mengucapkan selamat hari jadi kepadaku'....

sangat terima kasih kerana telah mengenakan aku.....terasa disayangi...

oh, dan gambar di atas ialah selepas itu kami pergi melantak,
dan meletakkan 'bling bling comel' di handphone kami..

p/s:hahah memang ayat di atas sangat geli dan poyo..apa2 pun Dendam terbalas jua iaitu di entry ini..
'baling telur'(sila click)

13 Masuk GoaLLLL:

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. ni berpakat nak mengenakan birthday girl lah ni. adeh! slalu gak join geng kenakan orang ni. ngee..

ok.. asada dah check. semua lengkap. penyertaan diterima..

tQ sudi join.. gud luck! (^^,)

rossoneri said...

hahahaha, ye mereka sangat 'jahat', buat jiwa ragaku terseksa...hahahah..

ok :D

Anne Boleyn said...

haha happy birthday! :)


p/s: Jom tengok nota cinta kat belog Hana :)

rossoneri said...

hahahha ni dah lama lah anne

syahira ariff said...

selamat hari jadi awk
comel giler bling bling tu
nasib baik kawan tak kenakan dengan lebih teruk mcm bufrday girl yg kena baling telur hari tu
hahaha

FaTiN said...

rina, ayat ko x leh blahh la hahaa

ApekxHensem™ said...

nk join contest tu tapi xreti amik gambar hehehe

rossoneri said...

syahira...ehh ni dah lama,besday kita next month heheheh...hahahahah dia bakal nak buat cam tu lah kat kita nanti...hahahha

fatin...hakhakhakhak amacam,ada ala2 sasterawati x..hahahha

apekx,ala masuk je...at least ada gak benda nak post..hahaha

Ana Mardia said...

hahaha kelakar la..cantik gmbar tu..
gudluck eyh!

rossoneri said...

heheheh ana,tq :D

si[jari] telunjuk said...

chanteq....

gud luck

rossoneri said...

sijaritelunjuk,eheeee tq :D

nabil_potter said...

cantik