Friday, June 4, 2010

Italy Kalah

 seperti mana ramai yang tahu..
perlawanan persahabatan antara Mexico dan Italy,
Italy kalah 1-2 (biasalah tuh),
dijaringkan oleh Vela dan Medina dari Mexico,
dan italy pula dijaringkan oleh Bonucci
(bonucci?bukan gucci.tak kenal?aku lagi tak kenal,kelab Bari.tak pernah dengar?aku pun tak tahu kelab ni wujud)

untuk Perlawanan Piala Dunia yang akan datang ini,
Lippi telah pun menyenaraikan 23 pemainnya,
dan penyenaraian pemain2 ini telah mendapat kritikan hebat...
tapi aku rasa Lippi pun tak kisah kena kritik sebab team lain pun teruk gak...
Jadi, aku pun tak tahu apa dia fikir, pemain dari kelab Bari dan Genoa turut ada dalam senarai...
Ya, Bari......
MySpace

  • GIANLUIGI BUFFON,
  • FEDERICO MARCHETTI,
  •  MORGAN DE SANCTIS,  
  • SALVATORE BOCCHETTI,  
  • LEONARDO BONUCCI,  
  • FABIO CANNAVARO,  
  • GIORGIO CHIELLINI,  
  • DOMENICO CRISCITO,  
  • CHRISTIAN MAGGIO,  
  • GIANLUCA ZAMBROTTA, 
  • MAURO CAMORANESI,  
  • DANIELE DE ROSSI,  
  • GENNARO GATTUSO,  
  • CLAUDIO MARCHISIO,
  •  RICCARDO MONTOLIVO, 
  • ANGELO PALOMBO,
  • SIMONE PEPE,
  • ANDREA PIRLO,
  • ANTONIO DI NATALE,
  • ALBERTO GILARDINO  
  • VINCENZO IAQUINTA     

p/s: Cannavaro tak nak pula buat cukur rambut ramai2 kali ni...huhuhu 
dan, kalau ada sesiapa yang bersemangat nak letak wallpaper Pemain Italy ni, 
letaklah....credit to football-italia.net
 

8 Masuk GoaLLLL:

princeduyong said...

apepun...korea tetap best oo...sokong asia sket hehe

NICK IRFAN said...

wah! akak minat bola gak ker? hehe fans italy ke ni? hehe eh! line up pemain spain ada x? sy fans spain... hehe

rossoneri said...

princeduyong,kalau bola,kita mmg anti team korea hahaha..jepun ley lagi...

nick, eheeee a'a lohh..kita layan liga italy,utk world cup pon layan italy gak lerrr..hahah spain?..xamek tau la plak hahahah

zairie said...

da ckp da sis.. itali cannot go.. german gak boleh... hehe

r-mean said...

italy dah ketandusan pemain yang berkaliber..bosan jer tengok permainan semalam..

pawaka19 said...

ross..jom sokong spain nak tak?

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Tidur Ditandas Dengan Ayah"

rossoneri said...

zairie,:p

r-mean,ala dah kata friendly game je, lippi tu mana penah amek serius..

mel, xnak..hahaha

Kuey-san said...

My goal is for Spain :)

kat umah nih macam2 penyokong ada. Abg - Italy
Adik lelaki - Germany
Adik perempuan - Japan


:)

ps: njoy the World Cu, ok